מערכת ONE
|

מוריץ קרצ'י (ישראל פרמייר טק)
קבוצת הרכיבה הישראלית, ישראל פרמייר טק, הגנה היום (שלישי) על החולצה הצהובה לאחר מאבק קשה בטור בטיוואן.
“נראה לי שכל הפלוטון פשוט רצה דבר אחד - לפרק אותנו״. את המשפט הזה פלט הרוכב הישראלי איתמר איינהורן, כשהוא עדיין מתנשם כבדות, שניות אחרי סיום השלב השלישי בטור.
אותו משפט נאמר בצורה זו או אחרת על ידי כל אחד מחמשת הרוכבים של ישראל פרמייר טק, שהיו שותפים למאבק עד הקצה - לשמור את חולצת המוביל הצהובה על כתפיו של הגרמני הצעיר מוריץ קרצ׳י.
כדי לעמוד במשימה, הרוכבים היו צריכים להדוף עשרות התקפות כבר בשעה הראשונה של השלב הארוך והקשה במירוץ - 154 ק״מ - התקפות שנמשכו ללא הרף ובמיוחד כאשר הרוכבים הגיעו לעליה הקשה ביותר במרוץ. בחלקו הראשון של השלב, הוטל רוב הנטל על שלושת הישראלים, איינהורן, רותם טנא ואמרי פיינזיכט, שהודה אחר כך שמעולם לא ניהל כה הרבה מרדפים. ״זה לקח ממני הכל אבל בסוף, כשהתברר שהצלחנו, זה היה רגע של סיפוק עמוק״.
אבל בסופו של דבר היה זה הרוכב הגרמני הצעיר שעמד בפני המבחן הקשה ביותר, במיוחד בחלקו השני של השלב, כאשר רק הוא וחברו בריידי גילמור נותרו בקבוצת הרוכבים החזקה שדהרה קדימה, מפוררת את הפלוטון לחלוטין.
קרצ’י סיים רביעי והצליח לשמור על יתרון שבע השניות המצומק שלו אבל מעגל היריבים הצמודים אליו רק גדל, וכאשר נוצרו שני שלבים בלבד לסיום ישנם לא פחות מ-11 טוענים לכתר המרוץ, בפער של עד 17 שניות ממנו. ”בחלק השני של המרוץ העומס, היה כל כך קשה שכבר פקדו אותו התכווצויות שרירים. סבלתי אבל עמדתי בזה״ אמר הרוכב המוביל בסיום.
עומד אמר קרצ׳י: “אני מקווה שצפויים לנו יומיים קצת יותר קלים אבל נתמודד עם הלחץ הזה. הוכחנו היום שאנחנו הכי חזקים״.
מוריץ קרצ'י (ישראל פרמייר טק)