יום חמישי, 06.03.2025 שעה 23:32
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

האיש ששינה את בית"ר: 6 שנותיו של גאידמק בי-ם

מהשקעה בהפועל ירושלים וסכנין, דרך דאבל היסטורי עם בית"ר, כישלון בבחירות לעירייה ועד למכירת הקבוצה, הדרך הארוכה והמרתקת של האוליגרך בבירה

|
גאידמק מאושר בטדי. הימים האלו חלפו להם מזמן
גאידמק מאושר בטדי. הימים האלו חלפו להם מזמן

אחרי שש שנים גדושות בדרמות ואירועים, השבוע תם עידן בבית"ר ירושלים - ארקדי גאידמק עזב. המיליארדר הרוסי הוא ללא ספק אחת הדמויות המעניינות והצבעוניות בהיסטוריה של בית"ר י-ם. אחרי שהחל את דרכו עם הרבה שאיפות, אשר את חלקן הוא גם הצליח להגשים, עזב גאידמק את המועדון בשקט בשקט וירד מהבמה, כאשר העביר את הקבוצה לידי דן אדלר ואדם לוין.

בקיץ 2005 הגיע גאידמק לירושלים והחליט להשקיע כסף בקבוצת הכדורסל הבכירה בעיר, הפועל ירושלים. כשהבין שבישראל הקהל מתעניין יותר בכדורגל, הוא שמע על קבוצה שזקוקה לתמיכה כלכלית והציע לתרום מכיסו והפעם הוא העביר כסף לקבוצת הכדורגל של בני סכנין.

כשגאידמק הבין את הפוטנציאל שבחשיפה דרך הספורט בישראל בחר האוליגרך הרוסי לרכוש קבוצת כדורגל והלך על בית"ר ירושלים - אז החל הרומן בין הבעלים לקבוצה, שנחשבת לבעלת פוטנציאל אוהדים עצום ומקור לכח פוליטי.

יועצו לשעבר של ארקדי גאידמק, יוסי מילשטיין, סיפר לא פעם כי הקבוצה שארקדי אמור היה לרכוש היא מכבי תל אביב, אך בסופו של דבר בחר בבית"ר ירושלים. ארקדי רכש בתוך מספר שעות את הקבוצה ממאיר פניג'ל וששון שם טוב, כשמי שתיווך בין הצדדים היה שר התמ"ת וסגן ראש הממשלה דאז, אהוד אולמרט.

ארקדי גאידמק ומאזן גנאים (תומר גבאי)
ארקדי גאידמק ומאזן גנאים. חשב שיביא לקירוב בין העמים (תומר גבאי)
 

הביא את הדאבל הראשון, אבל לא הגיע לליגת האלופות
רכישתו של ארקדי גאידמק את בית"ר הוציאה את המועדון לתקופה אחרת. ממצב של מחסור במזומנים, קשיים בהחתמת שחקנים וללא רווחה כלכלית, למדו במהרה בירושלים את שילוב המילים "תקציב ללא הגבלה".

ארקדי החליט ללכת בגדול, חלם על ליגת האלופות ורצה לשים את בית"ר ירושלים על המפה האירופאית. אז כולם היו בטוחים שהוא בסך הכל בא לתמוך בקבוצה של עיר הבירה, להשקיע מעט מכספו אולי כמעין תרומה לקהילה. ברבות השנים יש שיגידו שכבר אז תכנן ארקדי גאידמק להיכנס לפוליטיקה בישראל ואולי לכבוש את ראשות העיר, מהלך שבסופו של דבר לא יצא אל הפועל ולמעשה התחיל את ההתרחקות של הבוס הרוסי מהקבוצה שרכש.

