ריאל מדריד כבר הפכה את הסנטיאגו ברנבאו החדש למרכז שמסוגל להניב עד 307 מיליון אירו בשנה (2023/24) כולל משחקים, אירועים נוספים וסיור באצטדיון. אלופת אירופה היא הקבוצה שמנצלת את המתקנים שלה בצורה הטובה ביותר והקבוצה שסללה את הדרך לשאר ענקיות היבשת, שבונות אצטדיונים מאפס כמו ברצלונה או משדרגות את שלהן בצורה יסודית כמו במנצ'סטר. מעל 300 אצטדיוני ספורט ברחבי העולם צפויים להתחיל שיפוצים או בנייה מחדש השנה, חצי מהם בצפון אמריקה ובאירופה.
ובכל זאת, עם 1.8 מיליון צופים במשחקים (ועוד 1.3 מיליון רק בסיורים), הברנבאו החדש לא היה בתפוסה מלאה כדי למקסם את הפוטנציאל שלו בעונה שעברה. השנה, לעומת זאת, הוא היה כמעט בתפוסה מלאה בפעם הראשונה. לכן, ההכנסות המשוערות השנה מהאצטדיון וממנויים עולות ל-354 מיליון אירו, כלומר כמעט מיליון אירו ביום.
הן ייצגו 29% מההכנסות הכוללות (שצפויות להגיע ל-1,127 מיליון אירו), אחוז דומה לזה של שנים קודמות, כאשר הצד המסחרי של הקבוצות לא היה מנוצל כל כך. היום זה אחרת, והברנבאו מתחרה בבית להיות הדמות המרכזית: הוא יעלה ב-14% יותר מאשר בעונת 2023/24.
הסנטיאגו ברנבאו (La Liga)וזה קורה למרות כמה מכשולים כמו קונצרטים שבוטלו, העובדה שיש יותר בקשות למנויים מאשר מקומות ישיבה או עיכוב במסעדה המפורסמת/הקולוסיאום, סקיי ברנבאו, שעדיין במחלוקות משפטיות, אך מוכנה לפעולה. ישנם 200 מקומות בלעדיים, במחיר של 50,000 אירו למנוי לעונה שלמה. עוד 10 מיליון ש”יושבים במטבח של מדריד” בינתיים, על אש קטנה.
זה עוזר מאוד להבין את הדחיפות של ז'ואן לאפורטה לפתוח את הקאמפ נואו החדש בהקדם האפשרי (הדחיפות הזו הייתה גם לריאל מדריד כשהיא שיחקה בלי אצטדיון גמור), משום שמהיום הראשון ההכנסות מוכפלות באופן מוחלט. ויש פה הרבה כסף, בנוסף לכך שזה מצמצם את התלות של המועדון בתוצאות הספורטיביות ובהכנסות הטלוויזיה.
10 מיליון כל משחק (25) אם מדברים רק על ימי משחקים, ללא אירועים או סיור באצטדיון המחדש (המוזיאון השני הכי מבוקר בספרד אחרי פראדו, עם 6,000 אנשים ביום במחיר של 35-40 אירו כל אחד – כ-75 מיליון אירו בשנה), הנתונים עלו בשנה שעברה לסכום עצום, לפי יועצים, של בין 248 ל-251 מיליון אירו (החנויות הפופולריות לא סוגרות עד 12 בלילה בימי משחק), מתוך 317 מיליון אירו סך הכל.
הברנבאו (רויטרס)למעט פאריס סן ז'רמן, שכבר הגיעה ל-170 מיליון אירו בזכות מה שהשיגה בפארק דה פראנס, הפער עומד לפחות על 100 מיליון אירו בהשוואה לשאר הענקיות: רחוק מברצלונה (103 מיליון אירו במונז’ואיק, עם חצי קיבולת) או אתלטיקו (74 מיליון אירו). מנצ'סטר (152 מיליון אירו), באיירן (131 מיליון אירו) ומנצ'סטר סיטי (88 מיליון אירו) גם מאחור. ברצלונה שיחקה משחק בית אחד פחות (לא הגיעה לחצי גמר ליגת האלופות) ואתלטיקו שיחקה אחד פחות בגלל אותה סיבה, אך שיחקה שלושה נוספים בגביע בבית, אחד מהם מול ריאל.
החישוב פשוט: יום המשחק מייצג רווח של כ-10 מיליון אירו למשחק. העונה, ייתכן שההכנסות יהיו עוד יותר גדולות, אם כי זה תלוי עד לאיזה שלב תגיע הקבוצה בגביע או בליגת האלופות. נכון לעכשיו, יש כבר 27 משחקים מובטחים לעומת 25 ב-2024. עם משחק נוסף של Miami Dolphins מה-NFL, משחק הפוטבול האמריקאי הראשון בספרד, שיתקיים באצטדיון הלבן.
ריאל מדריד בתמונה קבוצתית (רויטרס)עם חידוש ברור שמסתמן להגדיל את ההכנסות, שכבר קרה השנה, יש יותר קהל (למרות שאין עדיין נתון רשמי לגבי התפוסה באצטדיון), מחירי הכרטיסים עלו, ניצול תעשיית הקייטרינג, שפותחת מרחבים חדשים, ובמיוחד עולם ה-VIP, שממשיך להתפתח.
לברנבאו יש כעת את אזור ה-VIP שבו משתמשים בתוך האצטדיון, עם טיפול מיוחד ואוכל גורמה החל משעתיים לפני המשחק, תאים עם נופים מצוינים, חדרי ישיבות, מסכים, מוזיקה... כמו גם מושבים מותאמים אישית (מושבים עם רישוי אישי במחיר של 230,000 אירו ל-30 שנה בנוסף למנוי שנתי) וחוויות וכרטיסי Silver Club ו-Matchday Premium, שמחוברים גם עם כמה מלונות יוקרה שראו את הפוטנציאל.
הברנבאו הפך למכונת כסף. אוהדי ריאל מדריד (רויטרס)ריאל מדריד עצמה מעריכה את ההכנסות מה-VIP ב-83 מיליון אירו. זה עבד כל כך טוב שהמועדון לא פסל לחפש עוד מושבים והסכמים כדי למקם את המוצר הזה בקטגוריות פרימיום, שגם להם יש קמפיין פרסומי משלהן.
מדובר בכרטיסים שמחירם נע בין 300 אירו בליגה (400 במקרה של אתלטיקו) ל-800-1,500 אירו בליגת האלופות (או 2,000 במקרה של מושב VIP Gold מול סיטי), זמינים לכל המשחקים וכוללים אולי מלון, טיסה, טיפול VIP פרימיום והמקומות הטובים ביותר באצטדיון באזורים שונים. ואסור לשכוח את פרויקט "סקיי ברנבאו", שצפוי להיכנס לפעולה בשנה הבאה עם תא VIP, מסעדה ומחיר של בין 2,000 ל-3,000 אירו, כמעט כמו מועדון הפאדוק של פורמולה 1.