דברצן. מקום שכבר האיר פנים לכדורגל הישראלי העונה. מכבי תל אביב שיחקה כאן נגד בשיקטאש, משחק שהטורקים אירחו בהונגריה אחרי שהרשויות במדינתם סירבו לארח קבוצה מישראל. כולם זוכרים איך אותו ערב בנדיירדן סטדיום. הצהובים ניצחו 1:3 בליגה האירופית, משחק היסטורי במקום מסוים, ניצחון חוץ על יריבה טורקית.
הפעם הסיטואציה שונה. אל אצטדיון "היער הגדול", זו משמעות השם, תגיע הנבחרת של רן בן שמעון כמארחת. אסטוניה תהיה היריבה הראשונה, נורבגיה השנייה. היעד הריאלי משני המשחקים יהיה 3 נקודות מתוך 6. היעד האופטימי יהיה 4 מ-6. היעד הממש ממש אופטימי ידבר על שני ניצחונות ומאזן מושלם אחרי שני משחקים, אבל זה עוד רחוק. קודם צריך לעבור את האסטונים, יריבה עיקשת, שהצליחה להוציא תוצאות מכובדות במשחקיה האחרונים, למשל הפסידה לסלובקיה רק 1:0 במשחק האחרון ביניהן.
יחד עם זאת, אי אפשר היה שלא לחוש מעט התנשאות או התקוממות לא ברורה כאשר קפטן נבחרת אסטוניה, הנרי אנייר בן ה-34, שמע שישראל מרגישה פייבוריטית לקראת המשחק. אפשר היה לחוש אפילו קצת זלזול בדרך בה הוא ענה: "אה, הם חושבים שהם פייבוריטים?", עם צחוק קל בדרך. אולי אנייר, שמשחק בליגה הראשונה בהונג קונג, סבור שהוא כקפטן נמצא במקום טוב יותר מאשר השחקנים הישראלים שנמצאים בליגות חזקות בהרבה, אולי זוהי סתם לוחמה פסיכולוגית.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מסע"ת אסטוניה: "אם נעבוד קשה הכל אפשרי"בשורה התחתונה, ישראל אכן פייבוריטית. ההכנות של בן שמעון לקראת המשחק היו ארוכות, הן החלו עוד לפני ההתכנסות הזו, ולשם שינוי הוא קיבל גם כמה ימים טובים עם השחקנים כדי להתכונן בשונה מהתכנסויות קודמות. העיתונאים האסטונים שהגיעו לדברצן, 4 במספר, היו סקרנים לדעת מה חושבים עליהם ועל האפשרות שלהם. כולם הודו ש"תיקו תוצאה ממש טובה עבורנו", ולא נראה שהם חולמים על משהו מרחיק לכת.
בזמן שרן בן שמעון ואלי דסה דיברו, העיתונאים האסטונים עוד עשו את דרכם למגרש. משום מה, הם חשבו שמסיבת העיתונאים של ישראל תהיה שעתיים מאוחר יותר. אם זו רמת הריכוז שנפגוש גם מהנבחרת שלהם, מה טוב. המאמן האסטוני, יורגן הן, שכבר חווה מפגש מול יריבה ישראלית כמאמן פלורה טאלין מול הפועל באר שבע ב-2018, לא התבייש להצהיר שהתוכנית שלו היא לשחק מכוער מאוד ולעקוץ.
יורגן הן (רויטרס)בדיוק לזה אפשר להגיד בן שמעון התכונן. רבות דובר על ההחלטה שלו ללכת עם דן ביטון ועם דין דוד (כך תורגל באימונים) בהרכב למשחק הראשון. ההבנה היא שישראל הולכת לפגוש בונקר אסטוני רציני וגם המאמן שלהם לא חשש להודות בכך. זה כמובן עושה שכל. לצד מנור סולומון ואוסקר גלוך שהציפייה מהם להביא את הקסם היא טבעית וברורה, או ממוחמד אבו פאני שיודע לנהל את הקישור ביד רמה, ישראל עדיין צריכה שחקנים נוספים שיידעו לפרוץ בונקר.
אלי דסה ורוי רביבו נמצאים בתקופה טובה, כל אחד בקבוצתו, ויכולים לספק את התמיכה הזו מהכנפיים, אבל צריך עוד מישהו עם טאץ' שיידע לסדר מצבים ודן ביטון הוא כזה. הבחירה בדוד היא בעיקר בזכות היכולת שלו לבצע תנועות בלי כדור ולשבור את קווי ההגנה של היריבה. זה לא שתורג'מן לא יודע לעשות את זה, אבל כנראה שמה שגובר פה הוא היכולת הייחודית של דוד אל מול ֹתורג'מן היותר כדורגלן, שגם מחזיק ביכולות פיזיות שאפשר להשתמש בהן מול נורבגיה.
רן בן שמעון ושחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)הרבה משקל יהיה גם על צמד הבלמים, רז שלמה ועידן נחמיאס, שיצטרכו לספק חיפוי הגנתי למקרה שההתקפה שלנו תיתקע ותחשוף את הנבחרת להתקפות מעבר. הרבה אחריות תוטל עליהם גם במשימות מול מצבים נייחים אם וכאשר יהיו כאלה לאסטוניה. זה הרי החולי המרכזי של הכדורגל הישראלי וגם של מכבי ת"א בה הם משחקים, אם כי דניאל פרץ שוער הרבה יותר טוב ממה שיש בקריית שלום כיום, ורן בן שמעון כבר הוכיח מול צרפת ובלגיה שהנבחרת שלנו יכולה לא לספוג מהמצבים האלה גם מול נבחרות מהטופ העולמי.
סולומון, נחמיאס ושלמה (ראובן שוורץ)המשחק מול אסטוניה הוא דרמטי בחשיבותו. גם במאבק על המקום השני לקמפיין הזה, אך גם מבחינת מצב הרוח והדרך בה נמשיך מכאן למשחק מול נורבגיה. תקלה מול האסטונים יכולה להרוס ולהציב מכשולים משמעותיים מאוד. ניצחון יפה יכול לשלוח את הנבחרת אופטימית במיוחד למפגש מול אלכסנדר סורלות', ארלינג הולאנד ומרטין אודגור. קמפיין חדש מתחיל, מוקדמות מונדיאל 2026, ואחרי אין ספור דיבורים וכתבות זה הזמן לראות מה אנחנו באמת שווים.