למרות שהיא עדיין מכהנת כראשת עיר, מועצת העיר נתניה אישרה פה אחד את החלטת ועדת שמות רחובות ואתרים בעיר נתניה לקרוא את אצטדיון נתניה על שמה של מרים פיירברג-איכר. במקור הוצע הרעיון על ידי חבר המועצה לשעבר, הרצל קרן. יו"ר הוועדה, סגן ראש העיר, עו"ד אדיר בנימיני, קיבל לפני מספר חודשים פניה מחבר הכנסת לשעבר, אפי אושייה, להחיות מחדש את היוזמה.
בנימוקי ההצעה אותו הגיש בנימיני ואשר זכתה לקונצנזוס מלא במועצת העיר נכתב כי מדובר במחווה דומה לזו שזכו לה ראשי עיר מיתולוגיים בערים אחרות, ובראשם ראש עיריית ירושלים, טדי קולק, שאצטדיון "טדי" בעיר נקרא על שמו כבר במהלך חייו. כך גם אצטדיון "טוטו-טרנר" בבאר-שבע שנקרא עוד בחייו על שמו של ראש העיר, יעקב טרנר. לאחרונה חנכה עיריית ראשל"צ היכל תרבות חדש על שם ראש העיר המיתולוגי של העיר, מאיר ניצן.
עו"ד אדיר בנימיני הוסיף והדגיש בהצעתו כי האצטדיון בנתניה הוקם הודות ליוזמה שנקטה פיירברג-איכר, ובכך הגשימה את חלומם של אוהדי מכבי נתניה לצאת ממגרש "הקופסה" לאצטדיון חדש ומודרני. עוד צוין כי פיירברג-איכר היא ראש העירייה בעל וותק הכהונה הארוך ביותר מאז הכרזתה כעיר.
עו"ד אדיר בנימיני אמר: "בכל עיר ותיקה בישראל קרוב לוודאי שנמצא ראש עיר אחד דומיננטי, שהעיר עברה שינוי משמעותי, מעין מתיחת פנים, בתקופת כהונתו. בנתניה זו מרים פיירברג-איכר. היא ראש העירייה המשפיעה ביותר בתולדות העיר. כמי שהחלה את דרכה כעובדת עירייה בכירה, חברת מועצה וראש עירייה, נתניה היא מפעל חיים עבורה, ועל כך מגיעה לה הוקרה מצדנו. חשוב לי לציין שפיירברג-איכר מתנגדת לכך, אך כמי שיזמה ופעלה להקמת האצטדיון החדש, אני סבור כי נכון וראוי לקרוא אותו על שמה וסוף סוף יהיה אצטדיון כדורגל בישראל על שמה של אישה”.
“כבר בשנת 2005 עלה נושא זה לסדר היום ע"י חבר האופוזיציה דאז, הרצל קרן, גם אז פיירברג-איכר התנגדה, אני סבור כי זה הדבר הנכון לעשות ואני שמח להעלות זאת לוועדת השמות העירונית. ובכל מקרה ככל שההצעה תתקבל, נכבד את בקשתה שהדבר יבוצע בסוף הקדנציה הנוכחית", הוסיף.
רקע
אצטדיון נתניה נחנך בסוף שנת 2012 בעלות של כ-240 מיליון שקלים, הוא נבנה מתוך תפיסת ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, אשר ראתה לנגד עיניה את נתניה כעיר פורצת דרך בתחום ספורט, הפנאי וחיי הקהילה במדינת ישראל.
האצטדיון משמש כמגרש הביתי של קבוצת הכדורגל העירונית מכבי נתניה, מארח קבוצות רבות ומנוהל ע"י החברה לספורט נתניה. האצטדיון כולל כיום כ-13,610 מושבים בשני יציעים ראשיים.
האצטדיון משתרע על פני כ-60 דונם, 6,000 מ”ר מתוכם מיועדים למסחר ותעסוקה. באצטדיון 17 תאי צפייה מהודרים ו-17 מזנונים מרווחים המשרתים את קהל הצופים בנוחיות מירבית. כמו כן, באצטדיון יציע כבוד ו-36 תאי צפייה VIP ועוד.
מיקומו האסטרטגי של אצטדיון נתניה, בסמוך לכביש 2 ממזרח ומסילת הרכבת הצפונית החולפת במערב, הופכים אותו לנגיש במיוחד עבור קהל האוהדים והמבקרים מכל רחבי הארץ, הנהנים בנוסף ממגרש חנייה רחב מימדים המסוגל לאכלס אלפי כלי רכב.
האצטדיון תוכנן בהתאם לתקנים החדשים והמחמירים לתכנון אצטדיוני כדורגל וניצב בשורה אחת עם מתקני הספורט המובילים שהוקמו במדינת ישראל, הן מבחינת בטיחות הצופים והן מבחינת חווית הצפייה.