הפועל באר שבע קיוותה להשיג הערב (רביעי) תואר ראשון מזה 18 שנה כשפגשה את מכבי תל אביב בגמר גביע המדינה, אבל ספגה תבוסה 6:2 צורמת שהיא לא תישכח עוד זמן רב.
הדרומיים, שעוד חלמו לסיים את העונה עם התואר המשני של הכדורגל הישראלי ועל הדרך להוכיח לאלופה כי היא לא בלתי מנוצחת, יצטרכו לחכות לפחות שנה נוספת כדי לזכות בתואר.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מכבי מפרקת את ב"ש וזוכה בגביע!!!מאמן הקבוצה, אלישע לוי, אמר בסיום: "זו תחושה קשה מאוד. זה היה יום רע במיוחד ואנחנו מתנצלים בפני הקהל שלנו. היום ראינו איזה עוצמות יש לקבוצה, להביא לפה כל כך הרבה קהל. אכזבנו את כל מי שאוהב את הפועל באר שבע במעמד כזה, אבל אנחנו מתעסקים בספורט וצריכים לקחת אחריות, ואני מדבר על עצמי ועל השחקנים".
"היה לנו יום רע מאוד. רצינו, אבל לא הצלחנו לעשות שום דבר", הוסיף לוי, "מכבי נצחה בצדק. דווקא בערבים כאלה יש לקחת אחריות. זה היה יום רע, אבל אנחנו הולכים הלאה".
 |
אוהדי ב"ש מאוכזבים. "מתנצלים בפני הקהל שלנו" (נעם מורנו) |
|
|
על אף ההפסד הכואב, דאג לוי להחמיא ליריבה והתייחס להשפעה שהייתה לסיום תפקידו בידי הבעלים אלונה ברקת לפני תום העונה על התוצאה: "מגיע כל הקרדיט למכבי ת"א. לא היינו ברמה שלה והיא ניצחה בצדק. אני לא רוצה לקשור את זה למה שקרה עם אלונה ברקת. אנחנו צריכים לבוא, להיות אמיצים ולהסתכל על הקהל שלנו בעיניים ולבקש סליחה. גם זה קורה בספורט".
על השאלה האם הוא עוזב בצורה חמוצה, אמר: "כן, הסוף קצת חמוץ, אבל מי שלא יודע להפסיד גם לא יודע לנצח. צריך להמשיך הלאה". על הבוז לאוסטין אג'ידה: "היה לנו משחק הגנה לא טוב. צריך לתמוך בכולם ולהיות ביחד, להפסיד כקבוצה".
על העובדה כי הגיע לגמר גביע רביעי ומעולם לא זכה, אמר: "אני אעשה הכל כדי להיות בגמר חמישי. יגידו לוזר ואני אומר ווינר". על הדברים שאמר לשחקניו בסוף המשחק: "אמרתי להם שזה קשה לראות את מכבי ת"א חוגגת, אבל צריך לפרגן ולכבד, לא הגיע לנו".
 |
מכבי ת"א חוגגת. "היא ניצחה בצדק" (נעם מורנו) |
|
|
גם קפטן הפועל ב"ש, אליניב ברדה, נותר המום מההפסד הגדול: "זו תחושה עגומה, זה לא פשוט להסביר מה קרה. דיכאון. אני מברך את מכבי שעשתה עונה גדולה ומבקש סליחה מכולם - מההנהלה והאוהדים. המשחק לא מייצג את רוב המפגשים בין הקבוצות".
על עזיבתו של אלישע לוי בתום העונה, אמר ברדה: "אני מאחל לו המון בהצלחה לאן שיבחר ללכת". על השאלה האם זה ההפסד הכי כואב בקריירה שלו, אמר קפטן הדרומיים: "כן. זו תחושה רעה מאוד ואני רק יכול להגיד שהפועל ב"ש הייתה בשנה שעברה בחצי והשנה בגמר. נעשה כאן משהו טוב ואנו עוד נחזור למעמדים האלה ועוד נראה מראות שמחים".
 |
ברדה."זה ההפסד הכי כואב בקריירה שלי" (יניב גונן) |
|
|
על הסיכום שהוא נותן לעונה של קבוצתו, אמר: "אני לא רוצה לסכם, אנחנו עוד יכולים להגיע למקום השני".