אחרי ששלב הליגה בליגת האלופות הסתיים, מחזור הסיום בשלב הליגה של הליגה האירופית ננעל הערב (חמישי) גם כן. במוקד – רומא עלתה לפלייאוף אחרי 0:2 על פרנקפורט. מנצ’סטר יונייטד סיימה במקום השלישי ועלתה לשמינית אחרי 0:2 על סטיאווה בוקרשט. בנוסף, אייאקס גברה על גלאטסראיי, פרנצווארוש ניצחה את אלקמאר, אוניון סן ז’ילואז’ ספגה 2:1 מריינג’רס וטוטנהאם בשמינית אחרי 0:3 על אלפסבורג.
רומא – פרנקפורט 0:2
האיטלקים יכולים לנשום לרווחה. אחרי שחששו מהפסד שיכול היה להוביל להדחה, אנחליניו ואלדור שומורדוב כבשו את השערים היחידים במשחק והעניקו 0:2 חשוב. רומא סיימה במקום ה-15 ועלתה לפלייאוף, פרנקפורט בשמינית אחרי שסיימה במקום החמישי.
פאולו דיבאלה בפעולה (רויטרס)דקה 44, שער! רומא עלתה ל-0:1: ג׳יאנלוקה מנצ׳יני מצא את אנחליניו שכבש על סף הירידה למחצית.
אנחליניו חוגג (רויטרס)דקה 69, שער! רומא עלתה ל-0:2: אלדור שומרדוב, שעלה מהספסל שתי דקות קודם לכן, כבש והכפיל עבור האיטלקים.
סטיאווה בוקרשט – מנצ’סטר יונייטד 2:0
החבורה של רובן אמורים יכולה לשחרר קצת לחץ ולנשום אוויר מהעונה הלא פשוטה שעוברת עליהם. השדים האדומים לא התקשו מול הרומנים, ניצחו הודות לשערים של דיוגו דאלוט וקובי מאיינו וסיימו במקום השלישי המוביל לשמינית. הרומנים במקום ה-11 וישחקו בפלייאוף.
מתיאס דה ליכט באוויר (רויטרס)דקה 60, שער! מנצ׳סטר יונייטד עלתה ל-0:1: קובי מאיינו בישל לדיוגו דאלוט שכבש את השער הראשון במשחק.
דקה 68, שער! מנצ׳סטר יונייטד עלתה ל-0:2: הפעם קובי מאיינו הוא זה שכובש, לאחר בישול של אלחנדרו גרנאצ׳ו.
אייאקס – גלאטסראיי 1:2
שתי הקבוצות עלו לשלב הפלייאוף, כשההולנדים, שניצחו בזכות שערים של ברטרנד טראורה וקיאן פיצ׳ ג׳ים סיימו במקום ה-12. הטורקים, שעוד כבשו שער בתופסת הזמן מרגליו של ויקטור אוסימן, סיימו במקום ה-14.
דקה 23, שער! אייאקס עלתה ל-0:1: ברטרנד טראורה כבש מקרוב לזכות המארחת.
ברטרנד טראורה חוגג (רויטרס)דקה 58, שער! אייאקס עלתה ל-0:2: הפעם ברטרנד טראורה הוא זה שבישל, כשקיאן פיצ׳ ג׳ים הכפיל את היתרון.
דקה 90+4, שער! גלאטסראיי צימקה ל-2:1: ויקטור אוסימן כבש בתוספת הזמן וקבע את תוצאת המשחק.
פרנצווארוש – אלקמאר 3:4
עם רובי קין על הקווים ומוחמד אבו פאני כמובן, ההונגרים הבטיחו מקום בפלייאוף לאחר משחק משוגע. צמד של מוחמד בן רומתאן, שאת אחד מהשערים בישל מוחמד אבו פאני, שער של אדמה טראורה ופנדל מדויק של ברנבס וארגה העניקו יתרון מבטיח למארחת.
