עונת 2024/25 ביורוליג תצא הערב (חמישי) לדרך עם רמת עניין שוברת שיאים, תחרותיות גבוהה מאין כמותה וכדורסל איכותי ומבטיח, בטח לאחר קיץ שהיה בסימן מירוץ החימוש הבלתי נלאה של מספר מועדונים. מכבי תל אביב כמובן נמצאת על המוקד ובצדק, הרי מעניין לראות כבר במחזור הפתיחה מול וילרבאן כיצד ייראה הסגל החדש במשחק רשמי ראשון העונה במפעל בכיר.
אלופת המדינה עברה קיץ מעניין וערב המשחק נגד וילרבאן ננסה לאמוד את יתרונותיה וחסרונותיה, אם כי חשוב להבין שהדברים נתונים לשינוי בהינתן העובדה שהמועדון נמצא בשוק במטרה לעבות את הסגל אפילו יותר. כמו כן נציג את הקשיים הפוטנציאליים ואיך כל הדברים יכולים פתאום להתחבר להם יחדיו וגם מהו תקדים וירטוס בולוניה מהעונה שעברה שיכול לספק במידה מסוימת תמונת ראי למה יכול לקרות. על הפרק גם הקללה שרובצת על המקום הראשון בתום העונה הסדירה, כמו גם באיזה מקום סיימו הקבוצות שזכו ביורוליג מאז המעבר לפורמט הנוכחי.
אז כאמור, זו עונה שוברת שיאים ואין כאן הגזמה: למכבי ת"א יהיו העונה לכל הפחות 68 טיסות, לא כולל פלייאוף, חלון נבחרות או טורנירי קדם עונה וכאלו היו כבר שלושה. מספר הטיסות מתקשר לעומס ומכבי ת"א למודת ניסיון בגזרת הטיסות כאשר ברור שעייפות והיעדר מנוחה והתאוששות ראויות יכולות להוביל לפציעות, וכאן גם נכנס הנושא של עומק.
הסגל שנבנה השנה עתיר פוטנציאל ומכבי ת"א עדיין בשוק במטרה להביא עוד גארד וגבוה נוסף הוחתם כאשר יש את האופציה להאריך עימו את ההתקשרות. המשחקים הראשונים ללא ג'יילן הורד וללא פורוורד נוסף פתאום הבליטו את הדלילות שהייתה בסגל וחשוב לציין שבאותם המשחקים גם ג'ון דיברתולומאו נעדר, אך כשהשניים חזרו פתאום חלק מהבעיות נפתרו גם אם לא באופן מלא.
תקדים וירטוס לא אוזכר לשווא, כזכור בעונה שעברה נכתב ונטען כמעט בכל פלטפורמה אפשרית כי השילוב של גיל יחד עם סגל קצר יחסית הביאו לעונה סבירה של המועדון האיטלקי עם שני סיבובים שהיו קיצוניים בשוני שלהם האחד מהשני.
הסיבוב הראשון היה נהדר ומפתיע לחלוטין כי כולם ציפו שהעייפות היא זו שתכריע את וירטוס, אך השורה התחתונה היא שהעייפות לא השפיעה בסיבוב הראשון. עם זאת, היא הגיעה ובגדול, וגבתה חתיכת מחיר מהאיטלקים, כך שהיעדר עומק בתרחיש שלא כולל פציעות או פציעות מינוריות לא בהכרח ימנעו סיבוב ראשון טוב. הנקודה היא שהיעדר עומק יכול להשפיע החל מהשלבים המעט מתקדמים יותר, ואם יש פציעות רציניות הרי שיכולה להיווצר תגובת שרשרת בשלב מוקדם יותר.
היתרון הכי בולט של מכבי ת"א טמון בוורסטיליות של מספר שחקנים שיכולים לשחק במספר עמדות. היה ויחליטו להשאיר גם את אלפא קאבה יחד עם ווניין גבריאל, הרי שלפתע הקו הקדמי של הצהובים יחזיק בעומק עצום וזאת בהנחה שההתאקלמות של הסנטר בבכורה שלו ביורוליג תהיה מהירה. החיסרון היחסי של קבוצתו של עודד קטש בקו הקדמי יהיה אולי בגובה, אבל לא בהכרח באינטנסיביות ובפיזיות. אורך, כידוע, מסוגל לשנות זריקות, לפעמים הוא מקל (תלוי שחקן, כישורים וליטוש בין היתר) גם בסיומות באזורים מסוימים. יחד עם זאת, היכולת לשחק עם שני גבוהים שיכולי להחליף בין עמדות ארבע לחמש תהיה אבסולוטית.
עם זאת, מכבי ת"א לא באמת מצאה מחליף לבונזי קולסון, בצל הרצון לעבות את הסגל בגארד שיכול לשים נקודות על הלוח. תחילה חיסרון נוסף שיש הוא בחוליה מקשרת בין עמדות שלוש וארבע, אבל כאן יש לקטש את הכלים ליצור פתרון עם הורד בעמדה שלוש בדקות מסוימות והרכבים מסוימים כמובן, וכך אנחנו מגיעים לעמדות הגארדים.
ג'ורדן לויד הגיע ממונאקו לאחר עונה בה החלים מניתוח בגב. הוא החמיץ חלקים מפתיחת העונה הקודמת, חזר, שוב נעדר, אבל אחרי שחזר שוב, הוא אט אט גם חזר לקצב וגם לעצמו כאשר בפלייאוף היורוליג הוא העמיד ממוצעים טובים. ידוע מלכתחילה מה היה התכנון של מכבי ת"א בכל הנוגע לסגל, הרי במועדון החתימו את דריל מייקון ג'וניור, העניין הוא שגארד נוסף מוריד מהעומס באופן מהותי ומשמעותי כבר מהפתיחה ואפשר לשחק עם לא מעט רוטציות.
קטש ושחקניו הראו שהם יכולים להיות תחרותיים, אבל צריך לזכור שמדובר בקבוצה כמעט חדשה לחלוטין בגזרת הזרים והזמן הוא זה שיעשה את ההבדל. הרצון להביא גארד נוסף נובע מכך שהעומס לא יביא חלילה לפציעה כלשהי (השבוע הבא כבר כולל שני משחקים ביורוליג) וגם כדי שיהיה עוד שחקן שמהווה איום התקפי.
בסוף, שני דברים עיקריים יכריעו את העונה הקרובה עבור מכבי ת"א: הראשון הוא החיבור והכימיה, והשני הוא הבריאות. מובן שהעזיבה של ארבע שחקנים שהשתייכו לטופ האירופי מביאה עימה דאגה כששואלים מי יבוא במקום ווייד בולדווין או לורנזו בראון, איך אפשר להחליף שחקנים כאלו? אז זהו, שחקנים כאלו אי אפשר להחליף, בולדווין יש רק אחד בדיוק כמו שלויד יש רק אחד.
כל שחקן שונה מאחר, לפעמים יש סט תכונות דומה, אך אין שני שחקנים שדומים באופן אבסולוטי. השחקנים החדשים שהגיעו אולי לא ידועים כדומיננטיים כמו אלה שעזבו, אבל הם מביאים דברים שונים שלא בהכרח היו קודם. יש בקבוצה הנוכחית שני שחקנים עם ניסיון פיינל פור וכזה לא היה במכבי ת"א בשנתיים האחרונות.
החוזקה של מכבי שעברה מתחת לרדאר היא שלעת עתה נדמה שאין תלות אבסולוטית בשחקן כזה או אחר, אבל שוב, מדובר בקבוצה חדשה יחסית והחסרונות העיקריים שהוצגו עד כה במשחקי ההכנה היו בעמדה שלוש שהייתה חסרה, אם כי יש לכך פתרונות. הנחיתות היחסית בסנטימטרים מול קבוצות כמו אולימפיאקוס יכולה להפוך גם לנחיתות במאסה והמחסור בעוד גארד סטייל מייקון יכול לפגוע במכבי ת”א.
במבט כללי על היורוליג, העונה הזו תהיה השמינית בפורמט החדש, כלומר המעבר לליגה של ממש עם שני סיבובים בה כולם משחקים נגד כולם. כמובן שהליגה התרחבה, אך הפורמט החדש נכנס לעונתו השמינית, שביעית אם אתם רוצים להתעקש שעונת 2019/20 לא נחשבת לאור העובדה שהיא לא זכתה להכרעה. עד כה שבע האלופות לא הגיעו מראשות הטבלה בתום העונה הסדירה כפי שיכולות להעיד ריאל מדריד ואולימפיאקוס.
עד כה שתי אלופות זכו ביורוליג לאחר שסיימו את העונה הסדירה במקום השני: צסק"א מוסקבה ב-2019 ופנאתינייקוס ב-2024, שתי אלופות הגיעו מהמקום החמישי: פנרבחצ'ה ב-2017 וריאל ב-2018, שתי אלופות הגיעו מהמקום השלישי: אנדולו אפס ב-2021 וריאל ב-2023 ואחת הגיעה מהמקום השישי: אנדולו אפס ב-2022.