נבחרת ישראל תחל ביום שבת ב-21:45 את דרכה בקמפיין מוקדמות המונדיאל כאשר שחקניו של רן בן שמעון יתמודדו בהונגריה מול נבחרת אסטוניה. בהמשך החלון, ביום שלישי הבא ב-21:45, הנבחרת תשחק מול נורבגיה. ההכנות כבר בעיצומן והשחקנים ממשיכים בהיערכות לקראת המשחק בדברצן שיתקיים במזג אוויר קר. דור פרץ התייחס לכך בתחילת דבריו: “אני משער שהשחקנים שהגיעו מהארץ רגילים לחום, אבל הקור פה מיוחד, אני מקווה שיעזור לנו, יעזור לכושר שלנו להיות טוב וידחוף אותנו קדימה”.
קשר מכבי תל אביב אמר לקראת תחילת הקמפיין: “אנחנו מתחילים קמפיין חדש אחרי סיום טוב בליגת האומות, מצפה שנראה המשך התקדמות של הנבחרת, שנראה נבחרת מגובשת, מלוכדת, שמשחקת כיחידה אחת, שנמשיך לראות את החיוביות שיש בה, שסף השבירה שלנו לא קיים, שאנחנו תמיד ממשיכים בדרך שלנו. יש לנו המון מה להרוויח מהדרך הזו, מהמשחק הקרוב ומזה שאחריו והציפייה היא המשך התקדמות של הדרך שלנו”.
המשחק מול בלגיה נתן תאבון.
”בצדק. ראינו רוח אגרסיבית, חיובית, של נבחרת מאוחדת שאני מאוד שמח מזה כשחקן. הצוות עושה פה עבודה נהדרת ולא סתם רואים שהנבחרת מגובשת וחזקה על המגרש. קמפיין חדש, צריכים לעשות התאמה למשחקים שלא נתקלנו בהם בליגת האומות שהיינו באמת אנדרדוג בכל המשחקים, צריך לעשות התאמה למשחקים שבהם נשלוט בקצב אל מול משחקים שבהם נהיה אנדרדוג. נצטרך להראות נחישות ואופי כמו שהראינו, זה יהיה מבחן מאתגר ואני מקווה שנצלח אותו באופן נהדר”.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
פרץ לקראת הקמפיין: "מצפה שנראה התקדמות"אתם מבינים שאסטוניה הוא משחק ‘מאסט ווין’?
”ברור, אבל כבר נתקלנו בהרבה משחקים בקריירה ואנחנו יודעים שעל הנייר יש משהו אחד ובפרקטיקה יש דברים שונים. אנחנו נותנים את הכבוד הראוי לאסטוניה ומצד שני מגיעים מוכנים ובמלוא כוחנו, יודעים שהמשחק הזה מאוד חשוב לנו וכמובן שנרצה לנצח”.
מה ההבדל במעמד שלך בין זה במכבי ת”א לנבחרת?
“בסופו של דבר אני פה חלק ממשהו גדול, חלק מהנבחרת לעומת הקבוצה וצריך לשים את הדברים כמו שהם. פה נאבקים על המקום עם שחקנים איכותיים שמשחקים את התפקיד ועם מאמן אחר שמקבל החלטות וזה בסדר גמור. התפקיד שלי הוא לתת הכול ולא להסתכל רק על עצמי אלא להבין איך אני יכול לתרום גם מהספסל במשחקים בהם אתחיל על הספסל ובמשחקים שבהם אפתח, להביא את כל מה שאני יכול כדי לעזור לנבחרת ולתת הכול. יש פה משהו גדול ממני, זו זכות להיות חלק מנבחרת ישראל ואם כל אחד מאיתנו יסתכל על ה’אני הקטן’ אנחנו נהיה בבעיה”.
איך האנרגיות בנבחרת?
”האנרגיות נהדרות. ברמת השחקנים והצוות יש אווירה נהדרת ואנרגיה נהדרת שממשיכה גם למגרש וזה דבר מאוד חשוב, שאנחנו נמשיך את האנרגיה הזו כל הזמן ולא נשאיר אותה רק בחדרי ההלבשה וחדרי האוכל. התפקיד שלי הוא להביא את כל מה שאני יכול מעצמי, לשאוב אנרגיה מהשחקנים לידי, לדחוף אותם קדימה. התפקיד של כל אחד מהשחקנים והצוות הוא להסתכל על איזושהי תמונה שהיא גדולה מאיתנו, מ’האני ועצמי’ הקטן שלנו, להבין שאנחנו רוצים להגיע למשהו גדול עם הנבחרת וכדי לעשות את זה אנחנו צריכים להתרכז במשהו הגדול הזה, על הספסל, פותחים, זה לא רלוונטי”.
דור פרץ, דניאל פרץ ושון גולדברג (ראובן שוורץ)פרץ התייחס לשמועות על כך ששחקני הנבחרת מתכננים לא להחליף חולצות עם שחקני נורבגיה על רקע האמירות האנטי ישראליות שלהם והשיב: “לא יודע על משהו כזה אז אני לא יכול לומר מה שאני לא יודע, זה לא שלי”. על החיים כנשוי טרי הוסיף: “כיף, גם משפחת אלביליה הצטרפה למשפחת פרץ, אבל גם לפני הטבעת הם נשאבו לעולם הכדורגל כדי לרצות שיהיה לנו טוב, כיף גדול, זכיתי”.