בית"ר ירושלים לא תשב ותתאמן בבית וגן עוד שנים ארוכות. בהמשך לחשיפת ONE על כך שמאחורי הקלעים מתנהלים שיחות על מציאת פתרון, בתחילת אוגוסט צפויה פגישה בין בכירי משרד השיכון ורמ"י, עיריית ירושלים וגורמים נוספים כדי למצוא פתרון ושטח חילופי בו יוקם מתקן האימונים של בית"ר ירושלים, כך נודע ל-ONE.
לפגישה אמורים להגיע אנשי המקצוע כבר עם אלטרנטיבות כדי לתווך את הדבר. בתקופה האחרונה העלו מספר חלופות, אך נראה ששטח שנמצא בסמיכות לאצטדיון טדי הוא הדבר האידאלי. הקרקע עליה יושבת בית"ר ירושלים בבית וגן בבירה שווה מיליארדי שקלים.
הקרקע בת כ-40 דונם, נמצאת אולי במקום הכי יקר כיום בירושלים. בזמנו אף הייתה תכנית לבנות עליה כ-462 יחידות דיור ששוות על הנייר כ-2 מיליארד שקלים. אך כפי שפרסמנו צפוי להינתן היתר לבנייה לגובה, מה שיאפשר בנייה של יותר יחידות דיור, מה שמעלה עוד יותר את שווי הקרקע ליותר מ-4.5 מיליארדי שקלים.
על פי התוכנית שנמצאת במקביל בתכנון, בית חולים שערי צדק ששוכן בשכונת בית וגן ולא רחוק ממתחם האימונים של בית"ר ירושלים אמור לקחת כ-40% מהשטח עליו יבנה מגדל אשפוז חדש, כאשר בשאר השטח תהיה בנייה כאמור של מגדלי מגורים.
בגלל שערי צדק והרצון לעזור לבית החולים שחייב את הגדילה הזו, זה גורם לגורמים השונים עוד יותר לרצות לקדם את עסקת המיליארדים. לראשונה, חברת נאות בית וגן שהייתה בזמנו בבעלות מאיר פניג'ל, ששון שם טוב, מאיר לוי רכשה ב-1999 את הזכויות בקרקע מבית"ר ירושלים. כיום מחזיקה בחברה הדס קפיטל בבעלות הלל זוריבין ואשר סבאג.
על פי ההסכם, אי אפשר לפנות את בית"ר ירושלים מהמתחם, כל עוד לא נמצא לה מגרש חילופי עליו יוקם מתקן אימונים חדש ברמה אירופאית על חשבון נאות בית וגן. יש לציין כי כיום במתחם האימונים של הקבוצה, יש 2 מגרשי דשא סינטטי ועוד מגרש דשא לא תיקני מבחינת הגדול עליו משחקת הקבוצה הבוגרת. המגרש הוקטן בזמנו לטובת בניית מגרש סינטטי נוסף.
לקבוצה בסדר גודל כזה, 3 מגרשי אימונים לכל המועדון זה מעט מדי ואי אפשר בצורה כזו להתקדם. בירושלים כבר מספר שנים לא ניתן למצוא מקום שישמש מתקן אימונים חילופי לקבוצה הירושלמית.
לאחרונה, כפי שפרסמנו, חברת נאות בית וגן הגישה תביעה נגד בית"ר ירושלים על סך של 7.130,264 מיליון שקלים לבית המשפט המחוזי בירושלים בטענה לאי תשלום דמי חכירה משנת 2010 לרשות מקרקעי ישראל.
בתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין, אמיר איבצן וחגי נצר המייצגים את חברת הדס קפיטל נטען כי בשנת 2019 נחתם הסכם פשרה מול רשות מקרקעי ישראל שתשלם לרשות את דמי החכירה עבור כל השנים משנת 2010, וכן תשלומים בגין חידוש הסכם החכירה של המגרש הגדול ובין רישום על שמה של הזכויות במגרש הקטן בבית וגן.
לפי הנטען בתביעה שעוסקת למעשה עוד מהתקופה בה שימש ארקדי גאידמק כבעלי הקבוצה: במסגרת הנספח להסכם הפשרה התחייבה הנתבעת לשלם את חובות העבר וכן לשלם את דמי החכירה השוטפים, זאת לגבי כל התקופה בה היא החזיקה ותחזיק במגרשים.
נאות בית וגן בע"מ תאפשר לקבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים להמשיך ולעשות שימוש במגרשים כל עוד המגרשים בייעודם הקיים ו/או כל עוד לא הוקמו מגרשי הספורט החלופיים ונמסרו לעירייה לשביעות רצונה המלא, כנגד תשלום חודשי שלא יעלה על גובה דמי החכירה אשר משולמים לרמ"י ע"י נאות בית וגן".
בית"ר ירושלים נדרשת לשלם סך של 1,448,822 שקלים בגין חובות העבר הידועים, 3,158,396 שקלים בגין חובות העבר שלא היו ידועים, ו-2,523,046 שקלים בגין החובות השוטפים עד לתום שנת 2023. התביעה למעשה הוגשה כדי להביא למנוף לחץ כדי לזרז את עזיבת בית"ר ירושלים את המתחם בבית וגן. אישורים, בנייה של קומפלקס אימונים חדש לבית"ר ירושלים יכול לקחת יכול לקחת עד 3 שנים.