בין 32 הענפים במשחקים האולימפיים שבאים עלינו לטובה נקבל כמובן גם את טורניר הטניס המסקרן שיחל מחר (שבת) ויסתיים ב-4.7. תחרויות הגברים, הנשים והזוגות יתקיימו על החימר האדום של פאריס, במתחם הרולאן גארוס היוקרתי בו שיחקו ממש לא מזמן ועליו קרלוס אלקראס ואיגה שפיונטק יצאו ממנו כמנצחים הגדולים.
לצערנו, טניסאי או טניסאי ישראלית אין, משחקים אולימפיים שניים ברציפות, כשמאידך אפילו לבנון שכנתנו מצפון תשלח לראשונה אי פעם ספורטאי לטורניר הטניס האולימפי, והפעם אפילו שניים – בנג’מין חסן והאדי חביב, שיפגוש כבר בסיבוב הראשון את אלקראס.
בכל אופן, שמות גדולים כמו נובאק ג’וקוביץ’, רפאל נדאל, קרלוס אלקראס ואיגה שפיונטק יככבו במגרשים השונים וינסו להביא לארצם הרבה כבוד עם מדליות אולימפיות. הטורניר יהיה תחת פדרציית הטניס הבין-לאומית ולא תחת סבב ה-ATP כמו בשאר הטורנירים במהלך השנה.
השיטה היא די זהה, 64 שחקנים ביחידים וביחידות, שיטת נוק-אאוט של שישה סיבובים עד לזוכה המאושר, שיהיה האלוף האולימפי מפאריס. גמר הגברים יתקיים ב-8.4 (יום ראשון) ואילו גמר הנשים יום קודם. בגברים הפייבוריטים לזכייה הם בראש ובראשונה ג’וקוביץ’ ואלקראס, אך ללא יאניק סינר שפרש ברגע האחרון בגלל דלקת גרון חמורה.
ההגרלה זימנה עניין גדול, כאשר אלקראס נמצא בצד אחד ואילו נובאק ונדאל עשויים להיפגש כבר בסיבוב השני לקרב ענקים ואולי למפגש האחרון ביניהם אי פעם. גם אלכסנדר זברב, האלוף האולימפי מטוקיו, נמצא בצד הזה של ההגרלה, מה שמשאיר לקרליטו דרך סלולה יחסית עד לגמר.
מלבד המשלחת המקומית מצרפת, עוד משלחת רחבה שתכלול 8 טניסאים וטניסאיות תגיע מארצות הברית – טיילור פריץ, טומי פול, כריסטופר יובאנקס, מרקוס גירון, קוקו גוף, ג’סיקה פגולה, דניאל קולינס ואמה נבארו. ספרד שולחת את אלקראס ונדאל, שישתפו פעולה בטורניר הזוגות, שימשוך הפעם הרבה עניין עם הצמד הזה, הכוכב הנוכחי של עולם הטניס לצד השור ממיורקה האגדי, המודל לחיקוי שלו.
רק השנה אלקראס הבריק על המשטח האדום והוא בהחלט צריך לסיים על הפודיום ולחגוג מדליה אולימפית ראשונה. רפא מצדו, שעל מנת להגיע בצורה מקסימלית עד כמה שניתן בגילו (38), השתתף בטורניר על סך 250 נקודות בדירוג. רפא כבר רחוק מכשירות ועתיד לפרוש בסוף השנה הנוכחית, כך שזו כמובן תהיה האולימפיאדה האחרונה שלו.
השור ממיורקה כבר זכה בריו בטורניר הזוגות, כשגם ביחידים הוא קיבל את התואר – אלוף אולימפי עם זכייתו בטורניר היחידים בבייג’ינג 2008. כעת, רפא ינסה להרשים גם עם היורש שלו בן ה-21. בנוסף, אלכסנדר זברב ינסה להגן על התואר מהמשחקים בטוקיו ולסיים שוב כאלוף האולימפי, פשוט זה לא יהיה אבל בהחלט אפשרי לטניסאי שמצליח להרשים בכל טורניר שלא קוראים לו גראנד סלאם.
אלכס דה מינור יוביל את אוסטרליה, פליקס אוז’ה אליאסים את קנדה, סטפנוס ציציפאס את יוון, קספר רוד יהיה הנציג היחיד של הטניס הנורבגי ודניל מדבדב יגיע תחת הספורטאים הנייטרלים ולא תחת דגל רוסיה. סטאן ואוורינקה, השווייצרי הוותיק, ייקח חלק גם כן אחרי שקיבל כרטיס חופשי מה-ITF. כזכור, הטניסאי בן ה-39 זכה בזהב בזוגות בבייג’ינג 2008.
ברבורה קרייצ’יקובה ומרקטה וונדרוסובה, שתי האלופות האחרונות מווימבלדון, ייצגו את צ’כיה וינסו להביא מדליה, כשאגב קרייצ’יקובה כבר הבריקה על המשטח האדום בפאריס לפני שנתיים, כשסיימה כמנצחת הגדולה של הרולאן גארוס. כמו כן, ג’סמין פאוליני, הפיינליסטית מווימבלדון האחרון, גם כן תהיה תחת דגל איטליה כמובן.
סרביה תהיה עם שני נציגים בלבד – דושאן לאיוביץ’ וכמובן נובאק. הג’וקר הסרבי, שעשה כבר הכל מהכל בקריירה האדירה שלו, מחפש רק עוד דבר אחד – לזכות בזהב האולימפי במשחקים האחרונים שלו. נובאק השיג את הארד בבייג’ינג 2008, אבל מאז כשל בכל פעם. הפעם, עם יריבים צעירים, איכותיים ורעבים מאוד, המשימה תהיה רחוקה מלהיות פשוטה.
נולה בן ה-37 בא לטורניר האולימפי אחרי ההפסד בגמר ווימבלדון, שם הובס 3:0 במערכות מול אלקראס, אך זה היה מעל ומעבר בשבילו אחרי שרק כחודש וקצת אחורה הוא בכלל לא ידע האם יהיה כשיר לקחת חלק בגראנד סלאם בשל הניתוח שעבר בברכו. אגב, לאור זאת הוא שיחק עם תחבושת על רגלו לאורך תחרות הדשא כולה.
בדומה לטורנירים בסבב, גם כאן המשחקים יהיו בשיטת הטוב משלוש מערכות, טיי-ברייק במצב של 6:6, כולל בסט המכריע (עד 7, בהפרש של שתיים). בזוגות הסט השלישי יהיה גם במתכונת של סופר טיי-ברייק, כלומר עד 10, ובהפרש של שתי נקודות. לראשונה מאז ברצלונה 1992, הטורניר האולימפי שוב יהיה על משטח החימר וזה בעיקר נראה כמו יתרון למעצמת החימר – ספרד.
נבחרת הטניס המקומית לא אמורה להביא מדליה, אבל כמו שלמדנו לאורך השנים – יתרון הביתיות נותן דרייב רציני לספורטאים המקומיים. בכל אופן, השחקנים המקומיים שישתתפו בתחרויות הטניס השונות הם אוגו הומבר, גאל מונפיס הוותיק, ארתור פילס, קורנטין מוטה, קרולין גארסיה, קלרה בורל, דיאן פרי ו-וארוורה גראצ’בה.
לסיום סיומת מי שעתיד לפרוש לאחר הטורניר הוא אנדי מארי הבלתי נגמר, שמחזיק בשתי מדליות זהב בטורנירי היחידים מלונדון וריו. הבריטי שהחזיר את בריטניה לצמרת הטניס העולמי ובפרט בטורניר ווימבלדון המקומי יתלה את המחבט בגיל 37 אחרי קריירה מפוארת. מארי אגב הוא הטניסאי היחיד שהצליח להיות פעמיים אלוף אולימפי בטורנירי היחידים.
מארי, שבאופן יוצא דופן הצליח לשרוד שלל פציעות קשות ולהמשיך עד עכשיו (עם ‘הירך הביונית’), כבר הרבה מעבר לשיא וישתף פעולה עם דן אוואנס בטורניר הזוגות, אבל ינסה כמובן להיפרד בצורה הראויה ביותר אחרי שהשאיר חותם רציני בטניס העולמי. לרוע מזלו הוא נפל בדור של שלושת הפנומנים, אך עדיין הצליח לעשות מעל ומעבר.