תוכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE משודרת בכל ערב מ-18:00 עד 20:00. את תוכנית הספורט ניתן לשמוע ברדיו תל אביב (102FM) ורדיו חיפה (99.5FM ו-107.5FM). בנוסף לתחנות המכובדות, התוכנית משודרת גם כאן באתר. להאזנה לשידור לחץ כאן
הערב בתוכנית הספורט של ישראל נדבר על סאגת הרישום בהפועל תל אביב וכמובן נתכונן לחלון המשחקים הקרוב של נבחרת ישראל, שתפגוש ביום שבת את נבחרת אסטוניה וביום שלישי את המקבילה מנורבגיה.
בתוכנית הספורט של ישראל דיברנו עם שוער העבר, גיורא אנטמן.
גיורא אנטמן: “יש לגלזר יתרון בשער כי בכושר משחק”
שלום וערב טוב גיורא.
בעניין הקור הם ירוצו מהר יותר, זה לא תירוץ, זה רק תמריץ.
מה קשה יותר בלשחק כדורגל? בחום או בקור?
”קשה מאוד ברוח, אז אם אין רוח כבר פתרנו את הבעיה, אפשר להתגבר על הקור, רוח בעייתי יותר”.
מבחינתך כשאתה מסתכל על הנבחרת, מה המפתחות כשההבדלים ברורים בין הנבחרות?
”נשארנו עם טעם טוב, עברנו את צרפת ובלגיה ואיטליה, יש המון תקווה”.
עברו כמה חודשים טובים.
”אבל הגישה נשארה ויש גישה טובה, ושחקנים שבכושר טוב, נשאר רק לחבר את כולם ביחד ואפשר לעשות את זה, צריך להאמין בזה, לא רק נגד אסטוניה, גם נגד נורבגיה”.
מה בנוגע לשוער? דניאל פרץ חזר מפציעה, אבל לא משחק, גלזר מתנדנד, גראפי הוכיח את עצמו בקמפיין הקודם. שלושת השוערים קיבלו את ההזדמנות ודניאל פרץ היה מצוין, עם מי היית פותח?
”החוליה היותר קשה לבחור את הדמות הנכונה זה בשער, אם בשאר הדברים יהיה יותר קל, אז כושר משחק זה גורף על כל הפרמטרים, אם פרץ היה משחק אז הוא, גלזר לא היה מספיק טוב אז הוא נתן לו את ההזדמנות”.
אז אתה היית הולך על גראפי?
”גראפי ברמה של ליגת העל, לעומת גלזר שמשחק ברמה טיפה יותר גבוהה עם מעמדים יותר גדולים, יש לגלזר יתרון”.
גלזר לא היה טוב.
”זה מה שאני בא להוסיף, האימונים עכשיו יתנו את התשובה”.
אתה לא חושב שלרן יש את התשובה?
”אני לא סגור שהוא יודע במאה אחוז עם מי הוא הולך”.
אני חושב שהוא יילך עם דניאל פרץ.
”הוא ייתן את הביטחון הזה דרך אימונים, הוא צריך חותמת, כרגע אין לו”.
לדעתי הוא יראה באימון היום שדניאל בסדר ובכושר שהוא מוכן לשחק, מבחינת הנבחרת עומד בקריטריונים ויש מאמן שוערים שצריך לתת חוות דעת, אין לי ספק שדניאל עם ההופעות המרשימות שלו הוא יכול לפתוח, אלא אם כן יהה קטסטרופה באימונים.
”נכון, בסוף יש מסר לשחקנים וצריך לקחת בחשבון הכל”.
מה אתה חושב על שריף כיוף?
”זו סאגה שהתחילה מתחילת השנה וזה נטחן כל השנה, היום מקבל תוצאה סופית, אני ציינתי מספר פעמים, יש מספר דברים שהוא חייב לשפר ועם כל הלחץ שהוא נמצא בו, אין לו את השקט לשפר את הזה ומספורטאי מצפים לקבל יציבות, זה לא מתבטא רק בהצלות. בשקט שאתה מייצר להגנה, מסירה מדויקת ביד או ברגל, יציאה מתוזמנת כדי להרחיק כדור, הוראות לשאר השחקנים, זה משהו שמייצר סביבה יותר נוחה”.
מה מכבי חיפה צריכה לעשות?
”יש להם שוער שהם הביאו מפולין, הוא יהיה בשנה הבאה וזה ברור”.
מאוקראינה, נראה שלא ימכרו אותו כי הוא נראה טוב שם וקנו אותו בזול.
”כן מאוקראינה סליחה, אין ספק שיביאו אותו וזה הכיוון, בנקודה הזו תהיה דילמה לשריף מה לעשות, לשבת על הספסל זה לא יקדם אותו”.
אתה נותן לחיפה שהוא ימשיך לעמוד או שוער אחר?
”הבעיה היא שיתנו לשוער הנוסף לשחק מתישהו, כרגע יש עניין לייצר, אי אפשר בתוצאות כאלו להחליף שוער ואם זה לא ילך אז זה קטסטרופה, ימשיכו איתו בצורה הזאת ולקראת הסוף יתנו הזדמנות לאחרים”.