יום שלישי, 18.03.2025 שעה 01:21
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
381592-185621הפועל ת"א
371630-180720מכבי ת"א
361528-175220הפועל ירושלים
321670-175720עירוני רמת גן
311574-161320הפועל חולון
301675-164219בני הרצליה
281602-161020עירוני נס ציונה
281607-159219הפועל ב"ש/דימונה
281656-163520גלבוע/גליל
271715-158320אליצור נתניה
261662-162220הפועל עפולה
251524-140520הפועל גליל עליון
251662-152819עירוני קריית אתא
221890-158520הפועל חיפה

עד שיגיע חיזוק: כהן צריך לחפות על חיסרון ריברו

הפציעה של הקובני היא מכה גדולה למכבי ת"א. בינתיים, עד שהמחליף שחייב להגיע, יגיע, המתאזרח חייב להתעלות, ולהתחיל זאת כבר ב-21:05 מול מונאקו

|
ג'ייק כהן (עמרי שטיין)
ג'ייק כהן (עמרי שטיין)

העונה הסדירה של היורוליג מתקרבת לרגעיה המכריעים והערב (חמישי, 21:05) מכבי תל אביב ‘תארח’ את מונאקו במסגרת המחזור ה-29 של התחרות הבכירה של אירופה. הצהובים, כפי שכבר נכתב בשבועות קודמים, מצויים בסיטואציה בה 4 מתוך 6 היריבות הבאות שלהם לא באמת יכולות להרשות לעצמן לאבד משחקים עד סוף העונה וכשהסגל של עודד קטש הפך אפילו לקצר עוד יותר לאחר פציעתו של חסיאל ריברו, הרי שהדבר מעלה מספר שאלות מבחינתה של אלופת המדינה, אך מנקודת מבטן של יריבותיה המשחקים של מכבי הם מוקש של ממש. 

קבוצתו של עודד קטש המריאה לבלגרד ללא אחד השחקנים הכי חשובים בסגל שלה, חסיאל ריברו, וכשמאמן הקבוצה דיבר עליו בתור עוגן הוא לא סתם אמר את זה, הרי מהבחינה של מה שהקובני מביא לקבוצה ברור שאין שחקנים רבים כמוהו ביבשת הישנה – ראיית המשחק, משחק הגב לסל, יכולת המסירה, הסיומת ליד הטבעת, היכולת במגרש הפתוח ואולי מעל לכל גם שיתוף הפעולה הכמעט עיוור עם תמיר בלאט שלבטח יחסר את חברו לקבוצה, כאשר עצם החיסרון של ריברו גם יקשה על שחקני הקו האחורי עד מאוד ובלאט כאמור ביניהם.

השבר בקרסול לא סתם שם את המשך העונה של חסיאל 'פאפי' ריברו בסימן שאלה, בכל הנוגע לעונה האירופית הרי שמדובר בסימן קריאה שכן הוא לא יחזור לשחק ביורוליג, העניין כאן נוגע למשך זמן ההחלמה שלאחריו מתחיל פרוטוקול של חזרה מפציעה והרי לא חוזרים ברגע אחד ממצב שבו שחקן לא שיחק שבועות ארוכים ועד לכדי כושר אימונים, שלא לדבר על כושר משחק, הסרת חלודה וכניסה מחודשת לעניינים הרי ברור שמדובר כאן בפרק זמן מכובד.

חסיאל ריברו (רועי כפיר)חסיאל ריברו (רועי כפיר)

מעבר לבעיה שתהיה לבלאט, רוקאס יוקובאיטיס, ג'ימי קלארק ושות' לחיסרון של הביג מן הקובני יש גם השפעה ישירה והיא בבחינת העומס על רומן סורקין וטרביון וויליאמס בהינתן שג'יילן הורד בעצמו צפוי להחמיץ לפחות בין שבועיים לשלושה עד שיוכל לחזור, כלומר השבוע האחרון הכפול של העונה לפי העדכון שנתן מאמנו בעניין. 

כח יעקוב

אם כך, שאלת השאלות היא מה מכבי תל אביב יכולה בינתיים לעשות עד אשר יימצא החיזוק המיוחל, זאת כמובן במידה והכוכבים אכן יסתדרו – כלומר שחקן מתאים בסיטואציה המתאימה (לדוגמה – קבוצה שסיימה את העונה בצורה כזו או אחרת) בשילוב עם מוכנות של המועדון לשחרר את השחקן. לבינתיים אין ספק שיש פתרון מקומי, כזה שאולי נשכח משהו כאשר בשנה שעברה העמיד בפלייאוף היורוליג ממוצעים של 5.6 נקודות ב-72.7% ל-2, 50% ל-3, 1.2 ריבאונדים ואסיסט ב-11:59 דקות וזהו כח יעקוב או ג'ייק כהן אם תרצו.

גג'ייק כהן בפעולה (ראובן שוורץ)

אין ספק שהצהובים צריכים חיזוק בהינתן מי שנפצע ומה שנתן להם, בינתיים בעונה המאוד לא סלחנית הזו או במילים אחרות כל עונת יורוליג שלא מחכה לאף אחד, יריבתה של אלופת המדינה ומחזיקת הגביע הטרייה הערב היא כזו שנלחמת להבטיח את יתרון הביתיות בפלייאוף ונכון לכתיבת שורות אלו היא אפילו שונה מאוד מאותה הקבוצה לה הפסידה אלופת המדינה בסיבוב הקודם.

תחילה מהראש, המאמן אז היה סאשה אובראדוביץ'. כזכור, ג'ורדן לויד שיחק את משחקו האחרון במדי מכבי תל אביב לפני שחזר אל חיק מאמנו שמאז הוחלף באגדת היורוליג ואסיליס ספאנוליס והשינוי אולי הגדול ביותר מבחינת הסגל היה הבאתו של דניאל ת'ייס לנסיכות. אין ספק שמדובר בשם שעל הנייר בכוחו להיות שחקן שיעשה את ההבדל בלא מעט משחקים והוא הגיע לקבוצתו של ספאנוליס לקו קדמי שבין כה היה מוכשר מאוד. שחקנה הגרמני של מונאקו יכול בהחלט לעשות את ההבדל לא רק בין הפסד לניצחון, כי אם בין העפלה לפיינל פור לבין הגעה לגמר ואולי אפילו בין הגעה לגמר לבין זכייה. 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןהתחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
התחפושות של נטע אלחמיסטר, איזו יפה יותר?
נגןשער נדיר מהחצי: הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו בלתי נתפס!
הכדורגלן הדהים את כולם עם גולאסו מהחצי
נגןאוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
אוסקר גלוך: "טום קרוז ישחק את הדמות שלי"
נגןירדן שועה עושה טובה שהוא מצטלם לטיקטוק
ירדן שועה עושה טובה שהוא מצטלם לטיקטוק
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */