יום רביעי, 19.02.2025 שעה 05:20
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

"להחזיר סמכות למשטרה? אולי לא בכל משחק"

סגן מפקד מחוז חוף, מעוז בן שבו, ל-102FM: "נבוא חשבון עם הפורעים, יהיו מעצרים בקרוב". וגם: ההסבר ל"ענישה הקלה", ציוד העידוד וחברות האבטחה

|
המשטרה בסמי עופר (עמרי שטיין)
המשטרה בסמי עופר (עמרי שטיין)

כמעט יממה שלמה עברה מאז האירועים החמורים אמש (שני) בסמי עופר, שגרמו לפיצוצו של משחק עונה בין מכבי חיפה למכבי תל  אביב. תת ניצב מעוז בן שבו, סגן מפקד מחוז חוף, דיבר על הכאוס והצד של המשטרה בתוכנית הספורט של ישראל ב-102FM.

נשיא המועדון של מכבי חיפה, יעקב שחר, הוציא הודעה. הטקסט ברור שמכבי חיפה לא תקבל את אותם אוהדים פורעים, הוא כתב שזה לא אוהדים מצידו. מכבי חיפה לא יכולה לעשות יותר מזה, כולם זועקים ‘אנחנו צריכים עזרה’. גם המשטרה וגם המנהלת והקבוצות, כולם רוצים את העזרה מהמדינה והחוק, שיאכפו את הפורעים. אנחנו 22 שעות אחרי, כמה אוהדים פורעים עצרתם עד עכשיו?
”הנחת העבודה הייתה שכנראה שני הקהלים מתכננים לא מפגש ספורטיבי, אלא מפגש אלים, ביצענו מעצרים ונעצרו 99 אוהדים”.

זה אולי ארגוני האוהדים והפושעים, זה לא האוהדים הנורמטיביים.
”99 אחוז מהקהל התנהג למופת למעט הקומץ שגרם למה שגרם, עוד לפני המשחק נערכנו ואיתרנו את כל נקודות המפגש וזה גם הפקת לקחים מהמשחק הקודם שלהזכירכם, היו פצועים ונדקרים. הפעם איתרנו אותם ו-70 פלוס מתוכם נעצרו ל-60 ימים”.

אבוקות מעלות עשן בסמי עופר (רדאד גאבוקות מעלות עשן בסמי עופר (רדאד ג'בארה)

זה הכל יפה, אבל היה לפני, כמה נעצרו מאלה שזרקו את האבוקות?
”אתייחס גם לזה כמובן. מי שפורע חוק ביציע והשליך אבוקות וחזיזים, נבוא איתו בחשבון והמעצרים יהיו בקרוב”.

עוד לא היו מעצרים?
”כרגע לא”.

איך זה?
”בשביל לעצור מישהו אני צריך תמונת פנים וחקירה וזה לוקח זמן. אבל אני מתחייב, גם הספקים וגם המארגנים והמתכננים יגיעו אלינו וייעצרו וייחקרו. אנחנו לא נעצור סתם אנשים”.

כמה אנשים מעורבים לפי הידיעה והחקירה שלכם?
”לא אפרט את הידיעה שלנו והמודיעין שיש לנו, יש כיוון באותם מוקדים של מארגנים, מספקים ומשליכים, שהם באו במטרה אחרת לגרום נזק למשחק הזה”.

שוטרים מול יציעי מכבי חיפה (עמרי שטיין)שוטרים מול יציעי מכבי חיפה (עמרי שטיין)

אמרת שעצרתם 99 אוהדים, היו גרזנים וסכינים ואלות.
”אלות, גרזנים, סכינים, נפצים, רימוני עשן וסכינים עם אבנים, לא מתייחס אפילו לאבוקות, אלו אנשים שלא באו לראות כדורגל”.

תפסתם 99 וציינת ש-77 מתוכם הורחקו ל-60 יום, איפה עוד 22 נעלמו?
”כשאנחנו מעכבים אנשים, אנחנו חוקרים ובודקים את הראיות”.

ולמה 60 יום? אלה אנשים שבאו אולי לרצוח, במזל זה לא קרה כי תפסתם אותם, זה מה שימנע מהם לבוא שוב?
”קודם כל אני פועל על פי סמכות של תת ניצב וזה להרחיק ל-60 יום”.

אז אתה מוגבל בעצם. כובלים אותך ל-60 יום.
“חשוב להעביר את הנקודה הזאת שאנחנו מול גורמים מסוימים”.

האבוקה נזרקת מהקהל של מכבי חיפה (רדאד גהאבוקה נזרקת מהקהל של מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)

משפחות הפשע שפה נתפסים ונלחמים, איך באצטדיון מאושר אין רחפנים, מצלמות וסמויים, איך לא תופסים אותם? קשה להבין את זה.
”יש את עיקרון הפו”ש (פיקוד ושליטה). מי שאחראי בחוץ זה משטרת ישראל, מי שאחראי בפנים על אלה שחצו את הקו לאצטדיון זה מנהל אירוע, יש בידוק ויש הושבה שהם אחראים, האבטחה”.

אז אולי צריך להחזיר את הסמכות למשטרה כי חברות האבטחה לא יכולות?
”זו שאלה שצריך לנתח ולראות, אולי לא בכל משחק”.

כמו במשחקים של אתמול.
”צריך לשבת ולראות אם בכל משחק או במשחקים רגישים, דבר שנחשוב עליו”.

