יום רביעי, 26.03.2025 שעה 16:23
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
421757-204523הפועל ת"א
391713-189321מכבי ת"א
371612-183421הפועל ירושלים
331753-183821עירוני רמת גן
331867-183121בני הרצליה
321660-169621הפועל חולון
311816-179222גלבוע/גליל
301691-170921עירוני נס ציונה
301789-176821הפועל ב"ש/דימונה
291687-158522הפועל גליל עליון
281744-170621הפועל עפולה
281838-169421עירוני קריית אתא
281798-164921אליצור נתניה
231989-167421הפועל חיפה

"נרגשים מאוד, כותבים את היסטוריית המועדון"

מאמן הפועל ת"א, איטודיס, לפני ההמראה: "גאים לייצג את הכדורסל הישראלי. יש לחץ חיובי שגורם לפרוח. כל המשחקים חשובים". וגם: מצב קבוקלו ורגלנד

|
דימיטריס איטודיס בנתב
דימיטריס איטודיס בנתב"ג (רדאד ג'בארה)

שמונה ניצחונות ברציפות – עם המאזן הזה הפועל תל אביב תגיע למשחק, או משחקים, הכי חשובים של העונה שלה. האדומים יפגשו את ולנסיה בסדרה של הטובה משלושה מפגשים בחצי גמר היורוקאפ, כאשר המפגש הראשון ישוחק ביום שלישי. יממה אחרי הניצחון על הרצליה, האדומים כבר יוצאים למסע והיום (ראשון) הם המריאו לספרד.

המאמן, דימטריס איטודיס, סיפר: “כמה מיוחד מרגישים לקראת הסדרה? אנחנו יודעים שמייצגים גם את הכדורסל הישראלי, אנחנו גאים בכך ובזה שמייצרים וכותבים את ההיסטוריה של הפועל ת”א – האוהדים וכמובן המועדון. מעבר לכך נגיע לאולם כדי לשחק את המשחק, זו סדרה וכך אנחנו ניגשים אליה. ברור שלמשחק הראשון יש חשיבות, כמו שלשני יש וגם לשלישי, אם יהיה צורך בו. רוצים להיכנס למשחקים כשיש לנו את כל הידע לגבי הדברים שהיריבה שלנו יכולה לעשות וגם החולשות שלה שננסה להשתמש בהן. זה יהיה קשה אבל אנחנו כאן בשביל הדברים הקשים ובשביל להילחם. האוהדים שלנו יעריכו כשניתן את הכל על הפרקט”.

היווני נשאל האם הוא מרגיש את הלחץ, או שלדעתו הוא שם על עצמו לחץ יותר מכולם, וענה: “100% מרגישים, אני שם על עצמי לחץ גם, אבל הלחץ מגיע עם המשרה, לא הייתי עושה זאת בלעדיו. זה גם החלק הטוב, בחייך יש לך חרדה וסטרס, אבל כשמדובר בסטרס חיובי, שגורם לך ליצור אז הוא גורם לך להיות יותר יצירתי ולפרוח. החלק היחיד שחסר לנו הוא ניסיון משחקנים ששיחקו במעמדים כאלו בסדרת הפלייאוף, אבל אני חושב שייצרנו אווירה מאוד חיובית ובריאה בה כל אחד יכול לתמוך בחבריו במובן ההבנה בכל רגע נתון מי השחקן שיכול לפרוח ולתרום משהו לקבוצה”.

אנטוניו בלייקני (רדאד גאנטוניו בלייקני (רדאד ג'בארה)
איש וויינרייט (רדאד גאיש וויינרייט (רדאד ג'בארה)

“כדי לנצח נגד ולנסיה בסדרה של הטובה משלוש צריך עוד הרבה דברים אחרים, כי ולנסיה היא קבוצה מצוינת שיש לה את האפשרות לשלוט בפרקט ולקלוע המון. מבחינת הניתוחים שעשינו, היא הקבוצה הכי טובה מחוץ ל-NBA מבחינת קליעה, זריקות מהשלוש, יצירת זריקות מהשלוש ואחוזי קליעה”.  

על העובדה שהתרגל במהלך הקריירה שלו לשחק בסדרות של הטובה מחמש ועכשיו זה שונה, טען: “זה באמת שונה - צריך שני ניצחונות במקום שלושה, בדרך כלל בסדרת הטובה מחמישה ביורוליג יש את שיטת ה-1-2-2. נגיע למשחק מס’ 1 מוכנים, הסביבה והאווירה שם תהיה שונה, אבל ככה זה הכדורסל. אנחנו רוצים שאוהדים יריעו או ישרקו לנו בוז, אלה דברים שנותנים אקסטרה מוטיבציה. נעזרנו בשלושת המשחקים האחרונים בליגה בישראל כדי להטמיע חלק מהדברים שנרצה להשתמש בהם בסדרה. אנחנו מאוד נרגשים”.

מרקוס בינגהאם וגמרקוס בינגהאם וג'ו רגלנד (רדאד ג'בארה)
ברונו קבוקלו (רדאד גברונו קבוקלו (רדאד ג'בארה)

איטודיס התייחס גם לשאלה האם מדובר במצ’אפ ברמת היורוליג והודה: “אני יכול להגיד שאחרי ניתוח מעמיק והבנה של היורוקאפ, אני יכול להגיד לקולגות שלי ביורוליג שליורוקאפ מגיעה הרבה יותר תשומת לב. יש איכות ושחקנים שהיו דומיננטיים ביורוקאפ והמשיכו להיות דומיננטיים גם ביורוליג, היורוקאפ היא תחרות ברמה גבוהה”. לגבי זמינות ג’ו רגלנד וברונו קבוקלו אמר: “אין לי עדכון כי האימון יהיה מחר, אבל הם מרגישים טוב יותר ויהיה יותר מידע מחר”.

קפטן הקבוצה, בר טימור, אמר: “אנחנו מאוד מתרגשים, שמחים מאוד להגיע למעמד הזה. עבדנו קשה בעונה המורכבת הזאת, בלי אולם ביתי ועם טיסות כל שבוע. אנחנו מאוד מחכים לזה. אני חושב שבסוף הסדרה הזו אולי תוכרע על הדברים הקטנים. אנחנו שתי קבוצות שמשחקות בסגנונות שונים. ולנסיה קבוצה שמשחקת מאוד מהר, מנסה להכתיב את הקצב ויש לנו הרבה מה לעשות בעניין הזה. נתכונן, נבוא מוכנים, ניצמד לתוכנית המשחק ואני מאמין שהיא תעבוד”.

בר טימור (רדאד גבר טימור (רדאד ג'בארה)
נועם יעקב (רדאד גנועם יעקב (רדאד ג'בארה)
מרקוס פוסטר (רדאד גמרקוס פוסטר (רדאד ג'בארה)

על ההכנה ליריבה, אמר הגארד: “היה לנו אימון היום עם הרבה וידאו וראינו דברים, ולנסיה משחקת בקצב מאוד גבוה וזה יהיה המפתח העיקרי, לשלוט בקצב ולנסות להאט אותם. זו לא תהיה משימה קלה, הם קבוצה טובה מאוד. ננסה לשלוט בקצב, לקחת זריקות טובות ולרדת להגנה בצורה מסודרת. האם מוטלי יהיה שובר השוויון? הוא שובר שוויון בכל משחק וזו אחת הסיבות שהוא פה, אז בטח שגם בסדרה הזו, אבל זה לא רק עליו”.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
טימור: מאוד מתרגשים ומחכים לזה



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
נגןהיורש: ריי בוזגלו עם שער גדול מקצה הרחבה
היורש: ריי בוזגלו עם שער גדול מקצה הרחבה
נגןפרסומת למשקה הסודי של ג'וד בלינגהאם
פרסומת למשקה הסודי של ג'וד בלינגהאם
נגןארלינג הולאנד נתקל בכפיל שלו בשדה התעופה
ארלינג הולאנד נתקל בכפיל שלו בשדה התעופה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */