גידי ליפקין
|
המטרה של ההתאחדות לכדורגל יחד עם מנהלת הליגות בכדורגל היא להעביר את הרפורמה הגדולה שהייתה בישראל מזה שנים רבות, עד סוף 2024. זו צפויה להיות מהפכה גדולה במבנה ליגות הכדורגל והקריטריונים השונים.
חברת Strategy&PwC שבדקה בשנה החולפת את הכדורגל הישראלי ועשתה השוואה למדינות בעולם בסדר גודל של ישראל הגיעה למסקנה כי הליגות חייבות לקטון. העבודה שעשתה החברה אמורה להיות מוצגת בקרוב בפני חברי דירקטוריון מנהלת הכדורגל.
החברה למעשה סיימה את עבודתה וכעת אמורה להציג את הממצאים בצורה מסודרת. ההתאחדות לכדורגל אמורה להעביר את המהפכה במסגרת אסיפה כללית, שם היא צריכה רוב של כ-67%, כאשר במקביל דירקטוריון המנהלת אמור לאשר את המהפכה.
המהפכה הגדולה חשובה מאוד להמשך התפתחות הכדורגל הישראלי שדורך במקום. הגיע הזמן לבצע מהלך דרמטי, שלטווח ארוך יראו את התוצאות שלו לטובת הכדורגל הישראלי.
כפי שפרסמנו, המטרה היא שכל קבוצה תהיה חייבת שיהיה לה אצטדיון ביתי בעיר שלה שיעמוד בכללים. אי אפשר יותר שבאותו אצטדיון תשחקנה כמה קבוצות, אלא אם הן מאותה העיר.
גם תקציבי המינימום יהיו חייבים לעלות. תקציב המינימום של ליגת העל יעלה מכ-9 מיליון שקלים כיום לכ-16 מיליון שקלים לפחות, ללא מחלקת נוער. במצב הקיים מבחינה כלכלית ברור לכל שחייבים להפחית את מספר הקבוצות כדי לעצור את הקריסות הכלכליות, לצמצם פערים, להפוך את הליגות ליותר אטרקטיביות.
המטרה היא שהחל מסוף העונה הבאה תצא לדרך תכנית צמצום הליגות. בתוך שנתיים, ליגת העל תפחת ל-12 קבוצות במקום ה-14 שיש כיום, הליגה הלאומית גם תרד מ-16 קבוצות כיום ל-12 קבוצות, ותקום ליגה שלישית, הליגה הארצית שתהיה גם בת 12 קבוצות ותהיה מקצוענית.
כדי שהקטנת הליגה תעשה בצורה יותר חלקה על ידי הקבוצות, המטרה היא לתת מצנחי זהב לקבוצות שתרדנה ליגה, כמו שנעשה באנגליה, כדי לאפשר לקבוצות להתאושש מכך. בסופו של דבר תהיינה פה 3 ליגות מקצועיות עם 12 קבוצות בכל ליגה.