מסתבר שענקית הסמארטפונים הסינית Xiaomi כבר ממש לא מסתפקת במכירת טלפונים ניידים במחירים נגישים לכלל שכבות האוכלוסייה.
אחרי שכבר נכנסה למספר שווקים חדשים דוגמת קורקינטים חשמליים, מסכי טלוויזיה, שואבי אבק ושאר מכשירי החשמל הביתיים, הודיעה החברה לפני מספר ימים על השקה רשמית של חברת הבת Xiaomi EV Inc אשר מטרתה היא כניסה לשוק הרכבים חשמליים.
בחברה מועסקים כבר 300 עובדים (אשר עברו תהליכי מיון מתוך 20,000 שניסו להתקבל לארגון) כאשר היא מתחילה את פעילותה עם הון עצמי של מיליארד וחצי דולר. על פי פרסומים מוקדמים יותר ב-2021, הרכבים הראשונים אשר יוצעו לציבור הרחב ייכנסו לשוק כבר ב-2023, כאשר הדגמים הראשונים יהיו מסוג SUV או SEDAN.
יצרנית הסמארטפונים הסינית, שהפכה להיות שניה רק ל”אימפריה” של סמסונג במהלך הרבעון השני של 2021 (היא אגב מתכננת לעקוף אותה תוך שלוש שנים), אישרה את הכניסה לשוק כבר במרץ האחרון, אז דווח כי היא מתכוונת להשקיע בפיתוח המוצר כ-10 מיליארד דולר ב-10 השנים הקרובות. מאז ביצעה החברה כבר אלפי סקרי שוק בקרב לקוחות פוטנציאליים, ונראה כי הן ההשקעה הכספית והן ההשקעה במחקר ופיתוח תואמות את דבריו של המנכ”ל לאי ג’ון: “זהו פרוייקט היזמות הגדול האחרון השלי”.
אותו מנכ”ל צייץ לאחרונה ל-75 אלף העוקבים שלו: “היום אני מאוד גאה להכריז על רגע מכונן. השקנו באופן רשמי את חברת Xiaomi EV Company עם הון של 1.5 מיליארד דולר כשאני אעמוד בראשה”. לפני מספר חודשים הוא אף הוסיף: “אני מוכן להמר על המוניטין האישי שלי בכל הקשור לעתיד הרכבים החשמליים שלנו”.
כחלק מאותה השקעה, Xiaomi רכשה ב-77 מיליון דולר את חברת הסטרט-אפ Deepmotion אשר מפתחת טכנולוגיות בתחום הנהיגה האוטונומית המלאה, כאשר במקביל היא במגעים עם מספר יצרניות רכב לטובת הייצור הסופי של הרכב החשמלי (כרגע לא ידוע האם Xiaomi כלל תשתמש בחברה חיצונית, והאם היא תהא מקומית או מחוץ לסין).
סימן שאלה נוסף הוא שילוב עולם הסמארטפונים המוכר של Xiaomi בטכנולוגיה העתידית של הרכב,כאשר הדבר גם תלוי גם בתפישת המוצר: האם מדובר בסמארטפון שיהפוך לרכב או ברכב שיהפוך להיות חשמלי. מי שכבר חווה את חוויית הטסלה למשל, כבר יודע היטב ששם למשל מדובר בתפישה הראשונה (בניגוד לרוב היצרניות המוכרות שפשוט החליפו מנוע בנזין במנוע חשמלי).
יש לציין כי במקביל להתבססותה במקום השני בשוק הסמארטפונים העולמי, החברה רשמה הצלחה אדירה ברבע השני של השנה, כאשר הכנסותיה גדלו ב-64 אחוזים והרווח הנקי שלה אף גדל ב-87 אחוזים.
ההכרזה על הכניסה הרשמית לשוק הרכבים הקפיצה את מניית Xiaomi ב-14 אחוזים בהונג קונג וכעת היא נכנסת לשוק די צפוף שכבר כולל כמה חברות סטארט-אפ סיניות, את חברת טסלה שכבר משווקת את רכביה החשמליים בעולם, וכן חברות ענק כמו אפל אשר מתכוונות גם הן להיכנס לשוק.
כעת נשאלת השאלה האם Xiaomi תצליח להביא את אותה בשורה כמו בשאר מוצריה החשמליים – בשורת המחיר כמובן. לפני מספר חודשים הצהיר לאי ג’ון כי המחיר יהיה בין 15 אלף דולר ל-45 אלף דולר וכי הרכבים הראשונים שיוצאו למכירה יהיו כאמור SUV או SEDAN. במקרה זה, אם לצורך הדוגמא דגם ה-SUV של Xiaomi יעלה 45 אלף דולר, והוא לא ייפול טכנולוגית מהמקובל בשוק, יהיה זה כאב ראש גדול לשאר היצרניות בתחום הרכבים החשמליים, שכן מדובר בטווח מחירים שנראה נכון לכתיבת שורות אלו כככל היותר כבינוני-פלוס. ימים יגידו.
הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה!