יום שני, 23.12.2024 שעה 15:11

הצצה למבנים שיארחו את המשחקים האולימפיים

המתחם שנבנה למרגלות האייפל, אצטדיוני הכדורגל המפורסמים, המרינה במארסיי והאתרים ההיסטוריים של פאריס שיהפכו למתקני ספורט. כך עיר האורות נערכת

|
המתקנים שיארחו את המשחקים האולימפיים (רויטרס)
המתקנים שיארחו את המשחקים האולימפיים (רויטרס)

המשחקים האולימפיים יוזנקו היום (רביעי) עם נבחרת הכדורגל ובהמשך תיכנס לפעילות יתר המשלחת הישראלית, שכוללת ג’ודאים וג’ודאיות, שייטים ושייטות, גולשים וגולשות, שחיינים ושחייניות, מתעמלים ומתעמלות ועוד רבים וטובים שינסו להביא מדליה מרגשת למדינה. רגע לפני הנפת הלפיד ופתיחת אירוע הספורט הגדול בעולם, זה הזמן להכיר את המתקנים בהם יתקיימו התחרויות השונות.

אצטדיון בורדו: כדורגל

לקראת אירוח טורניר יורו 2016 הוקם האצטדיון החדש בבירת היין העולמית, בין גני הפרחים ליעד בו דה בורדו, מתקן חדשני שהפך מיד לחלון הראווה של הכדורגל המקומי. הוא עוצב על ידי האדריכלים שתכננו גם את בניית האצטדיון האולימפי בבייג’ינג ובולט בעיצוב המרהיב ובחוויית הצפייה שהוא מספק.

האצטדיון נבנה בסטנדרטים גבוהים למען איכות הסביבה. בין היתר הגג שלו מכוסה ב-700 מ”ר של פאנלים סולאריים ומצויד במערכת מחזור מי גשמים לצורך השקיית כר הדשא. האצטדיון מוקף במאות קורות לבנות שתומכות בגג ויוצרות מבנה ייחודי ומרהיב. בורדו, אחת מקבוצות הפאר של צרפת, מארחת את משחקיה במסגרת הליגה השנייה באצטדיון ונערכו בו הופעות ועוד.

האצטדיון בבורדו (רויטרס)האצטדיון בבורדו (רויטרס)

ברסי ארנה: כדורסל, התעמלות אומנותית, טרמפולינה

האולם נחשב לאחד מאתרי הספורט האייקונים בפאריס ובצרפת בכלל. במקור הוא הוקם ב-1984, אך בין 2014 ל-2015 עבר שיפוץ מסיבי והפך למתקן אטרקטיבי במיוחד שמארח אירועי ספורט רבים בהם כדורסל, טניס, הוקי קרח, אתלטיקה ועוד וכמובן הופעות מוזיקה של האמנים המפורסמים בתבל, כולל מדונה ופול מקרטני. לפי ההערכות האולם אירח למעלה מ-30 מיליון צופים לאורך השנים.

ברסי ארנה (רויטרס)ברסי ארנה (רויטרס)

מרכז המים: כדורמים, צלילה, שחייה אומנותית

המתחם הוא היחיד שנבנה במיוחד עבור המשחקים האולימפיים ויישאר קבוע גם לאחריהם. המרכז, שהוקם בסן דני, יהיה מחובר לסטאד דה פראנס באמצעות גשר להולכי רגל ויכיל 5,000 מקומות ישיבה, כשלאחר המשחקים הכמות תוקטן בחצי ותשמש לאירועים שכונתיים. המבנה כולו ידידותי לסביבה, נבנה מחומרים ממוחזרים והגג שלו מכוסה ב-5,000 מ”ר של פאנלים סולאריים.

אחרי המשחקים מרכז המים ישמש את הקהילה המקומית ויהפוך למתקן ספורט פתוח לכולם. יהיו בו שתי בריכות בגדלים שונים, חדרי כושר, מגרשי כדורגל, טניס וכדורסל. צרפת תכננה במשך שנים להקים מתחם שיוכל לארח בעתיד גם תחרויות שחייה בינלאומיות וכעת הדבר יהיה אפשרי מבחינתה. המרכז גם יהיה מתקן האימונים הלאומי עבור השחיינים הצרפתיים המובילים.

מרכז המים בסן דני (רויטרס)מרכז המים בסן דני (רויטרס)

מרכז הירי שאטו: ירי תחרותי

340 ספורטאים אולימפיים ו-160 ספורטאים פראלימפיים יתחרו באירועי הירי בפאריס 2024. המתחם נחנך ב-2018 ונחשב לאחד הגדולים מסוגו באירופה, הוא מצויד במספר מטווחים ויוכל לארח בו זמנית את כל 15 אירועי הירי. במהלך 2022 הוא עבר שיפוץ והוקם גם מבנה שיוכל לשמש לירי בפנים, כשאחרי סיום המשחקים האולימפיים הוא ימשיך לשרת את הענף בצרפת. 

שאטו דה ורסאי: רכיבת סוסים, פנטאתלון מודרני

ארמון ורסאי הוא אחד הסמלים האייקונים ביותר בצרפת. הוא עוצב כביתו של לואי ה-14 ב-1682 והפך למוקד המלוכה הלאומי. בשנת 1883 הפך הארמון למוזאון וב-1979 נבחר לאתר הצרפתי הראשון שזכה למעמד אונסק”ו. הגנים המפוארים שמקיפים את הבניין הם מהאטרקציות המובילות בפאריס ובעת המשחקים ייערכו בהם תחרויות הרכיבה וחמשת אירועי הפנטאתלון.

לצורך כך הוקמו מתקנים ייעודיים בגנים, כולל זירה מוקפת יציעים לצד התעלה הגדולה, שם ייערכו תחרויות רכיבת הסוסים ועוד. בתום המשחקים האולימפיים יפורקו המתקנים הזמניים בארמון והוא ימשיך להיות אתר תרבות היסטורי עם מיליוני מבקרים בכל שנה.

שאטו דה ורסאי (רויטרס)שאטו דה ורסאי (רויטרס)

ארנה שאמפ דה מארס: היאבקות, ג’ודו

למרגלות מגדל אייפל הוקם ב-2021 ה’גראן פאלה אפמר’, מתקן זמני שמיועד לאירוח אירועי אמנות, אופנה וספורט, בזמן שב’גראן פאלה’ המקורי התקיימו עבודות שיפוץ רציניות. בעת המשחקים האולימפיים יהפוך המקום ל’ארנה שאמפ דה מארס’ ויארח את אירועי ההאבקות והג’ודו. המתקן יפורק בסוף 2024 אחרי שישמש את הספורטאים האולימפיים והפראלימפיים.

אצטדיון ג’ופרה גישאר: כדורגל

סנט אטיין חזרה בסוף העונה שעברה לליגה הראשונה בצרפת ויחד איתה חזר גם אחד האצטדיונים האייקונים במדינה. מאז שהוקם לראשונה ב-1931 שופץ האצטדיון מספר פעמים וקיבל את שמו של מייסד המועדון, כשלאורך השנים הוא נבחר לארח משחקים בטורנירים גדולים כמו יורו 1984, מונדיאל 1998 והאחרון שבהם יורו 2016, לקראתו גם בוצע השיפוץ האחרון.

סנט אטיין, הרחוקה כשלוש שעות נסיעה מליון, היא עיר פועלים שהוקמה סביב מכרות הפחם העצומים שהיו באזור. בעיר עצמה לא תמצאו אטרקציות רבות מדי והיא לא נחשבת לאחת המובילות עבור תיירים, אבל הכדורגל במקום הוא כמעט כל עולמם של התושבים וג’ופרה גישאר זה בית המקדש מבחינתם. המועדון הוא מהמעוטרים והוותיקים במדינה וכך גם האצטדיון.

גבעת אלנקור: אופני הרים

בגובה של 231 מטר הגבעה היא הנקודה הגבוהה ביותר באזור פאריס. הפסגה מספקת נופים עוצרי נשימה של מגדל אייפל, העיר עצמה והיערות מסביב. לצורך המשחקים האולימפיים המומחה הדרום אפריקאי ניק פלורוס תכנן מסלולים רבים שישמשו את הרוכבים השונים, כשלאחר האירוע 95 אחוז מהם ימשיכו לשמש את התושבים ויציעו מסלולים נגישים מילדים ומשפחות ועד רוכבים מנוסים.

