יום שבת, 15.02.2025 שעה 19:19
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

פריץ סוגר 82 גראנד סלאם ללא זוכה מארה"ב

בארה"ב אולי חלמו על שבירת הרצף הנוראי אך המדורג 12 איכזב בענק מול מוסטי והודח. מאז 2003 האמריקאים מחכים למייג'ור בגברים, שיתנחמו באולימפיאדה

|
טיילור פריץ (רויטרס)
טיילור פריץ (רויטרס)

יאניק סינר הודח, נובאק ג’וקוביץ’ רחוק מהשיא, קרלוס אלקראס יותר פגיע ומאידך טיילור פריץ היה בכושר שיא על משטח הדשא השנה. אז בארצות הברית אולי ציפו שהנה אולי עכשיו, סוף סוף, יגיע זוכה גראנד סלאם אמריקאי, אז הם אולי חלמו, וכרגיל התאכזבו.

כמו בשני העשורים האחרונים טניס הגברים האמריקאי בקריסה. השקעה גדולה, ציפיות, מאמנים, פיתוח שחקנים, אופציות מגוונות וכלום, מקסימום איזה תואר מאסטרס להוא או לזה. פריץ הוא שחקן מאוד מוכשר, הגיש יוצא מן הכלל בתקופה האחרונה ואחרי ששלח הביתה את אלכסנדר זברב הוא קיבל יריב נוח ביותר בשלב רבע הגמר – לורנצו מוסטי האיטלקי מהמקום ה-25 בעולם.

האחרון מעולם לא התקרב בכלל לשלבים המכריעים בגראנד סלאם ודווקא הוא שלח הביתה את האמריקאי, שבכלל לא היווה יריב במערכה החמישית והמכרעת על כל הקופה, ששווה מפגש מול נובאק. כעת, המדורג 12 בעולם סוגר עבור טניס הגברים מארצות הברית גראנד סלאם מספר 83 (!) שהם לא מצליחים לחגוג זכייה בגביע מייג’ור.

כאמור, מאז הזכייה ההיא של אנדי רודיק באליפות ארה”ב אי שם בשנת 2003, אף טניסאי אמריקאי לא הצליח לזכות בגראנד סלאם. באמת שפל חסר תקדים, עבור מעצמת ספורט שרק בהמשך החודש, במשחקים האולימפיים, תחגוג לא מעט הישגים ספורטיביים ושלל מדליות ברוב הענפים.

כזכור, גם טומי פול הודח בשלב הנוכחי אחרי הפסד לאלקראס, אבל פריץ הוא בהחלט נושא הדגל של הטניס בארה”ב. בכל אופן, בהמשך השנה ובגראנד סלאם הבא פריץ או פול או פרנסס טיאפו ינסו לשבור את הרצף הנוראי, אם זה יקרה? די בטוח שלא, אבל מי יודע אולי סוף סוף הסטטיסטיקה תישבר.

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 5 תגובות ב-4 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
4
אריק11/07/24, 17:32
המערכה החמישית נגד מוסטי האיטלקי היתה ברמה כל כך מבישה ומביכה, ממש קריסה מנטלית מוחלטת של פריץ
השב   •  00
3
גוני11/07/24, 09:46
נראה שבאמריקה כולם עברו לשחק גולף ודי ויתרו על טניס
השב   •  00
2
לורנצו ניצח את פרינץ פעמיים תוך חודש10/07/24, 22:25
גם בקווינס
השב   •  00
1
צופה אדוק10/07/24, 21:51
סימפטום טניס הנשים (סרינה הותירה חלל עצום במשבצת הפופולריות והעניין בטניס הנשים)
הגיע לטניס הגברים לצערי אני לא רואה כישרונות בעלי יכולות וירטואוזיות על ומחוץ למגרש וזה גורם לי להגיע להבנה ששקיעתו של הספורט הנהדר הזה יגיע בקרוב
השב   •  22
שי11/07/24, 23:21
מה עם אלקרז? מה עם סינר? ומה קשור מחוץ למגרש?
השב   •  00
אסור לפספס
נגןהכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
הכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
נגןמסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
מסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
נגןבליגנהאם נבוך אחרי השספג השחלה מקורטואה
בלינגהאם נבוך אחרי שספג השחלה מקורטואה
נגןלאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
לאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
/* LAST / NEXT ROUNDs */