 
 עם ההצלחות בכדורגל, ארקדי הבין שהוא פופולארי בירושלים. אהבת הקהל ביציעים וההצלחה של בית"ר בישראל הביאו אותו לחשוב שהוא יוכל לשבת גם על כסא ראש אחת הערים המפורסמות בעולם
 
 
 
 
 

אין ספק שארקדי גאידמק שינה את תפיסת העולם בירושלים, הכסף הגדול הביא לקבוצה מהבירה את הדברים שתמיד היו רק בתל אביב ובחיפה: הקמת מגרש סינטטי, חדרי הלבשה חדשים, מועדון גדול יותר בבית וגן ומשרדים מפוארים בגבעת שאול. הוא שיפר את מגרשי האימונים בבית וגן ובנה מועדון עם אנשי כדורגל מהמעלה הראשונה, לא רק מישראל, אלא מאירופה.

פרננדז (ONE)
טון קאנן, גיא עזורי, ארקדי גאידמק ולואיס פרננדז. לא הביאו אליפות לירושלים
 

לואיס פרננדס, טון קאנן וטיבריוס דראו היו הראשונים שגאידמק הביא לישראל. הוא רצה מאמן בעל שם עולמי ולואיס פרננדס היה האופציה העדיפה עליו. פרננדס הביא איתו גם את ג'רום לרואה, דויד אגנסו ופאבריס פרננדס, לצד השחקנים הישראלים של הקבוצה.

עם מאמן כמו לואיס פרננדס, רצה גאידמק לכבוש את הליגה במהרה. האוהדים מספרים שאותה קבוצה היתה המלהיבה ביותר שהיתה לבית"ר בעשור האחרון, אך לא תמיד הניצוצות על כר הדשא הביאו לתוצאות ובית"ר לא הצליחה לכבוש את הפסגה ולזכות בתואר האליפות.

בית&qout;ר מושפלת בקראקוב (גיא בן זיו)
יצחקי ואבראו מושפלים בקראקוב. הנקודה בה הכל התחיל להשתנות (גיא בן זיו)
 

ארקדי גאידמק החליט לא לוותר ובשנים לאחר מכן עשה הכל כדי להביא תארים לקבוצה שלו. הוא מינה ופיטר מאמנים ויושבי ראש, הביא שחקנים במחירים מופקעים ולבסוף גם הגיעו התוצאות. בית"ר הפכה לקבוצה שזוללת תארים: אליפויות, גביעים ודאבל היסטורי. באירופה הקבוצה לא הצליחה והודחה פעמיים: מול קופנהאגן, וכזכור, ספגה חמישייה מביכה מוויסלה קראקוב.

הבגידה של האוהדים: גאידמק לא נבחר לראשות העיר
עם ההצלחות בכדורגל הישראלי, ארקדי הבין שהוא פופולארי בירושלים. אהבת הקהל ביציעים, וההצלחה של בית"ר בישראל הביאו אותו לחשוב שהוא יוכל לשבת גם על כסא ראש אחת הערים המפורסמות בעולם.

 
 ארקדי היה בעל בית לא צפוי. הוא אהב לצאת בהצהרות ומדי פעם גם ירד על שחקנים. הביטוי הזכור - "פוצ`ימוי גרשון", היה רק אחד מהם. הוא אפילו גרם לקורנפיין ורוני לוי לרקוד במעגלים ברובע היהודי 
 
 
 

בבחירות לראשות עיריית ירושלים הוא הפסיד בנוק אאוט לניר ברקת, כשהוא לא הצליח אפילו לעבור את אחוז החסימה. הפגיעה בגאידמק היתה קשה, בעיקר הכבוד שלו נרמס, הוא הרגיש נבגד. מבחינתו, אוהדי בית"ר תקעו לו סכין בגב, בעיקר לאור העובדה שהשקיע במועדון שלהם כמעט 400 מיליון ש"ח.

ארקדי גאידמק (ניר בוקסנבאום)
ארקדי גאידמק ביציע. האוהדים לא בחרו בו לראשות העיר (ניר בוקסנבאום)
 

אם לא די בכך, גאידמק הרגיש גם שהאוהדים לא מעריכים את השקעתו כאשר פעם אחר פעם, בניגוד לדרישתו, חזרו הקריאות הגזעניות. בעת שאוהדי בית"ר פרצו לכר הדשא, הוא אפילו קרא להם בכריזה לחדול משום שידע מה יהיו התוצאות - אבל הוא לא הצליח. לעיתים, הקומץ ניצח אותו.