הגבעה המלאכותית ממוקמת באתר של מחצבות אבן לשעבר, ששימשו חומרי בנייה לפועלים, עד שנסגרו באמצע המאה ה-19. המקום הפך למזבלה במשך שנים ארוכות, עד שב-1975 היא נסגרה ובשנות ה-80 בוצעה תוכנית התחדשות שהפכה את האזור לפארק ציבורי. השאיפה היא שהגבעה תהפוך ליעד מרכזי לחובבי אופני הרים, הליכה וריצה, תהווה מקום לטיולים משפחתיים וכמובן תוכל לארח בעתיד גם תחרויות אופני הרים בינלאומיות.

גבעת אלנקור (רויטרס)גבעת אלנקור (רויטרס)

אצטדיון מגדל אייפל: כדורעף חופים

שאנז דה מארס, השדרה שלמרגלות מגדל אייפל, היא מהמקומות האהובים על תושבי העיר. הם מגיעים לשם בקביעות למופעי הזיקוקים ב-14 ביולי, לצפות יחד במשחקי הנבחרת בכדורגל בטורנירים הגדולים ובסתם ימות השנה מדובר ביעד מושלם למפגשים משפחתיים, או פשוט סתם להסתובב במדשאות ובשבילים של האתר, שהוא ללא ספק אחד האייקונים בעיר האורות. לקראת המשחקים האולימפיים נבנה במקום אצטדיון פתוח שיארח את משחקי כדורעף החופים וכדורגל העיוורים ויפורק לאחר האירועים.

דה אינווליד: קשתות, אתלטיקה, אופני כביש

במרכז הרובע ה-7 נמצא מלון דה אינווליד, ארמון ענק שהוקם בתקופת לואי ה-14 ושימש כבית חולים צבאי, כשכיום נמצאים במקום מוזאונים על ההיסטוריה הצבאית של צרפת וכן קברו של נפוליון בונפרטה. מחוץ לארמון הענק נמצאת טיילת האינווליד. מהגנים היפים בפאריס, משטח ירוק ענק בלב העיר, שהפך לאחד מיעדי הפנאי המועדפים על המקומיים. במקום נמצאות שגרירויות פינלנד ואוסטריה וכן משרד החוץ הצרפתי.

לקראת המשחקים האולימפיים נבנה במקום מתקן זמני שישמש לאירועי קשתות, אתלטיקה ואופני כביש. אגב, לפני מספר חודשים התארחה בארמון המשלחת הקטארית שהגיעה לדון עם הצרפתים במגוון נושאים מדיניים, כשבין היתר עסקו גם בנושא החטופים ודנו בפרטי העסקה שהחזירה את חלקם בסופו של דבר.

בית העירייה: מרתון

אי אפשר לפספס את ‘מלון דה ויל’. ארמון עצום המשתרע על פני שטח של 143 מטר, מתנשא לגובה של 18.8 מטר (הצריחים בגובה של 26.8 מטר ומגדל הפעמונים אף מתנשא לגובה של 50 מטר) ונבנה בדיוק במקום בו עמד המבנה המקורי שנשרף במהלך הקומונה בשנת 1871. הכיכר מול בניין העירייה מארח במהלך השנה תערוכות ואטרקציות תרבותיות רבות.

במשחקים האולימפיים הוא יהווה נקודת פתיחה מושלמת עבור רצי המרתון שיתחרו למרחק של 42.195 ק”מ. הספורטאים יזנקו ב’מלון דה ויל’ ומשם יצאו למסע בעיר, כשעבורנו כישראלים יהיה מעניין מאוד לעקוב אחרי המרתוניסטים שלנו שיצרו לעצמם שם נפלא בתחרויות האחרונות.

בית העירייה בפאריס (רויטרס)בית העירייה בפאריס (רויטרס)

גראנד פאלה: סייף, טאקוונדו

האתר המפואר שהוקם בשנת 1900 בלב פאריס ידוע ברחבי העולם בזכות גג הזכוכית המפורסם. המבנה נחשב לחלון הראווה של העיר באירועי ספורט ואמנות שונים ולפי ההערכות מבקרים בו למעלה משני מיליון איש בכל שנה. עד אפריל האחרון בוצעו במקום עבודות אינטנסיביות ולצורך התערוכות השונות הוקם למרגלות האייפל מבנה חלופי, אחרי המשחקים השיפוץ יימשך חודשים נוספים וייפתח באופן סופי באביב 2025.