אין משמעות ליריבה אתמול, גם אם זה אשקלון. המשטרה מנעה מה שמנעה עם העידוד, ואולי צריך שיח לגבי הכנסת ציוד ולפתור את הבעיה הזאת? ולא אנטי לגמרי?
”אנחנו לא החלטנו ישר שלא מכניסים ציוד, זה נבע בגלל התנהגות קודמת, הסרת הפנים שלהם ושהם מסתתרים”.

השוטרים מול אוהדי מכבי חיפה (רדאד גהשוטרים מול אוהדי מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)

לפני פחות מחודש היה משחק בסמי עופר עם תפאורה מדהימה, ראש מחוז חיפה, אוהד הקבוצה, אמר שהוא ישב עם הארגונים והגיעו להבנה ושהעיקר שלא יהיו אבוקות. המשחק התחיל והתפאורה הייתה מדהימה, וגם היו אבוקות. להגיד שזה לא היה מדהים ויפה ונהנו מזה? זה היה יפה, אבל היה סיכום עם המשטרה וכנראה זה מה שגרם למשטרה ש”באים לקראת ואז הם מצפצפים”. האם אני צודק?
”אתה תיארת את זה בדיוק ככה. אין לנו שום עניין למנוע הכנסת ציוד עידוד, במשחק מול בית”ר ירושלים התחיל הסיפור של האבוקות והורדנו את ציוד העידוד, חלק מהציוד הוכנס אתמול גם, אבל גם הניילונים הירוקים הם מכסים רבע יציע ואז בשאר הם מדליקים אבוקות ומשליכים על השוער, וכל התקפה של מכבי ת”א וכל 10 דקות, אותו עניין ואותו עקרון – משליכים אבוקות”.

בסופו של דבר כשלתם אתמול. למרות כל המודיעין והמעצרים, האוהדים עשו מה שהם רוצים, זרקו אבוקות כל 10 דקות. במכבי חיפה יש את חברת האבטחה מטאור והם עובדים מצוין, אבל חשוב להזכיר שמי שקובע את תנאי העבודה זה המשטרה, ובכל רגע נתון אתם יכולים לקחת שליטה ואולי לא הייתה היערכות. נכון שתפסתם לפני המשחק, אבל בתוך האצטדיון הייתם יכולים להתנהל אחרת.
”נכון, אתה צודק”.

צריך הערכת מצב של המשטרה לפני כל משחק.
”לא באתי וזרקתי את האשמה על חברת מטאור כמובן, רק דייקתי את האחריות ובסוף החלטנו להפסיק את המשחק עם המפכ”ל ונערכנו לפיזור קהל”.

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 7 תגובות ב-7 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
7
You29/01/25, 06:55
עם כל ההחלטות ההזויות של המשטרה הלהטתם את האווירה היתה התססה מטורפת שלכם תקחו אחריות על האירועים ואל תתנערו
השב   •  01
6
אוהד חיפה אמיתי29/01/25, 06:15
למה אין רשת על היציע הצפוני כמו שיש בשער 11 בבלומפילד ובשאר באיצטדיונים הגדולים באירופה?
רשת צפופה שלא ניתן לזרוק דרכה. אם תהיה רשת ולא יוכלו לזרוק אז גם אם יזרקו זה לא יפגע בדשא ובשחקנים שלנו.
השב   •  10
5
סי29/01/25, 06:12
מי שפוצץ משחק בגלל חזיזים כנראה קיבל משהו רציני בחשבון הבנק, כי בסנסירו היו עוצרים משחק ואים שופט בבוקר, אין חיה כזו בעולם, מושחתים גם שם.
השב   •  00
4
אודי29/01/25, 06:08
במילה אחת ענישה בשתי מילים ענישה קשה !
השב   •  00
3
גילי29/01/25, 04:27
איזה שטייןת שוטרים מגיעים לארועי ספורט אך ורק לשם תוספת הכנסה אתם יכולים לדבר ולדבר אבל עד שלא תהייה משטרת ספורט כמו באנגליה מאום לא יפתר
אני
השב   •  00
2
מורן29/01/25, 00:11
משטרת החרטא . 300 שוטרים קיבלו כסף להיות במגרש ובמקרים יותר פשוטים הם נכנסו ליציע . פה כלום .
בירושלים חטפנו מכות בגלל תופים ופה כלום .
לא צריך לשלם להם עבור אתמול , חבורה של חננות
השב   •  05
1
אייל29/01/25, 00:02
מספיק עם כל ההתיפיפות הזאת ללא לקיחת אחריות כמו שצריך
משטרת ישראל לא יכולה כי היא לא רוצה ושוטרים באים להעביר את הזמן במקום למגר את התופעה הזאת
יש אמצעים טכנולוגים חדישים מאוד שאפשר לתפוס כל אחד צריך נוכחות ביציעים אין מה לעשות גם אם צריך גדוד מגבניקים בפנים לשם יראו ויראו כל עברייני העיר
השב   •  90
אסור לפספס
נגןאנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
אנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
נגןמקסיקו: ראמוס מגשים חלום לאוהד צעיר
מקסיקו: ראמוס כבר מגשים חלום לאוהד צעיר
נגןג'ובאני רוסו מסיים עצבני אחרי הפסד בפאדל
ג'ובאני רוסו מסיים עצבני אחרי הפסד בפאדל
נגןמאושרים: כמה מרוויחים שחקני מנצסטר סיטי?
מעושרים: כמה מרוויחים שחקני מנצסטר סיטי?
/* LAST / NEXT ROUNDs */