אירועי המשחק בין מכבי חיפה למכבי תל אביב לא יורדים מסדר היום, כשהפעם היה זה שחקן העבר והפרשן, אבי נמני, שדיבר בתכנית הספורט של ישראל ב-102FM והעביר ביקורת חריפה, כולל מה לדעתו צריך לעשות כדי למגר את האירועים המכוערים בכדורגל.
קראתי את הטור שלך, רציתי לשאול אותך מה דעתך על מה שקרה בסמי עופר ואיך אפשר לפתור את זה?
“הכי קל לזרוק אשמה על הגורמים של המשטרה, אבל צריך ללכת אחורנית. שום דבר לא מיושם בסוף וכל הוועדות שקמות הן מיותרות. צריך את המישהו הנכון לבצע את מיגור האלימות. חד משמעית זה תמונות פנים, רחפנים, יחידה מודיעינית״.
״חד משמעית צריך את חזרת המשטרה למגרשים, לא בכמויות של פעם אבל אוהד שעומד מול שוטר זה לא כמו אוהד מול מאבטח, הוא יחשוב כמה פעמים אם לעשות מה שהוא רוצה”.
אבוקות מעלות עשן בסמי עופר (רדאד ג'בארה)״המשטרה כשלה גם מודיעינית וגם בפעם הראשונה שזרקו את האבוקות, הם היו צריכים להתפרס על כר הדשא מול היציע הצפוני, כמו במחצית, הם לא עשו את זה בדקה ה-20 ולא ב-30 וה-40, למתי חיכו? מי מנהל את האירוע? אני הרגשתי שיש חוסר שליטה”.
הערכה שלי זה שבגלל המידע המודיעיני ושהקהל בא לפוצץ את המשחק, זה היה נוח והם חיכו למחצית בלי להיכנס ליציע כדי שיהיה מסר לזעזע.
”ממש ממש לא מתקבל, מי לוקח את הסיכון שלא יקרה משהו עד המחצית? מפכ”ל המשטרה יכול היה לקחת אחריות? שמישהו לא ייפגע מזריקת האבוקות? זה לא נכון”.
שוטרים מול יציעי מכבי חיפה (עמרי שטיין)אני הבאתי השערה רק, זו לא האמת כמובן.
”זה ממש לא מדויק ולא נכון, אף אחד לא יכול לקחת אחריות על זה, זה חוסר הכרת הטוב אגב כלפי יעקב שחר, היו 30 אלף צופים”.
לא אכפת להם מיעקב שחר.
”רגע, יש 30 אלף, חבר’ה תאמינו לי שזה אוהדים טובים של מכבי חיפה ומכבי ת”א, היו אולי 100-200 שהם לא אחוז, אל תתנו לגרעין הזה להרוס את הכדורגל, אל תפחדו ממנו. יש תחושה שכולם מפחדים, קחו אנשים אמיצים שיכולים להתמודד מול כל החוליגנים האלה״.
“זה לא כזה מסובך למגר אותם, צריך עזרה מהפרקליטות, מבית המשפט, אסור רחמנות פה, צריך להיות סופר החלטיים, ואולי אפילו רעים. שופטים צריכים להיות רעים ולקחת החלטות קשות ולהחמיר עם הפורעים האלה, אין דרך אחרת”.
השוטרים מול הקהל של מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)״אם לא נעשה את זה אז נהיה באותו מקום בעוד שנתיים. במקביל אני חושב שהיה פה דבר כזה שלא יקרה, ברק בכר – הכניסה שלו במגרש, יש לי את כל הצילומים ואני אומר שזה לא מתאים לו, הוא בחור איכותי ורציני. יש שמות שזה מתאים להם, אבל הוא אתמול היה לו חלק בכל הבלגן הזה, הוא נכנס והתעמת עם דור תורג’מן ועם שחקנים, זה לא מתאים”.
לזכותו חשוב לומר, זה כמובן לא מתאים אבל הוא חשב שזו השריקה למחצית וגם התנצל בפני דור תורג’מן וסגרו את הסיפור, זה לא מוריד שזה פסול מה שעשה, אבל הוא ידע להתנצל.
”זה בסדר גמור, אבל צריך לחשוב לפני ושאסור שזה יקרה הדברים האלה”.
ברק בכר בטירוף על דור תורג'מן (רדאד ג'בארה)גם תורג’מן, כל שחקן יכול לחגוג איפה שהוא רואה ואנחנו רואים את זה בעולם, אבל אולי להיות יותר עם רגישות לסיטואציה.
”אתה צריך להבין, גם שחקני מכבי חיפה חגגו מול היציע של מכבי ת”א. אני לא בעד, בכל שנות חיי לא אהבתי לחגוג מול קהל יריב ולא אהבתי להתסיס. תורג’מן עשה את זה והוא בחור צעיר, אפשר להבין את קבלת ההחלטות שלו. לא חושב שזה מה שגרם לבלגן, מה שגרם זה האבוקות והחזיזים לאורך כל המחצית הראשונה וההתפרצות של בכר, זה הכי גדול”.