צמד של סבן מיינאנס ושער של טרוי פארוט עבור ההולנדים עוד סיפק דרמה ומתח בסיום, אך לבסוף שתי הקבוצות עלו לפלייאוף. ההונגרים במקום ה-17, ההולנדים במקום ה-10.
דקה 9, שער! פרנצווארוש עלתה ל-0:1: מוחמד בן רומתאן כבש שער מוקדם ונתן יתרון מהיר למארחת.
שחקני פרנצווארוש חוגגים (רויטרס)דקה 34, שער! פרנצווארוש עלתה ל-0:2: אדמה טראורה הכפיל את היתרון עבור ההונגרים.
דקה 45, שער! פרנצווארוש עלתה ל-0:3: מוחמד אבו פאני רשם בישול למוחמד בן רומתאן שהשלים צמד וקבע יתרון חד צדדי לפני הירידה להפסקה.
מוחמד אבו פאני מנסה לחלץ (רויטרס)דקה 76, שער! אלקמאר צימקה ל-3:1: קיס סמית׳ מצא את סבן מיינאנס שהחזיר את ההולנדים למשחק.
דקה 82, שער! פרנצווארוש עלתה ל-1:4: ההונגרים קיבלו פנדל, ברנבאס וארגה דייק מהנקודה הלבנה.
דקה 90, שער! אלקמאר צימקה ל-2:4: טרוי פארוט כבש מבישול של סיה מיקומה.
דקה 90+5, שער! אלקמאר צימקה ל-4:3: סבן מיינאנס השלים צמד וקבע את תוצאת המשחק.
ריינג’רס – אוניון סן ז’ילואז’ 1:2
המארחת העפילה ישירות לשמינית אחרי 1:2 על קבוצתו של ענאן חליאלי שהשלים 90 דקות, וסיימו במקום השמיני. ניקולאס רסקין ו-ואצלב צ׳רני העניקו יתרון כפול, קווין מאק אליסטר רק צימק לבלגים, שסיימו במקום ה-21 ועלו לפלייאוף.
דקה 21, שער! ריינג׳רס עלתה ל-0:1: ניקולאס רסקין כבש מבישול של ג׳יימס טאברנייר.
שחקני ריינג׳רס חוגגים (רויטרס)דקה 55, שער! ריינג׳רס עלתה ל-0:2: וואצלב צ׳רני מצא את הרשת והכפיל את היתרון של המארחת.
דקה 83, שער! סן ז׳ילואז׳ צימקה ל-2:1: קווין מאק אליסטר כבש לאחר בישול של צ׳ארלס ואנהוטה והחזיר את הבלגים.
טוטנהאם – אלפסבורג 0:3
התרנגולים הבטיחו מקום בשמינית הגמר לאחר שלא התקשו נגד השוודים עם ניצחון 0:3 משערים של דיין סקארלט, דאמולה אג׳יי ומייקי מור, שעניק להם את המקום הרביעי. השוודים נפרדו מהמפעל כשהם במקום ה-26.
רודריגו בנטאנקור אחרי הכדור (רויטרס)דקה 70, שער! טוטנהאם עלתה ל0:1: דיין סקארלט כבש לאחר בישול של ד׳גאן קולוסבסקי.
דקה 84, שער! טוטנהאם עלתה ל-0:2: סקארלט הפעם בישל, דאמולה אג׳יי הכפיל עבור התרנגולים.
דקה 90+4, שער! טוטנהאם עלתה ל-0:3: מייקי מור הצטרף לגיגה וחתם את תוצאת המשחק.
תוצאות נוספות:
אתלטיק בילבאו – ויקטוריה פלזן 1:3
דינמו קייב – ריגה 0:1
מיוטלנד – פנרבחצ’ה 2:2
טוונטה – בשיקטש 0:1
ליון – לודוגורץ 1:1
ניס – בודו גלימט 1:1
אולימפיאקוס – קראבח 0:3
ריאל סוסיאדד – פאוק סלוניקי 0:2
סלביה פראג – מאלמו 2:2
אנדרלכט – הופנהיים 4:3
בראגה – לאציו 0:1