עירוני טבריה רצתה וקיוותה לארח העונה באצטדיון החדש בעיר. בפועל, הוא יהיה מוכן רק בעוד שנתיים. בקבוצה כועסים ומאוכזבים, בעירייה טוענים שעמדו בכל ההבטחות והאצבע המאשימה מופנית כלפי הוועדה הקרואה. אצטדיון טבריה - הסיפור המלא.
עירוני טבריה חגגה בקיץ האחרון עלייה היסטורית לליגת העל בכדורגל. מה שהיא עוד קיוותה לחוות השנה זה לארח, סוף סוף, את משחקיה הביתיים בעיר טבריה עצמה. האצטדיון החדש בעיר היה אמור להיות מוכן לתחילת עונת המשחקים הנוכחית ובקבוצה התכוננו לחגיגה מושלמת של אירוח הקבוצות הגדולות במדינה בעיר.
ביוני 2023 עוד אמר בועז יוסף, יושב ראש הועדה הקרואה, שניהלה אז את העיר, שהאצטדיון יהיה מוכן בינואר 2024: "עובדים כל יום באצטדיון צוות של כ-20 אנשים על בניית המבנים. הוזמן קבלן חשמל לביצוע התאורה והקבלנים עובדים בשטח על המבנה עצמו שיכלול כ-3,500 מ"ר".
אלא שחלומות לחוד ומציאות לחוד. במהלך העונה שעברה כבר החל להתברר שהאצטדיון לא יהיה מוכן לתחילת העונה הנוכחית ובתום הקיץ, כבר היה ברור שאת העונה הקרובה לא תשחק עירוני טבריה בעיר. כעת מתבהר ומתברר שהאצטדיון לא יהיה מוכן גם לעונה הבאה ולא ידוע אם בכלל תוכל עירוני טבריה לשחק בו בתחילת עונת 2026/27.
כבר במהלך השנה שעברה הורגשה האטה משמעותית בעבודה, גם בגלל עזיבת פועלים עזתיים רבים בשל המלחמה. "המצב נתקע, פעם בשבוע אני רואה התקדמות זהירה. אנחנו מודאגים כי זה החלום שלנו משנת 2021", אמר בזמנו מיקי ביתן, מבעלי עירוני טבריה. למרות זאת, ביתן אמר אז שהוא עוד מאמין שהאצטדיון יהיה מוכן במהלך 2024 וכעת ברור שזה כבר לא יקרה.
בקבוצה כמובן כועסים ומנסים להפעיל לחץ על עיריית טבריה לסיים את העבודות מהר ככל האפשר, בעירייה אומרים שהבטיחו אצטדיון שיעמוד בתקנים של הליגה הלאומית והשינוי לליגת העל יוצר את העיכוב. בקבוצה מפנים אצבע מאשימה עיקרית לבועז יוסף, יושב ראש הועדה הקריאה, שכיהנה בעיר מאז הדחתו של ראש העיר הקודם, רון קובי, בינואר 2020 ועד הבחירות לעירייה, שהתקיימו לפני כשבעה חודשים.
עירוני טבריה לא משחקת בעיר טבריה זו העונה הרביעית ברציפות, אוהדיה נאלצים לנדוד ולנסוע גם למשחקי הבית מספר לא מבוטל של קילומטרים. בקיץ 2021 רכשה קבוצת דורות, בראשות אריה קלמנזון, את הבעלות על הקבוצה וגם הוכרז חגיגית על בניית האצטדיון העירוני החדש, שאמור להכיל 7,500 מקומות. באותו הקיץ החליט המנהל המקצועי דאז, שמעון הדרי, לשחק את המשחקים הביתיים באצטדיון בית שאן, בגלל תנאים לא ראויים למשחק באצטדיון העירוני הישן בטבריה.
בסיום אותה עונה הקבוצה עלתה לליגה הלאומית ובעונת 22/23 עברה לשחק באצטדיון בעפולה. הטבריינים התברגו כבר בעונה הראשונה שלהם בליגה בפלייאוף העליון ובעונה שעברה, כבר כיוונו בכל הכוח לעליית ליגה וקיוו שהאצטדיון יהיה מוכן לעונת המשחקים הבאה. בינתיים מארחת טבריה, כידוע, באצטדיון גרין בנוף הגליל ואנשי טבריה מציינים שוב ושוב שזה לא באמת בית ושהם רוצים ומחכים לשחק כבר בעיר שלהם.
"האצטדיון בתכנון למעשה כבר משנת 2014", טוען גורם מקורב בעירוני טבריה. "אנחנו יודעים שבניית אצטדיון לוקחת זמן, אבל זה נמרח ונמרח. באצטדיון החדש באשדוד עובדים מסביב לשעון כדי לבנות אותו ואצלנו הדברים לא זזים. רון קובי בזמנו אמר לבועז יוסף שיש כסף בטוטו לצורך בניית האצטדיון, יוסף רק צריך לדאוג לאסוף אותו. הכסף נאסף, אך לא התקדם כלום.
בועז יוסף והוועדה הקרואה משכו את הזמן ולא קידמו את האצטדיון. יוסי נבעה (ראש העיר הנבחר קיבל את בניית האצטדיון בירושה ואמרנו לו שהוא יצטרך לגייס עוד כסף. אנחנו יודעים שהוא גייס, אבל הוא יצטרך עוד, אחרת זה ייתקע שוב", הסביר אותו גורם.
בעיריית טבריה מאשרים שאכן היו צריכים לגייס סכום כסף נוסף וטוענים שבמקור, התכנית לאצטדיון אושרה כשהקבוצה שיחקה בליגה א' ונועדה לאצטדיון שיעמוד בתקנים של הליגה הלאומית. "לא דמיינו שהקבוצה תעלה מליגה א' לליגת העל בתוך שלוש עונות", אמר ל-ONE דובר עיריית טבריה, אלי סבתי. "לאצטדיון לליגת העל יש תקנים אחרים לגמרי והעלויות יקרות יותר בכ-30 מיליון שקלים. צריך גם לזכור שהמלחמה, שפרצה לפני כשנה, גרמה לעצירה בעבודות, מכיוון שרב הפועלים היו מהרשות הפלסטינית”.
“למרות העצירה בעבודות, האצטדיון היה אמור ויכול להיות מוכן לתקן של ליגה לאומית כבר במהלך השנה הנוכחית, אך כבר מהעונה שעברה, כשהקבוצה התמודדה על עלייה לליגת העל, עשינו שינוי בתכנון כדי שהאצטדיון יעמוד בתקנים המחמירים של ליגת העל. אנשים לא מבינים שיש הרבה שינויים שדרושים לכך. למשל עמודי התאורה, שהקמתם הושלמה בשבוע שעבר, צריכים להיות בעוצמה גבוהה יותר ולעבור אישור של זכייני השידור, שבאו לאשר אותם”, הבהירו בעירייה.
בטבירה הוסיפו: “גם המושבים, שבשלב הראשון היו אמורים להכיל 2,500 מקומות, צריכים עכשיו מראש לעמוד על 7,000 כדי לעמוד בתקן ליגת העל. כל הדברים האלה דורשים עוד זמן וכסף". העירייה אישרה הלוואה נוספת של כ-30 מיליון שקלים, בנוסף ל-23 מיליון השקלים, עלות האצטדיון המקורית. העירייה עמדה בכל התחייבויותיה והבטחותיה לעירוני טבריה. מהרגע שדובר על אצטדיון לליגת העל אמרנו מראש שיהיה עיכוב נוסף".
תגובת בעלי עירוני טבריה, אריה קלמנזון: “כשהגענו למועדון לפני שלוש שנים, פעלנו רבות מול בועז יוסף להמשך העבודות באצטדיון בתקווה שבתוך שנה נוכל לשחק בו. לצערנו עברו שלוש שנים מאז והצפי הוא רק בעוד שנתיים. אנחנו מחכים ומקווים".
אז כעת מדובר על תחילת עונת 2026/27 כיעד לפתיחת שערי האצטדיון. שתי השאלות בקשר לכך הן האם באמת זה מה שיקרה וכמובן האם עד אז בכלל תצליח להישאר עירוני טבריה בליגת העל.
בניגוד לטענות המועדון, בעירייה מבהירים שהועדה הקרואה דאגה לאצטדיון מאפס, דאגה להביא את הכסף ובדקה מדי יום את מצב התפתחות הבנייה בו.
בועז יוסף בתגובה: ״למרות שהיינו ועדה קרואה היה חשוב לי אישית לפתח ולקדם את בניית האצטדיון. צריך לציין שלא היה שום תכנון לאצטדיון עד תחילת 2023. כדי לקדם את בניית האצטדיון ביקשתי לחלק את הפרויקט לשני חלקים: שלד וגמר וביקשתי לקדם את שלב השלד עד לסופו, כדי שנוכל להתקדם לביצוע הגמר. בזמני בוצעו עבודות השלד, הדשא, החשמל, חיבור המים, החנייה ודברים נוספים והכל בזמן קצר. בנוסף השגתי חמישה מיליון שקלים נוספים לעבודות הפיתוח של החנייה. גם התאורה, שהותקנה בשבוע שעבר, הוזמנה כבר בתקופתי”.