אצטדיון דה לה בוז’ואר: כדורגל

לקראת יורו 1984 שהתקיים בצרפת הוקם האצטדיון בעיר נאנט ו-14 שנה לאחר מכן, לפני מונדיאל 1998, הוא שופץ. במקור הכיל דה לה בוז’ואר למעלה מ-50 אלף צופים, אולם במהלך השיפוץ ההוא הוסבו יציעי העמידה לישיבה והקיבולת צומצמה לכ-38 אלף מקומות. האצטדיון היה מועמד לאחר משחקים ביורו 2016 אך העירייה בחרה לוותר בגלל העלויות הכרוכות בדבר, כשהפעם היא תארח את משחקי הכדורגל של הטורניר האולימפי. 

לה קונקורד: כדורסל 3X3, סקייטבורד, אופני BMX וברייקינג

כשפאריס הגישה את הצעתה לאירוח המשחקים האולימפיים היא הצהירה כי ברצונה לקיים את משחקי הספורט העירוני בלב העיר, במקומות פתוחים, הרחק מהאצטדיונים הגדולים. מאחורי הרעיון הזה הוחלט להקים את המתחם הזמני אשר יארח ארבעה ענפים שנכנסו לראשונה השנה ויספקו קונספט מרהיב וחדשני עם משחקי ספורט “מהרחובות”, שיתקיימו כמובן ב”רחובות”.

לה בורז’: טיפוס

לצד מרכז המים החדש בסן דני, מתחם הטיפוס הוא מתקן הספורט היחיד שנבנה במיוחד לצורך המשחקים האולימפיים ובמקום נבנו חמישה קירות שישמשו בשלושה תחרויות בענף. אחרי התחרויות המתחם יפורק ואמור לעבור בין ערים שונות כדי לאפשר אירועים מסוג זה במקומות נוספים.

גולף נשיונל: גולף

האתר הענק בסן קנטן הוא אחד היוקרתיים באירופה ומארח תחרויות בינלאומיות גדולות, כולל את גביע ריידר ב-2018. התאחדות הגולף הצרפתית עמדה מאחורי הקמת המתחם ב-1991 ואליפות המדינה הפתוחה מתקיימת בו מדי שנה. הוא מכיל שני מסלולים של 18 גומות ומסלול למתחילים בן שבע גומות. אחרי סיום המשחקים האולימפיים המקום ימשיך לארח תחרויות גולף מובילות.

אצטדיון גרופאמה: כדורגל

לקראת יורו 2016 נבנה האצטדיון החדש בליון, שהחליף את הסטאד דה ז’רלאן המפורסם, בתור ביתה של הקבוצה המקומית. מאז הוא נחשב לאחד הפופולריים במדינה, אירח כמה מאירועי הספורט הגדולים כמו חצי גמר הטורניר ההוא וגמר הליגה האירופית ב-2018 וכן נערכים בו מדי שנה הופעות של גדולי אמני המוזיקה ובהם ריהאנה, אד שירן, קולדפליי, רמשטיין ועוד.

אצטדיון גרופאמה (רויטרס)אצטדיון גרופאמה (רויטרס)

כמו מבנים רבים בעידן המודרני גם הגרופאמה נבנה מתוך שאיפה לשיפור איכות הסביבה ו-100 אחוז מהאנרגיה שלו מתחדשת באמצעות פאנלים סולאריים שעל גג האצטדיון. המתחם נפרש על פני 8,000 מ”ר, מכיל מסעדות, חנויות אוהדים ועוד. בסמוך אליו נמצא אולם LDLC ארנה, ביתה של וילרבאן בכדורסל.

המרינה במארסיי: שייט

חופי העיר הדרומית והמרהיבה הם היעד האולטימטיבי לתחרויות השייט. לצורך המשחקים האולימפיים נבחר האתר הקיים במפרץ לה רוקאס בלאן בים התיכון, כשהוא שופץ והוגדל כדי להכיל את כמות המשתתפים בתחרויות. תנאי המים בחופי מארסיי, עם מהירות רוח קבועה יחסית וצורת חוף שמונעת זרמים וגאות, יבטיחו תנאים מקסימליים למתחרים.

סטאד וולדורום: כדורגל

האצטדיון השני בגודלו בצרפת, שמארח את משחקיה של אולימפיק מארסיי מאז הקמתו ב-1937, עבר לאורך השנים מספר שיפוצים עד לאחרון שהושלם בשנת 2014 ובמהלכו הוגדלה הקיבולת ונבנה גג המכסה את כל היציעים. בין היתר אירח האצטדיון משחקים רבים של נבחרת צרפת ולקח חלק באירוח מונדיאלי 1938 ו-1998 וטורנירי היורו ב-1984 ו-2016.

