ריאל מדריד ואתלטיקו מדריד תיפגשנה הערב (שלישי, 22:00) לקרב לוהט בשמינית גמר ליגת האלופות, במה שמכונה בבירת ספרד “יורודרבי” ו”הדרבי הטוב באירופה”. הבלאנקוס יארחו את המשחק הראשון בסנטיאגו ברנבאו, מתוך מטרה להשיג מקדמה משמעותית לקראת הגומלין. לאחר תצוגה מאכזבת מול בטיס והפסד בליגה, קרלו אנצ'לוטי לא יכול להרשות לעצמו למעוד פעם נוספת, והוא צפוי לעלות עם ההרכב החזק ביותר שעומד לרשותו.
בין הקורות, אין ספק: טיבו קורטואה יקבל את הקרדיט. למרות הופעה מרשימה של אנדריי לונין בגביע, בליגת האלופות אין שינויים. בהגנה, פדריקו ואלוורדה צפוי לפתוח כמגן ימני, תפקיד שמאפשר לו להשתלב גם בקישור ולייצר יתרון מספרי. ראול אסנסיו, שחזר להרכב אחרי שלא פתח מול בטיס, ישתף פעולה עם אנטוניו רודיגר במרכז ההגנה.
בצד שמאל ישנה התלבטות בין פרלאן מנדי לפראן גארסיה. בקישור האחורי, אנצ'לוטי יסתמך על אורליאן טשואמני ואדוארדו קמאבינגה. לוקה מודריץ', ששיחק 90 דקות מול בטיס, ימתין להזדמנות מהספסל. היעדרותו של ג’וד בלינגהאם בשל הרחקה דוחפת את רודריגו לעמדה קדמית יותר, כאשר ברהים דיאס ישחק מימין ו-ויניסיוס ימשיך בשמאל. בחוד, אין הפתעות – קיליאן אמבפה יפתח בשפיץ של ריאל מדריד.
קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג'וניור (ריאל מדריד)מהצד השני, דייגו סימאונה יגיע עם תוכנית ברורה ועם חוד מסוכן במיוחד. הצמד אנטואן גריזמן וחוליאן אלברס, שהבקיעו כל אחד שישה שערים העונה בליגת האלופות, יובילו את החוד של אתלטיקו. הצרפתי בכושר מצוין ויהיה אחראי על קצב המשחק, בעוד הארגנטינאי נמצא בתקופה נהדרת עם חמישה שערים בחמשת המשחקים האחרונים.
אופציות נוספות מהספסל כוללות את אלכסנדר סורלות', אנחל קוראה ועוד, שיוכלו לשנות את המשחק במקרה הצורך. בהגנה, יאן אובלק יעמוד בין הקורות, כאשר לפניו צפויים לפתוח מרקוס יורנטה, חוסה חימנס, קלמן לנגלה וחאבי גלאן. בקישור, רודריגו דה פול ופבלו בריוס יתפסו את מרכז השדה, כשלצידם ג'וליאנו סימאונה וסמואל לינו או קונור גלאגר.
שחקני אתלטיקו (La Liga)המשחק הזה לא רק קרב יוקרתי על הכרטיס לרבע הגמר, אלא גם מפגש בין שני סגנונות מנוגדים – ההתקפה הדינמית של הבלאנקוס מול הסגנון הלוחמני של הקולצ'ונרוס. מי תצא מהקרב הזה עם היתרון? התשובה תתקבל הלילה בברנבאו.
ההרכב המשוער של ריאל מדריד: טיבו קורטואה, פדריקו ואלוורדה, ראול אסנסיו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ברהים דיאס, רודריגו, ויניסיוס ג'וניור וקיליאן אמבפה.
ההרכב המשוער של אתלטיקו מדריד: יאן אובלק, מרקוס יורנטה, חוסה חימנס, קלמן לנגלה, חאבי גלאן, רודריגו דה פול, פבלו באריוס, ג'וליאנו סימאונה, סמואל לינו (קונור גלאגר), אנטואן גריזמן וחוליאן אלברס.
ייתן עוד הצגה ביתית באירופה? אמבפה (רויטרס)הקלף המנצח של אתלטיקו מדריד
לקראת הדרבי של מדריד בליגת האלופות, קרלו אנצ'לוטי ודייגו סימאונה עשויים להזדקק לשינויים מהספסל אם המשחק יתפתח בצורה לא צפויה. עם זאת, הנתונים מראים כי ריאל ואתלטיקו משתמשות בחילופים באופן שונה לחלוטין, עם תוצאות שונות מאוד. בעוד שהקולצ’ונרוס נשענים רבות על שחקני הספסל שלהם לאורך העונה, הבלאנקוס כמעט ואינם עושים בחילופים שימוש משמעותי.
סימאונה יכול להיות רגוע בכל הנוגע לשחקני המשנה שלו. העונה, מחליפי אתלטיקו שיחקו למעלה מ-5,000 דקות בכל המסגרות, וכבשו 29 מתוך 81 שערי הקבוצה – יותר מ-35% מהתפוקה ההתקפית. מדובר בקצב של 0.51 שערים בכל 90 דקות, נתון שממחיש עד כמה הספסל של הקולצ'ונרוס משפיע. אחד הדוגמאות הבולטות לכך היא הניצחון על אתלטיק בילבאו, שם חואן אלברס המחליף כבש את שער הניצחון מבישול של מרקוס יורנטה, שגם הוא עלה מהספסל.
חוליאן אלברס (רויטרס)לעומת זאת, בריאל מדריד המצב שונה לגמרי. שחקני הספסל של אנצ'לוטי תרמו העונה רק 10 שערים בכל המסגרות, פחות מ-10% מתוך 101 השערים של הקבוצה. הסיבה העיקרית לכך היא ההרגל של המאמן האיטלקי לבצע חילופים מאוחרים מאוד, לרוב בדקות הסיום בלבד. השחקנים שעברו את רף 20 הדקות כמחליפים עשו זאת בעיקר בשל פציעות, ולא מתוך אסטרטגיה מובנית לשינוי המשחק.
בסך הכל, המחליפים של ריאל שיחקו רק 3,003 דקות, יותר מ-2,000 פחות מאלו של אתלטיקו, מה שמוביל לנתון של 0.29 שערים בכל 90 דקות – עדיין נתון נמוך, אך לא רחוק מזה של היריבה העירונית. הנתונים הללו ממחישים את הבדלי הגישות בין שני המאמנים: סימאונה מנצל את הסגל הרחב שלו כדי להשפיע על המשחק, בעוד שאנצ'לוטי נוטה להיצמד להרכב הפותח ולבצע מינימום התאמות תוך כדי המשחק.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time --:-
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אתלטיקו ובארסה נפגשות לקרב ענקים