ג’ו רגלנד, בן בנטיל, איש וויינרייט, מרקוס פוסטר, ג’ונתן מוטלי, פטריק בברלי ועכשיו גם – ברונו קבוקלו. הפועל תל אביב חתמה קיץ שלא חוותה מעולם כשסגרה את הסגל באופן רשמי, כאשר המועדון הכריז על צירופו של הגבוה הברזילאי, שהפך לרכש ה-14 הקיץ.
זה היה לא פשוט, כמו שזה תמיד עם קבוקלו, אבל לזה נגיע בהמשך. מכבי תל אביב רצתה אותו בתחילת הקיץ, השחקן התעקש לחכות ל-NBA, קיבל הצעה מהפועל כעבור חודש, התמהמה, שוב רצה לחכות ל-NBA, שוב חיכה עוד קצת, התאמן עם גולדן סטייט ולבסוף קיבל את הצעה של עופר ינאי וחתם באדום. זה הזמן להכיר לעומק את הסנטר ולהבין למה ינאי התעקש לחכות לו.
דשדש ב-NBA, התפוצץ באולם, הדהים באולימפיאדה
קבוקלו נולד בברזיל וגדל בסאו פאולו, כאשר הוא התחיל לשחק בכדורסל בגיל צעיר בגרמיו. הזמן חלף, הפוטנציאל גבר ובסופו של דבר הוא נבחר בסיבוב הראשון בדראפט 2014 על ידי טורונטו עם הבחירה ה-20 שלה, מה שסידר לו חוזה מובטח בליגה הטובה בעולם. רק שחוזה מובטח לא מבטיח דקות והוא מהר מאוד מצא את עצמו עובר בין קבוצות בליגת הפיתוח.
בכשלוש וחצי שנים הוא רשם 25 משחקים בלבד במדי טורונטו, שהעבירה אותו לסקרמנטו אצלה הוא רשם רק 10 משחקים. בממפיס הוא קיבל טיפה יותר מקום עם 56 משחקים, אך היא הייתה התחנה הלפני אחרונה שלו לפני יוסטון. בכל מקרה, אפשר לומר שב-NBA קבוקלו לא הרשים בלשון המעטה.
הוא שב לברזיל ושיחק גם קצת במקסיקו, כשמי שפגעה בהימור היא אולם הגרמנית, אצלה הברזילאי התפוצץ. הגרמנים הביאו אותו באמצע העונה, בינואר, והוא הוביל את הקבוצה לאליפות עם 15 נקודות ושישה ריבאונדים בממוצע, מה שגרם לו להבין את הפוטנציאל ולממש את סעיף היציאה שלו בקיץ. בחלק השלישי של הפרופיל נחזור למשפט הזה “הבין את הפוטנציאל ועזב”, זה משפט חשוב מאוד בקריירה של קבוקלו.
בעונה האחרונה ביורוליג הוא העמיד ממוצעים של כמעט עשר נקודות לצעד כארבעה ריבאונדים למשחק. במשחקים בפאריס? הוא ייצג את נבחרת ברזיל והראה את מלוא הפוטנציאל עם משחקים מרהיבים, כולל 33 נקודות ו-17 ריבאונדים נגד יפן ועוד 30 נקודות נגד מי שבסופו של דבר זכתה בזהב – נבחרת ארצות הברית.
דופק מהיר, קצב גבוה ותחנה אחרונה
נתחיל מהנתונים הפיזיים. קבוקלו (28) מתנשא לגובה של שני מטרים ושמונה סנטימטרים, כשהוא משחק בעיקר כסנטר ויכול גם לשחק בעמדת ה-’4’ לעיתים. גבוה, מהיר, פיזי, הגנתית יודע לשמור טוב מאוד על גארדים, התקפית? השמיים הם הגבול. הברזילאי מרבה לזרוק שלשות וגם יודע טוב מאוד לקלוע את אותן שלשות. בכללי, קבוקלו מעולם לא פחד לקבל משימות התקפיות ואפילו מתמחה בזה.
אז מה הצד השלילי? בגדול יש את העניין האישי, אבל לזה עוד נגיע. מקצועית, ולא בטוח שזה חיסרון וצד שלילי, אבל בכל זאת, הוא לרוב תחנה אחרונה בהתקפה, כשהכדור מגיע אליו לרוב ההתקפה נגמרת בזריקה שלו, אך חשוב לציין שגם לרוב נגמרת בנקודות. כשהוא מוסר אפשר לומר שזה לרוב כחלק מתרגילים, לאו דווקא כדי לחפש אסיסט.
הגנתית, קבוקלו מתקשה כשאין לו את המיסמאצ’, כלומר כששחקן גבוה ופיזי שומר עליו הוא עלול להתקשות. ביורוקאפ הוא היה נהדר, יותר מנהדר אפילו, אבל ביורוליג המספרים ירדו במהירות. המספרים עדיין היו טובים, אבל הייתה ירידה. ייתכן שהוא יתקשה במשחקים מול קבוצות עם סגל אתלטי וגבוה, אך כדי להרגיע את אוהדי הפועל – מוטלי הוא בדיוק ההפך והוא יהיה אמון על משחקים מהסוג הזה.
יודע מה הוא שווה, אפילו יודע יותר מידי
שאלה גדולה שנצטרך להמתין כדי להבין את התשובה שלה היא ‘האם קבוקלו יסיים את העונה בהפועל תל אביב’, והוא הצדיק את העובדה שהשאלה הזו עולה. הברזילאי “נעלם” לשתי הקבוצות האחרונות שלו. אחרי שלקח אליפות באולם הוא חתם בוונציה לפני המונדובאסקט, כשאחרי אליפות העולם הוא כנראה הבין מה הוא שווה והחליט פשוט להיעלם לאיטלקים במטרה לחתום ב-NBA.
בסופו של דבר הוא לא מצא קבוצה בליגה הטובה בעולם והוא חתם בפרטיזן, רק שכל מה שנכתב בפסקה האחרונה נכון גם לכאן – הוא נעלם לפרטיזן. הברזילאי לא הופיע ברגע הכי חשוב של העונה, בגמר הליגה הסרבית, כשהוא טס לאורלנדו בטענה שיש לו אישור מהמועדון לכך, אך בפרטיזן טוענים עד היום שלא. אחרי שהרשים מאוד במשחקים האולימפיים בפאריס הוא שוב לא ענה לסרבים, כשהוא שוב חשב שיש לו מקום ב-NBA, אבל בסוף הוא חתם בהפועל.
אז אולי זה לא הסוף, אין לדעת איתו. לוונציה הוא לא ענה תוך חודש אחרי שחתם, כאשר מיד אחרי שהוא הוצג שם הוא כנראה הבין שיש לו ביקוש גדול ביורוליג. ייתכן שזה יקרה גם פה וייתכן שכל הפרופיל הזה לשווא ואוהדי הפועל לא יהנו ממנו, אבל אם אכן הם ייהנו ממנו, אז הם ייהנו ממנו עד הסוף, משחקן אדיר שהפוטנציאל שלו ביורוקאפ הוא מפלצתי.