יום שלישי, 13.01.2026 שעה 23:18
ליגה לאומית 25-26
3922-4318מכבי פ"ת1
3218-2818מכבי הרצליה2
2920-2118הפועל כפ"ס3
2722-2618מ.ס כפר קאסם4
2620-2518הפועל ראשל"צ5
2623-2618הפועל ר"ג6
2529-2818הפועל כפר שלם7
2423-2518מ.ס קריית ים8
2427-2418עירוני מודיעין9
2425-1918הפועל רעננה10
2221-2118הפועל עכו11
1926-1818בני יהודה12
1836-2818מכבי יפו13
1831-1818הפועל עפולה14
1726-2218הפועל נוף הגליל15
1623-2018הפועל חדרה16

אבו אלעם בביקורת קשה על לייבוביץ' וגלעד ברגמן

יו"ר אום אל פאחם ביקר בדיון את השופט ("מנסה למצוא חן בעיני כמה אנשים") ותובע ההתאחדות ("איפה הייתה המחלקה המשפטית שלך שנתיים"). וגם: העונש

|
אחמד אבו אלעם (שחר גרוס)
אחמד אבו אלעם (שחר גרוס)

ההתאחדות לכדורגל הגישה כתב אישום נגד אחמד אבו אלעם, יו”ר אום אל פאחם. האישום נוגע להתנהגותו במהלך משחק נגד בני יהודה, כאשר בסיום הוא נקנס ב-10,000 ש”ח והורחק מפעילות לחצי שנה. הדיון התקיים בפני הדיינים שמעוני וליובין, במעמד התובע, עו"ד גלעד ברגמן, ושופט המשחק, גל לייבוביץ’.

בפרוטוקול הדיון התייחסו למהלך המשחק, שם התרחשו אירועים שגרמו לשחקני אום אל פאחם לרצות לעזוב את המגרש, בעקבות שער שספגו וטענות על טעויות שיפוט. אבו אלעם ירד אל כר הדשא, ובהמשך תועד מסמן לשחקנים בתנועות ידיים. הוא טען כי ירד להרגיע את השחקנים ולמנוע מהמשחק להיפסק.

אבו אלעם טען כי לא הורה לשחקנים לעזוב את המגרש, אלא דווקא חתר להחזירם למשחק. לדבריו, הוא ביקש להרגיע את המצב ואף הורה לבצע חילוף להמשך המשחק: “השחקנים רצו לצאת. לייבוביץ', שמעת אותי שאמרתי לשחקנים 'תרדו'?”, אמר.

אחמד אבו אלעם (חגאחמד אבו אלעם (חג'אג' רחאל)

הוא הוסיף בפנייה לשופט: “אתה רוצה למצוא חן בעיני כמה אנשים. אין פה תוכן. כל מה שאתה מביא – אין פה תוכן. אני פניתי אליך, לא פניתי אליך. דבר ראשון אתה יודע שיש שופטים שאני מעריץ גדול שלהם. אני מעריץ אותו בצורה מטורפת. אני יודע לכבד שופטים, והוא יעיד שמבחינת כיבוד בחדרי הלבשה”.

בהמשך אמר לתובע ההתאחדות עו”ד גלעד ברגמן, על כך שלא היה כתוב ברשימה למשחק: “למה עכשיו אתה אומר שאסור לי להיות ברשימה? למה מתחכמים עכשיו להגיד את זה? איפה הייתה המחלקה המשפטית שלך שנתיים? השופט עצמו טוען שלא אמרתי מילה לשחקנים. כשאני חם, גם התקשורת תופסת אותי אחרי סיום המשחק, הם לקחו אותי לראיון, וכמו בדיון הקודם של גל לוי, הוא שופט אותי על ראיון שקיימתי אחרי המשחק”.

לסיכום, אבו אלעם תיאר את מעמדו הבכיר בהתאחדות ואת תרומתו לחברה הערבית ולכדורגל הישראלי. הוא טען שהאישומים נגדו נובעים ממניעים פוליטיים וכי התובע מנסה להחליש את מעמדו בהנהלת ההתאחדות.

אחמד אבו אלעם (חגאחמד אבו אלעם (חג'אג' רחאל)

עדות השופט גל לייבוביץ’
השופט ציין כי הבין ממעשיו של אבו אלעם שהוא מסמן לשחקנים לרדת מהמגרש, אך לא שמע ממנו אמירה ישירה כזו. הוא ציין שהמשחק חודש לאחר שיחה עם הקפטן מרואן קבהא.

טענות התביעה
התביעה טענה כי התנהגותו של אבו אלעם מפרה את תקנות ההתאחדות, כולל כניסתו לכר הדשא ללא אישור. הסרטון שהוצג תומך בכך שהתנועות והמילים של אבו אלעם גרמו לשחקנים לבלבול.

ויכוחים על הסרטון והתנועות
בדיון הושם דגש על תנועות הידיים של אבו אלעם ומשמעותן. בעוד התביעה טוענת שהוא סימן לשחקנים לעזוב את המגרש, הוא הסביר כאמור כי ביקש מהם להיכנס ולהמשיך לשחק.

סיכום הדיון והחלטות לעתיד
הדיינים הבהירו שעל אבו אלעם להתמקד בתשובות ענייניות על האישומים המיוחסים לו. לבסוף הצהירו הדיינים עו"ד נעם ליובים ועו"ד ישראל שמעוני: “לאחר ששקללנו את כל אלה אנו משיתים על הנאשם קנס של 10,000 ש”ח + הרחקה מכל תפקידיו בהתאחדות לכדורגל ובכל קבוצה חברה בהתאחדות למשך שישה חודשים”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */