כיצד שונה שמו של אצטדיון נתניה לאצטדיון על שמה של ראשת העיר מרים פיירברג וכמה זה עלה לציבור בעיר שמימן זאת? התנועה לחופש המידע חושפת פרטים חדשים על ההחלטה שהתקבלה בעירייה לאחרונה.
השם הוצע על ידי עו"ד אדיר בנימיני, סגן ראש העיר, שהודיע על כך ב-17 ביוני: "דורות רבים של אוהדי מכבי נתניה המתינו בציפייה דרוכה להקמת אצטדיון חדש שיחליף את מגרש הקופסה הישן. ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר, הייתה זו שהוציאה את הפרויקט הזה, שהיה עבר רבים בגדר חלום, מן הכוח אל הפועל", כך כתב.
עו"ד בנימיני ציין כי "למחווה דומה זו זכו ראשי עיר מיתולוגיים כמו טדי קולק בירושלים שבתקופתו נבנה האצטדיון שהחליף את ימק"א הישן ויעקב טרנר בבאר שבע שבתקופתו נבנה האצטדיון שהחליף את וסרמיל הישן. לאור עשייתה המרשימה ורבת השנים, כעובדת עירייה, חברת מועצה ובמיוחד בראש העירייה, וכן לאור תרומתה האדירה לעיר נתניה, סבורים אנו כי נכון לשנות את שם האצטדיון כך שייקרא על שמה. יתרה מזאת, עוד בשנת 2005 הציע במועצת העיר חבר האופוזיציה דאז הרצל קרן לקרוא לאצטדיון על שמה".
מרים פיירברג ואייל סגל בטקס החניכה של שם האצטדיון (חגי מיכאלי)ואכן, ב-17 ביולי עלה הנושא לוועדת שמות, רחובות ואתרים בנתניה, שבה עו"ד בנימיני מכהן כיו"ר. בפתיחת הדיון הוא ציין: "אני נרגש להציג את הסעיף הזה בפניכם. ההצעה הוגשה בשמי ובשם אישי ציבור רבים. מרים פיירברג-איכר היא בפירוש ראש עיר מיתולוגית, בעלת תקופת הכהונה הארוכה ביותר מאז יסוד העיר. לא עולה על דעתי אדם ראוי יותר ממנה להוקרה זו".
בדיון עו"ד רונן אברהמוף הסכים לבקשה: "ראוי מאוד! התרגשתי מאוד כשקראתי את הבקשה שהגיש יו"ר הוועדה ראש העיר הגשימה חלום ארוך שנים והפכה את החלום למעשה. זה חלום גדול ומגיע שיהיה על שמה. אנשים אפילו אמרו לי שההנצחה הזאת קטנה עליה".
כמוהו, גם חברי הוועדה האחרים תמכו. שלמה ישי הדגיש: "מגיע לה משהו יותר גדול". אלכסנדר שכטר אישר: "מצטרף לדברי חבריי". סיגל ברננקה אמרה: "ראוי ונכון". אמנון סעדון הוסיף בדיון: "אין פה תקדים, היה כבר בעבר. בימים שטרם קום המדינה הרחובות הראשיים בתל אביב נקראו על שם אנשים בעודם בחיים".
"אין תקדים", אצטדיון טדי אשר נקרא על שם ראש עיריית ירושלים לשעבר (ארנון בוסאני)בסופו של דבר הוחלט כי שם האצטדיון ישונה לאצטדיון מרים, בהחלטה שהתקבלה פה אחד. הפרוטוקול מהדיון בוועדת השמות העירונית היה קצר וההחלטה התקבלה די מהר, כך נדמה. ב-11 באוגוסט גם ישיבת מועצת העיר אישרה זאת.
לפי המידע שנמסר על ידי התנועה לחופש המידע, עלות טקס החלפת שם האצטדיון עמדה על 89,426 שקלים, כולל הגברה, תאורה, מסכים, כיבוד, זיקוקים, עיצוב, ריהוט ומנחה. עלות החלפת השלט "אצטדיון מרים" במקום "אצטדיון נתניה" עמדה על 33,900 שקלים.
מרים פיירברג בטקס החלפת השם (חגי מיכאלי)כלומר, העלות של טקס החלפת שם האצטדיון הייתה גבוהה יותר מהשלט שנתלה על קירות האצטדיון, אבל העלות האמיתית היא זו שלא קיימת - כמה העירייה מפסידה כאשר היא לא עושה שימוש בחסות לשמו של האצטדיון, כפי שנעשה בערים אחרות כמו תל אביב ופתח תקווה, לדוגמה.
אורי סולד, מנהל תחום מידע מהתנועה לחופש המידע, אמר: "רשויות ציבוריות חייבות להתנהל בשקיפות - בטח ובטח כאשר קיים חשש לניגוד עניינים כזה. פרוטוקול ההחלטה הקצר והלקוני חושף את העובדה כי במהלך הדיון על ההחלטה לא נשקלו העלות האלטרנטיבית של ההחלטה ולא נשקלו חלופות כמו מכירת החסות לאצטדיון כפי שנהוג באצטדיונים אחרים. במקום זאת נראה שההצעה התקבלה כעובדה מוגמרת ובמחשכים. ראוי היה שעיריית נתניה תערוך את הדיון באופן פומבי ותשתף בו את הציבור ולא תקבל את ההחלטה בדיון קצר בוועדת משנה".