בשום צורה הפועל תל אביב לא ציפתה למשחק שהיא חוותה אתמול (שבת), כשהפועל באר שבע/דימונה היממה אותה עם 82:83 ענק בהיכל מנורה מבטחים. חניכיו של דימיטריס איטודיס הפסידו בפעם השנייה מתוך שלושת המשחקים בהם הם שיחקו ביד אליהו, והם חטפו כעת מכה רצינית במאבק שלהם על המקום הראשון בליגה.
המועדון לא ידעו איך לעכל את ההפסד, שהגיע מסל ניצחון מדהים של מולינאר: “כל העונה הזו אנחנו עושים צעד קדימה ואז שלושה אחורה. ניצחנו שמונה ברצף ואז הפסדנו לירושלים ובודוצ’נוסט. ניצחנו ארבעה ברצף ועכשיו מפסידים בבית משחק כזה. כל העונה אנחנו לא יודעים לגמור משחקים, הקטע עם העונשין הזיה. זה קרה עם איש וויינרייט אז, זה קרה שוב נגד ב”ש, מאבדים את זה יותר מידי ברבע האחרון במשחקים”.
פטריק בברלי פתח בחמישייה במשחק ושיחק תשע דקות במחצית הראשונה, אבל במחצית השנייה הוא ישב במשך כל 20 הדקות על הספסל. נועם יעקב נרשם בסגל ולא שיחק בכלל, כאשר שני שלושת הזרים שלא נרשמו היו אלו מרקוס פוסטר, ג’ו רגלנד ומרקוס בינגהאם, כאשר האחרון עדיין פצוע ומחלים. בכל מקרה, דימיטריס איטודיס לא היה רגוע בכלל במסיבת העיתונאים, והקפיד להתעצבן כמעט בכל שאלה שהוא נשאל.
פטריק בברלי כועס (רועי כפיר)איטודיס פתח: “הדרך שבה המשחק התנהל, זה היה יכול ללכת לכל כיוון, היינו יכולים גם לנצח והיה מגיע לנו אם כן, כמו שגם לבאר שבע הגיע. התכוננו לב”ש, קלענו 28 נקודות ברבע הראשון, אבל ביצענו רק שתי עבירות, לא השתמשנו בעבירות ונתנו להם להיכנס למשחק. בסך הכל, רצינו לשלוט בריבאונד ולנטרל את המעברים שלהם, הבאנו את המשחק למצב שבו היינו יכולים לנצח, אבל כשאתה מחטיא 8 זריקות עונשין ו-7 מעבר לקשת, 0 מ-7 לשלוש וכל זאת ברבע האחרון רק, לא היינו יכולים לנצח, ברכות לב”ש. זה אגרוף גדול מאוד, לא רק בגלל ההפסד, אלא איך הפסדנו את המשחק”.
לגבי המהלך האחרון בו מולינאר קלע שלשת ניצחון ועל העבודה שחניכיו לא עשו עבירה כדי למנוע סל מכריע: “בבירור ראו שרצינו לבצע עבירה בסוף. עשינו את זה התקפה אחת לפני כן, ורצינו שוב גם בהתקפה האחרונה. ההוראה הייתה לבצע עבירה גם אם נוביל בשתיים ואפילו אם נוביל בנקודה, רצינו את הכדור האחרון בידיים שלנו. ההוראה הייתה ברורה, כולם ידעו שרצינו לבצע עבירה, אבל לא הצלחנו לבצע אותה”.
דימיטריס איטודיס כועס על חניכיו (רועי כפיר)היווני לא אהב כשנשאל על הרוטציות במשחק: “אני צריך להסביר לכם על הרוטציות שלי? אנחנו לא חולקים את אותה כמות הזמן בצפייה בווידאו, אני מעביר שעות על הווידאו ואימונים, אז זה מיותר לדבר על דקות המשחק והכל. ים מדר יכול היה להיות יעיל יותר, היו לו שבעה אסיסטים במחצית הראשונה והוא סיים את המחצית השנייה על נקודה אחת ואסיסט אחד. בסוף, כשאתה מחטיא 8 זריקות מהקו ברבע האחרון זה שמונה נקודות, ועוד 7 שלשות שזה עוד פוטנציאל ל-21 נקודות. אם היינו מנצחים הייתם שואלים אותי על הדקות? לא”.
כשנשאל על העובדה שפטריק בברלי (9 דק’) לא שותף כל החצי השני ושנועם יעקב גם כן לא שיחק המאמן תקף: “האם שיחקתי עם חמישה שחקנים כל הזמן? או ששיחקתי עם ארבעה? אני לא חושב ששיחקתי עם ארבעה נכון? אתם בטוחים? כל מי שהתלבש נגד ב”ש לא היה פצוע, נועם חזר מפציעה, איזו מן שאלה זו? איזו פציעה? הם היו יכולים לשחק, נועם רשם אימון וחצי עם הקבוצה, אתם יודעים את המצב. בברלי לא נפצע בחצי הראשון, לא הייתה פציעה, אף אחד לא נפצע, כולם היו בריאים, טפו טפו טפו”.
על איך מוציאים את המשחק הזה מהראש: “ממש לא, לא רוצים להוציא את המשחק הזה מהראש של השחקנים. אנחנו צריכים לקלוע טוב יותר מהקו, לדעת לנצח משחקים בצורה טובה יותר, לדעת לגמור משחקים, אלו לקחים בשבילנו, הכל זה לקח. לא הייתה לנו בעיה בהכנה, ממש לא באנו לכאן ואמרנו ‘טוב זו רק ב”ש, יהיה לנו קל’. יהיה לא קל נגד אולם, נתאמן שוב, נטוס, ננוח, נתאמן, אין תירוצים. היינו צריכים לנצח את המשחק הזה”.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
הדר:"זהו ניצחון של הרוח של הקבוצה"