יום שישי, 06.03.2026 שעה 17:07
ליגת העל Winner 25-26
5523-5424הפועל ב"ש1
5127-5624בית"ר ירושלים2
4628-5024מכבי ת"א3
4526-4424הפועל ת"א4
3925-4624מכבי חיפה5
3535-4024הפועל פ"ת6
3153-4224מכבי נתניה7
2933-2524בני סכנין8
2649-3024עירוני טבריה9
2442-3424עירוני ק"ש10
2440-3024הפועל חיפה11
2347-3024מ.ס אשדוד12
2035-2224הפועל ירושלים13
1157-1724מכבי בני ריינה14

אושר בקריאה טרומית: 5 שנים למכניס חזיז למגרש

אישור ראשוני בכנסת להצעת החוק שתשלח לכלא לחמש שנים מחדירי אבוקות למגרשים. שנתיים לקוראי קריאות גזעניות. השר מג'אדלה: "זו בשורה"

|
ראלב מג'אדלה:
ראלב מג'אדלה: "איגוד של כל החוקים"
הצעת החוק למניעת האלימות במגרשי הכדורגל עברה היום (רביעי) בכנסת בקריאה טרומית ובכך יצאה לדרך המהפכה של המאבק באלימות במגרשים.

יוזמי הצעת החוק הם חברי הכנסת אבשלום וילן ורונית תירוש בשיתוף ההתאחדות לכדורגל.

ע"פ הצעת החוק שעברה, כל מי שייתפס מכניס חפץ אסור למגרשים - כגון חזיז או אבוקה, עלול להישלח לכלא לחמש שנים.

החוק קובע כי כל מי שיתבטא ביטוי גזעני כלפיי שחקן במהלך משחק - בצורה שתעליב אותו, את צבע עורו או את דתו, יהיה עונשו גם כן שנתיים של מאסר.

החוק גם קובע כי מי שייכנס למשחק ללא כרטיס, עונשו יהיה שנת מאסר אחת.

במסגרת החוק, אם אוהד שיצפה במשחק, לא יישמע להוראות הסדרן או השוטר במקום, תהיה לו סמכות להרחיק אותו מיידית מהמגרש. לכל סדרן יהיו סמכויות של מאבטח.

קצין משטרה יוכל להטיל צו הרחקה על אוהדים כראות עיניו ובמקביל לנסיבות האירוע. מי שיורחק, ייאלץ להתייצב בתחנת המשטרה בזמן המשחק ממנו הורחק.

ביהמ"ש יוכל להרחיק אוהד שהורשע מהמגרשים לפרק זמן של 5 שנים. כמו כן נקבע כי תוקם רשות למלחמה בנגע האלימות.

שר הספורט, ראלב מג'אדלה הגיב על האישור בקריאה הטרומית: "לצערי הגדול, בתקופה האחרונה אנחנו עדים לאירועים חמורים באירועי ספורט, השיא באירועים אלו היה פציעתו הקשה של מאבטח במגרש הכדורסל במלחה, ירושלים".


פציעת יואב גליצנשטיין במלחה. אירוע השיא (אוהד קליגר)
פציעת יואב גליצנשטיין במלחה. אירוע השיא (אוהד קליגר)

עוד אמר השר: "על אף שקיימת חקיקה ברורה בנושא אלימות, הצעת החוק הזו באה לאגד בחקיקה ראשית, את כל הסעיפים השונים הקיימים ואף להוסיף עליהם".

"יש בכך בשורה לחובבי הספורט ולמערכת המשפט שלפניה תונח חקיקה ברורה ונהירה יותר ובכך תקל עליה את הענישה למפירי החוק והסדר הציבורי".

הממשלה התנגדה
יש לציין כי הצעת החוק עברה למרות התנגדות מצד הממשלה.

וילן הגיב ואמר: "צר לי שהנהלת הקואליציה העמידה עצמה בעד האלימות במגרשי הכדורגל ונאלצנו להעביר את החוק החשוב בתמיכת חברי קואליציה רבים שהבינו שמוכרחים להתמודד מיידית עם האלימות במגרשים. אני מקווה לסיים את תהליך החקיקה במהירות כדי להתחיל הרתעה לחוליגנים ולמתפרעים במגרשי הספורט".


אבשלום וילן: "מקווה לסיים את הליך החקיקה מהר"
אבשלום וילן: "מקווה לסיים את הליך החקיקה מהר"

ח"כ רונית תירוש: "אין לי אלא לשבח את חברי הכנסת מכל סיעות הבית שגילו שיקול דעת ואחריות ציבורית ואשר בניגוד לעמדת הממשלה שהתנגדה לחוק, הצביעו בעדו ותרמו בכך ליישומו המהיר בימים אלו ממש".

"הצעת החוק מעמידה את המאבק באלימות בספורט, בראש סדר היום הציבורי והיא פועלת בשלושה מישורים: במישור המניעתי היא מעניקה סמכויות נרחבות לסדרנים ומאבטחים במגרשים, במישור ההרתעתי היא קובעת החמרה בענישה ובמישור התודעתי, היא יוזמת הקמתה של רשות נפרדת ועצמאית שתפעל למיגור האלימות במגרשי הכדורגל".


רונית תירו<span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span><span class=f14><b></b></span>ש: "משבחת את חברי הכנסת שגילו שיקול דעת"
רונית תירוש: "משבחת את חברי הכנסת שגילו שיקול דעת"




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */