יום שני, 12.01.2026 שעה 11:01
ליגת ווינר סל 25-26
23908-109512הפועל ת"א
23970-116513מכבי ת"א
22993-103613הפועל העמק
221167-124613בני הרצליה
211097-104613הפועל חולון
211045-110713הפועל ירושלים
191132-109813הפועל ב"ש/דימונה
181104-107813עירוני רמת גן
181088-108312עירוני קריית אתא
17999-97312מכבי ראשל"צ
171104-102213עירוני נס ציונה
141051-96712מכבי רעננה
13902-78512הפועל גליל עליון
131060-91912אליצור נתניה

ההודעה המבחילה של אוהדי אריס נגד ישראל

היוונים החרימו את משחק ההכנה מול הפועל ת"א, האשימו ב"שיתוף פעולה עם משטר שרוצח ילדים" וטענו ש"ישראל משתמשת בספורט כדי להסתיר את הפשעים שלה"

|
אוהדי אריס סלוניקי (ראובן שוורץ)
אוהדי אריס סלוניקי (ראובן שוורץ)

משחק ההכנה של הפועל תל אביב מול אריס סלוניקי לא התקבל בעין יפה אצל הקהל של הקבוצה היוונית. בהודעה שהוציאו היום (חמישי) ארגוני האוהדים הם הבהירו כי הם מתנגדים לקיום המשחק באולם ניק גאליס זאת בגלל “הפשעים האדירים שישראל ובנות בריתה מבצעת במזרח התיכון”.

בהודעה שפורסמה האוהדים קידמו שקרים גסים כמו הטענות שצה”ל מפגיז בתי חולים במכוון ומבצע מארבים כדי לטבוח באנשים בזמן שהם מקבלים מזון וסיוע הומניטרי. הם כתבו: “מדינת ישראל, יחד עם בעלות בריתה, אחראית לרצח של יותר מ-40,000 פלסטינים, בהם קרוב ל-17,000 ילדים”.

הם טענו כי “יש ניסיון מאורגן לכסות על המתרחש במזרח התיכון” וכתבו: “בתוך הנוף הקודר הזה, יש גם ספורט איפשהו. בניגוד לעימותים או מלחמות אחרות, שבהן ראינו הדרה של ספורטאים, מועדונים, נבחרות והתאחדויות מתחרויות בינלאומיות, במקרה הזה ההרחקה הזו פשוט לא נעשית”.

עופר ינאי וסטפנוס דדאס (רועי כפיר)עופר ינאי וסטפנוס דדאס (רועי כפיר)

אוהדי אריס האשימו שישראל “משתמשת בספורט, באמצעות כלי התקשורת גם האירופיים, כדי להשתיק את הקולות על המתרחש בפלסטין ולהציג כביכול הכול זורם בצורה חלקה באזור”. הם הוסיפו להפיץ שקרים ואנטישמיות וטענו שבקיום המשחק “אריס משתפת פעולה עם הפשעים של ישראל”.

“כאוהדי אריס, שמאחוריה 110 שנות היסטוריה ואלפי אנשים שהקדישו לה את חייהם, איננו יכולים להישאר אדישים. אריס שסבינו ואבותינו השאירו לנו מבטאת את ההמונים ומחבקת את המיעוטים. אריס של היוונים, היהודים והסלבים של סלוניקי, אריס של המקומיים, הפליטים, היוונים והארמנים, ששרדו זוועות דומות ע”י הטורקים ולבסוף אריס הפכה למקלט עבורם”, כתבו.

הארגון דרש שבכירי המועדון יתפטרו בגלל קיום המשחק: “אם חלקם משרתים מטרות פוליטיות, טוב יעשו אם ישאירו את משפחת אריס לבדה. כל השנים ראינו אנשים שמנסים לבנות קריירות פוליטיות על חשבון האגודה. אין שום תועלת ממשחק ידידות עם קבוצה שתומכת ונתמכת ע”י משטר שתוקף בנשק חדיש ילדים קטנים, אלא אם אתה רוצה לשמור על יחסים איתם”.

סטפנוס דדאס ושחקני הפועל תל אביב (רועי כפיר)סטפנוס דדאס ושחקני הפועל תל אביב (רועי כפיר)

לבסוף כתבו: “אנחנו מאמינים בספורט שמאחד אנשים ולא בספורט שמנקה רצח עם ורצח ילדים קטנים. אנחנו לא כבשים, אנחנו יודעים מה זה עוול, לא משנה מה יהיו הדעות של כל אחד מאיתנו, למדנו לעמוד לצד המדוכאים והמתנגדים. אנחנו תומכים באריס, אבל איננו יכולים להפנות את העיניים נגד הפשעים המתרחשים במרחק של כמה מאות קילומטרים מאיתנו”.

פטריק בברלי: "תל אביב היא פשוט גן עדן"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */