חודשיים אחרי שספרד הוכתרה לאלופת אליפות אירופה בברלין, הכדורגל הבין-לאומי חזר לשיאו עם השקת מהדורה חדשה, הרביעית, של ליגת האומות. הטורניר שנוצר על ידי אופ"א יוצא לדרך עם ארבע ליגות, כולל מחזור אחד נוסף, בפורמט שבא להחליף את משחקי הידידות המשעממים.
יותר מחמש שנים לאחר הופעת הבכורה שלו ב-2018, אף אחד לא מטיל ספק בכך שהוא מועיל להתפתחות הנבחרות האירופיות השונות. אחת הנבחרות שהרוויחו הכי הרבה מכך היא ספרד, שבנתה את הנבחרת האלופה הצעירה שלה בליגת האומות 2021, בה היא סיימה כסגנית, וכמובן בליגת האומות של 2023, אז זכתה עם לואיס דה לה פואנטה.
בעקבות שביעות הרצון של אופ"א, ליגת האומות הורחבה החל מהמהדורה הנוכחית. זה התחיל עם 12 מדינות בליגה א', אחר כך זה עלה ל-16 וכעת הטורניר כולל גם סיבוב רבע גמר. בעבר, רק ארבעת הראשונות העפילו ישירות לפיינל פור, כעת, הסגנית בכל בית תתמודד מול המובילה במרץ במשחקי נוקאאוט (עם גומלין), שהמנצחת בו תקבל כרטיס לחצי הגמר.
העליות והמורדות של שלוש המהדורות הקודמות הביאו לכך שהליגות (הדרגים) התערבבו. כך, למשל, הפעם נבחרות כמו ישראל וסרביה עושות את הופעת הבכורה שלהן בדרג הראשון. מצד שני, נבחרות אחרות כמו אוקראינה ואנגליה ירדו לליגה ב', ללא ספק החדשות השליליות הגדולות של ליגת האומות הזו, לאחר הביצועים הגרועים שלהן במפעל בפעם הקודמת. האנגלים יהיו חייבים לעלות דרג, כשעכשיו הם בלי המאמן גארת’ סאות'גייט.
הדרג העליון מורכב מהמעצמות הגדולות של אירופה - מלבד האנגלים. אין ספק שהעניין הרב ביותר יהיה מהבית הישראלי בו שובצו בלגיה, איטליה וצרפת גם יחד, כשבבית נוסף הולנד וגרמניה תיפגשנה בסיבוב המוקדם. המחזורים של השלב הראשון ישוחקו בספטמבר, אוקטובר ונובמבר.
העובדה ששתי הנבחרות הראשונות יעברו לרבע הגמר מעידה על כך שרוב הפייבוריטיות יהיו במפעל בסיבוב הנוקאאוט במרץ. הנבחרות שתסיימנה במקום השלישי בבית תשחקנה מול הנבחרות שבמקום השני בליגה ב'. הקבוצות שבמקום האחרון – יירדו ליגה.
בנוסף לתואר הרשמי שעומד על הפרק, ליגת האומות היא גם קרש קפיצה מכריע עבור נבחרות רבות כדי להעפיל לאליפות אירופה ולמונדיאלים. למנצחות בכל בית מובטח פלייאוף על המקומות האחרונים בהגרלה, במקרה זה לגביע העולם 2026. כך למשל העפילה גאורגיה לאליפות אירופה האחרונה.