גידי ליפקין
|
בהתאחדות לכדורגל קיים מתח רב לקראת פרסום המסקנות של הוועדה המיוחדת של פיפ"א בעניין התלונות של ההתאחדות הפלסטינית כלפי ישראל. הוועדה מורכבת מנציג מספרד ומנציג מרומניה שבדקו את התלונות בחודשים האחרונים וקיבלו התייחסות מהצד הפלסטיני ומהצד הישראלי שהגיב לדברים.
לישראל מנגד יש לא מעט טענות על ההתנהלות הצד הפלסטיני וכו', אך הבעיה הגדולה היא חמשת המועדונים הפועלים מעבר לקו הירוק ושייכים להתאחדות לכדורגל.
הפלסטינים דורשים למעשה שיעיפו את ישראל ממוסדות פיפ"א. ההמלצות של הוועדה מגיעות לבורד של פיפ"א בו יש כיום 29 חברים. האם ינקטו סנקציות נגד ישראל, שיכול להשפיע על הקבוצות הישראליות המשחקות באירופה ועל נבחרת ישראל?
המזל של ישראל הוא שזה לא מגיע לאסיפה הכללית בה יש 240 מדינות חברות ושם לא היה לנו כל סיכוי נגד הרוב העולמי שיש כיום נגד ישראל בלי קשר לכדורגל. בבורד של פיפ"א לישראל יש עוד יכולת להשפיע ולהשמיע את הדברים, אבל אין ספק שהכדורגל הישראלי נמצא לפני ימים קריטיים מאוד, כאשר מאחורי הקלעים בהתאחדות לכדורגל ניהלו שיחות עם כל בכירי אופ"א, פיפ"א וכו', אך על כתיבת מסקנות הוועדה אין אפשרות להשפיע. היא קיבלה מינוי עצמאי.
לאחר ההחלטה על הקמת הוועדה אמר נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו: "בגלל הרגישות הברורה של הנושאים הללו ותנאי הכדורגל המתקיימים בשטחה של ההתאחדות הפלסטינית, ועדת המומחים תבדוק את הטענות ותוודא שהעקרונות של פיפ"א ממומשים".
אותו נשיא פיפ"א גם אמר במסגרת הקונגרס השנתי של פיפ"א שנערך בתאילנד לפני כן כי: “כמו כל אדם אחר, הייתי בהלם ממה שקרה ב-7 באוקטובר בישראל, אני גם רואה את מה שקורה בעזה. אני מתפלל עבור האימהות שאיבדו את הילדים שלהן ועבור כל מי שסובל".