יום רביעי, 24.12.2025 שעה 07:36
ליגת ווינר סל 25-26
19805-95110מכבי ת"א
18675-8139הפועל ת"א
18734-80610הפועל העמק
16872-91010עירוני קריית אתא
16736-7479הפועל חולון
14838-8699בני הרצליה
14705-7299הפועל ירושלים
14846-82010עירוני רמת גן
14876-83810הפועל ב"ש/דימונה
13865-80710מכבי ראשל"צ
13835-76610עירוני נס ציונה
12864-79810מכבי רעננה
12823-71610הפועל גליל עליון
11858-76210אליצור נתניה

אוסטרוביץ' פנתה ללבנת: בדקי שחיתויות באיגוד

יו"ר רמה"ש שיגרה מכתב לשרה ובו פירטה את חשדותיה לגבי הבחירות להנהלת איגוד הכדורסל שייערכו בחודש יוני. לבנת העבירה את הנושא לבדיקה

|
לימור לבנת. העבירה את הנושא לבדיקה (יניב גונן)
לימור לבנת. העבירה את הנושא לבדיקה (יניב גונן)

האם ישנם חששות לאי סדרים ושחיתויות באיגוד הכדורסל של ישראל? כך לפחות טוענת יושבת ראש רמת השרון, רחל אוסטרוביץ', במכתב רשמי ששיגרה לשרת הספורט לימור לבנת ובו טענה כי הוא דורשת לבדוק חשד לשחיתות סביב הבחירות להנהלת איגוד הכדורסל בחודש יוני הקרוב וכן התנהלות בלתי תקינה באיגוד הכדורסל באופן כללי.

אוסטרוביץ' העלתה חשדות כי האיגוד לא מתנהל בשקיפות מלאה וכי יו"ר האיגוד החדש, אבנר קופל, פועל שלא כסדר הטוב יחד עם גורמים נוספים בסיעת הפועל. במכתבה ביקשה אוסטרוביץ' ממשרד הספורט להיות הגוף שיבחן את הדברים עליהם היא מדברת ואשר בגינם התעוררו החשדות שלדעתה צריכים אף להבדק על ידי המשטרה.

במכתבה ביקשה יושבת הראש לבחון את הסוגיות הבאות: האם מרכז הפועל העביר סכומי כסף גבוהים לקבוצות אליצור שבשל כך פרשו ועברו לסיעת הפועל, האם הגזבר של האיגוד, אלי לופו, שתמך בהדחת שי שני שפרש מתפקידו ומונה לתפקיד בשכר, האם סיעת הפועל התחייבה לנציגים מהמגזר הערבי לתפקידים בשכר גבוה תמורת הקול שלהם והתמיכה שלהם וכן טענות נוספות שלדבריה זקוקים לבדיקה דחופה.

באיגוד דווקא לא מתרגשים מהדברים שנכתבו וטוענים כי מבחינתם הדברים מתנהלים בשקיפות מלאה וכי הם פעלו לאורך כל הדרך בצורה תקינה. אוסטורוביץ' ביקשה כי הבחירות הקרובות בחודש יוני יהיו חשאיות כך שלא תהיינה אפשרות להסיט את האנשים להצבעה כזו או אחרת שלא באמת נמצאת בראש סדר העדיפויות שלהם.

אוסטפלד עם אוסטרוביץ ובוגטין (דרור עינב)
אוסטפלד עם אוסטרוביץ'. חושדות בבכירים
 

לימור לבנת שקראה את המסמך החליטה להעביר את הנושא לבדיקה של מבקר המדינה על מנת שיבדוק את התקינות של ההתנהלות באיגוד הכדורסל וכן על מנת לגלות האם מדובר בחשדות נכונים או בדברים שאין להם שחר.

באיגוד הכדורסל החליטו להעביר אף הם מכתב רשמי לשרה ובו נכתב: "ממכתבך עולה כי הוא נכתב עוד בטרם קראת את תשובתי לגברת אוסטרוביץ' ומבלי שביקשת כלל את ההתייחסות של איגוד הכדורסל לנטען במכתב. יחד עם זאת עולה מתשובתך כי את מסכימה עמנו, כי אם נעשו מעשים פליליים כלשהם, על גברת אוסטרוביץ' לפנות למשטרת ישראל. כמובן שמרשתי תשתף פעולה עם כל חקירה בעניין הזה".

עוד נכתב: "בכל הנוגע ליפויי הכח, יובהר כי איגוד הכדורסל פועל בהתאם לתקנון היסוד שאושר על ידי האסיפה הכללית של איגוד הכדורסל מיום 13.1.2009. לעניין זה אציין כי בהנחיות רשם העמותות נרשם במפורשות כי הצבעה באמצעות נציג שבידו יפוי כח אינה פסולה, אך יש להבטיח כי מדובר בייצוג אמיתי שאכן משקף את עמדתם של המיוצגים, והשימוש ביפוי הכח אינו מנוצל לרעה ע"י גורמים שירכזו אצלם מספר רב של יפויי כח, וכך פועל האיגוד".

אבנר קופל (מור שאולי)
אבנר קופל. הבחירות בחודש יוני (מור שאולי)
 

לסיום נכתב: "אציין כי באותה אסיפה כללית בה אושר תיקון התקנון פה אחד נכחה הגברת אורנה אוסטפלד שהינה בעלת תפקיד בקבוצת הכדורסל המנוהלת על ידי גברת אוסטרוביץ'. תמוה ביותר כי התלונה הגיעה במועד זה, למעלה משלוש שנים לאחר שאושר תיקון התקנון וכחודש ימים לפני מועד קיום הבחירות הקרובות".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
/* LAST / NEXT ROUNDs */