גאידמק אף הגדיל לעשות כאשר במשחק אחד ללא קהל, הוא היה אוהד יחיד ביציע. הוא נופף בדגל כמחאה על החלטת ההתאחדות.

גאידמק מנופף בדגל (ניר בוקסנבאום)
גאידמק מנופף בדגל. אוהד יחיד במשחק ללא קהל (ניר בוקסנבאום)
 

מאז שהפסיד בבחירות ולא זכה להיכנס לעיריית ירושלים, ארקדי איבד עניין בבית"ר ובעיר. הוא תפס מרחק והפסיק להשקיע במועדון, איציק קורנפיין קיבל את המושכות ופעם אחת גם שמע מארקדי שהוא מעביר את הבעלות על הקבוצה לידיים שלו.

ארקדי איבד את התשוקה ומצבה של בית"ר השתנה, הקבוצה כבר לא התמודדה בצמרת, קורנפיין נאלץ להתמודד עם בעיות כלכליות, המועדון לא סחף אחריו את האוהדים, התארים עברו לחיפה ולתל אביב, ושחקני בית"ר שנרכשו במיליונים על ידי בית"ר, נמכרו לכל המרבה במחיר.

ארקדי נפרד מבית"ר והרגשות מעורבים
השבוע ארקדי גאידמק נפרד סופית מבית"ר. בפסח האחרון עוד הספיק לנטוע תקוות בקרב אוהדי הקבוצה והשחקנים, כשאמר שבית"ר תהיה חזקה ושהוא מתכוון להשקיע במועדון. אך הקבוצה הלכה אל הלא נודע והיתה על סף הליכה לבית משפט, ארקדי לא השמיע קול.  אנשיו, מקורביו והיו"ר איציק קורנפיין הבינו כי המוצא היחיד הוא למצוא מחליף לגאידמק, להביא מישהו שיסכים לקחת את הבעלות על הקבוצה.

גאידמק עם פרס וקליין. גם התרומה להפועל ירושלים לא תשכח (ניר בוקסנבאום)
גאידמק עם פרס וקליין. גם התרומה להפועל ירושלים לא תשכח (ניר בוקסנבאום)
 

ביום חמישי בבוקר זה קרה: בלונדון נחתמה העברת בית"ר ירושלים לידיהם של אדם לוין ודן אדלר. בפסח ארקדי גאידמק הבטיח שבית"ר תהיה קבוצה חזקה בעונה הקרובה ואולי מבלי התכוון הוא עמד במילה שלו, כי על פי הרוכשים החדשים, בית"ר תהיה חזקה.

ארקדי גאידמק מסיים תקופה של שש שנים במועדון, האוהדים יזכרו לו בעיקר את ההשקעה הבלתי מוגבלת בקבוצה מבחינה כספית, אך גם לא ישכחו כי בשנתיים האחרונות הם היו נתונים לחסדיהם של גומא אגייאר ותורמים מכל עבר.

גאידמק במהלך הכנס (גיא בן זיו)
גאידמק. נפרד בבית"ר ירושלים בשקט בשקט (גיא בן זיו)
 

ארקדי היה בעל בית לא צפוי, הוא אהב לצאת בהצהרות בלי כיסוי, מדי פעם גם ירד על שחקנים. הביטוי הזכור - "פוצ'ימוי גרשון", היה רק אחד מהם. הוא אפילו גרם לאיציק קורנפיין ורוני לוי לפני חודשיים לרקוד במעגלים ברובע היהודי.

"הוא היה שנוי במחלוקת", מעידים עליו בבית"ר, אך מיד ממהרים להזכיר לכולם שארקדי גאידמק הפך את בית"ר ירושלים לאימפריה של שנות האלפיים. "כל אוהדי בית"ר, השחקנים, ואנשי המועדון צריכים להגיד מילה אחת לארקדי גאידמק על התקופה שהיה בבית"ר, תודה". מסכמים במועדון.

אוהדי בית&qout;ר מודים לגאידמק (גיא בן-זיו)
אוהדי בית"ר מודים לגאידמק (גיא בן-זיו)
 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */