מערכת ONE
|

אצטדיון רמת גן (מערכת ONE)
לפי דו"ח מבקר המדינה, שפורסם היום (שלישי), עיריית רמת גן דיווחה שבשנת 2013 היא נתנה לעובדיה בחינם כרטיסים לצפייה במשחקי נבחרת ישראל וכן במשחקי חצי גמר וגמר גביע המדינה בכדורגל שהתקיימו באצטדיון רמת גן.
העירייה מסרה שמקור ההטבה הוא בהסכם בינה ובין ההתאחדות לכדורגל בישראל בהסכם משנת 1984 שצירפה העירייה, צוין כי ההתאחדות לכדורגל מתחייבת להעמיד לרשות העירייה 660 כרטיסי הזמנה ועד כ-2,000 כרטיסי הנחה בשיעור של 50% ממחיר כרטיס רגיל, לכל אירוע פומבי שתקיים באצטדיון רמת גן.
כמו כן, התחייבה ההתאחדות להעמיד לרשות העירייה תווי חנייה לאירועים האלה. ההתאחדות השיבה כי האמור בהסכם שונה זה מכבר, והעירייה וההתאחדות הגיעו להסכמה כי 2,000 כרטיסי ההנחה יומרו בכ-250 כרטיסי הזמנה נוספים.
 |
אצטדיון ר"ג (לי נוף) |
|
|
ההתאחדות הוסיפה כי בשנת 2013 התקיימו באצטדיון רמת גן ארבעה משחקים והעירייה קיבלה עבורם בסך הכל כ-3,4000 כרטיסים בחלוקה לקטגוריות בהתאם למקום המושבים (היציע המזרחי, היציע המערבי ותא כסף) נוסף על 100 הזמנות ל"תא הכבוד". ההתאחדות ציינה את מחירי הכרטיסים השונים לציבור, ומיחשוב שעשה משרד מבקר המדינה עולה כי שוויים הכולל של הכרטיסים שקיבלה העירייה בשנה זו היה כ-335,000.
בדו"ח עצמו מופיעה תגובה מטעם עיריית ר"ג, הטוענת כי חילקה את הכרטיסים שקיבלה מההתאחדות לכדורגל בהתאם לתקנון "חלוקת כרטיסי כדורגל באצטדיון רמת-גן" שאושר בהנהלת העירייה בשנת 2004.
יוצא אפוא כי עיריית רמת גן חילקה לנבחרי הציבור בעירייה, למנהליה ולעובדיה כ-160 כרטיסים לכל משחק, וכי נבחרי ציבור ומנהלים בכירים אף נהנו מישיבה בתאים היקרים המיועדים למוזמנים", נרשם בדו"ח.
משרד מבקר המדינה העיר לעיריית רמת גן כי היא "פעלה שלא לפי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה וחוזרי מנכ"ל משרד הפנים, האוסרים חלוקת כרטיסים לעובדים שלא לצורך מילוי תפקידם, ושלא לפי חובה לחלק את הכרטיסים, כמו כל משאב ציבורי, באופן שוויני ובשקיפות. עיריית רמת גן גם לא זקפה את שווי ההטבה לשכר העובדים שקיבלו אותה, ובכך פעלה שלא בהתאם לדיני המסים".