אליאנץ ריביירה: כדורגל

בשנת 2013 נבנה האצטדיון החדש של ניס והחליף את סטאד דו ריי המיושן. יש לו קיבולת של למעלה מ-36 אלף מקומות ישיבה, הוא נחשב לאחד המפוארים במדינה וכמו אצטדיונים נוספים בצרפת הגג שלו מכוסה בפאנלים סולאריים ויש בו מערכת למחזור מי גשמים. כבירת הריביירה ניס היא אחת הערים המתוירות בצרפת והאצטדיון נבחר כביתו של מוזאון הספורט הלאומי בו מבקרים יותר מ-70 אלף אנשים מדי שנה.

צפון פאריס ארנה: אגרוף ופנתאטלון מודרני

מרכז הירידים וילפינטה יהפוך בעת המשחקים האולימפיים למתחם ספורט בשם ‘הארנה של פאריס הצפונית’. במתחם יש תשעה אולמות שמארחים תערוכות שונות והוא הגדול מסוגו בצרפת. אלפי צופים יוכלו לראות מקרוב את קרבות האגרוף ואירועי הפנתאטלון, כשאחרי המשחקים המקום ימשיך לארח אירועי תרבות רבים ותערוכות שונות.

פארק דה פראנס: כדורגל

האצטדיון של פאריס סן ז’רמן, הממוקם במרכז הרובע ה-16 של העיר, הוא אחד האייקונים בתולדות הספורט הצרפתי, מכיל כ-48 אלף מקומות ואירח משחקים במונדיאל 1998 ויורו 2016. עבורנו כישראלים זה תמיד יהיה האצטדיון בו ראובן עטר ניצח 2:3 את צרפת וגרם למאיר איינשטיין לאבד את קולו באחד הרגעים הגדולים בהיסטוריה של המדינה.

הפארק דה פראנס (רויטרס)הפארק דה פראנס (רויטרס)

פאריס לה דפנס: כדורמים ושחייה

המתקן בנאנטר הוא יוצא דופן בכל קנה מידה. 13 קילומטר של יציעים ויותר מ-28 מ”ר של מגרשים ומשטחים. בעוד שהמקום כבר אירח יותר משני מיליון צופים עם הופעות של אמנים בינלאומיים וכנסים שונים, במשחקים האולימפיים הוא יארח את תחרויות השחייה כשלצורך כך נבנתה בריכה עצומה. המקום נפתח ב-2017 ומתאפיין בעיצוב מודרני ומתקדם.

סטאד פייר מורואה: כדורסל וכדוריד

האצטדיון הרב תכליתי בווילנב-ד'אסק, עיר סמוכה לליל, הוקם ב-2012 ומלבד היותו ביתה של קבוצת הכדורגל המקומית הוא משמש לקיום משחקי ספורט נוספים כשאירח משחקים ביורו 2016, את גמר גביע הדייויס בטניס פעמיים, את אליפות אירופה בכדורסל ב-2015, אליפות העולם בכדוריד ב-2017 וכן הופעות מוזיקה של גדולי האמנים בעולם.

במשחקים האולימפיים האצטדיון לא יארח משחקי כדורגל, אבל ייבנה משטח פרקט לצורך קיום משחקי הכדוריד וחשוב מכך משחקי טורניר הכדורסל, שנחשב ליוקרתי ביותר בענף והנבחרות יתייצבו עם הסגלים הבכירים ביותר שיש להם להציע, כולל ארה”ב על שלל כוכבי ה-NBA.

גשר אלכסנדר השלישי: אופני כביש, טריאתלון ושחיית מרתון

אחד הגשרים המפורסמים שמחברים את שתי גדות נהר הסיין ייקח חלק גם במשחקים האולימפיים. רוחבו 45 מטרים, אורכו 107 והוא תוחם בארבעה עמודים מרשימים שבראשם פסלי ברונזה מוזהבים. הגשר מחבר בין הגראן פאלה והאינווליד וקרוב מאוד גם למתחמים נוספים שיארחו אירועים כמו אצטדיון מגדל אייפל, לה קונקורד וארנה שאמפ דה מארס. המקום ישמש כקו הסיום לרכיבת אופני כביש, שחיית המרתון והטריאתלון. בעת המשחקים יוקמו יציעים זמניים בסמוך לו והם יפורקו לאחר מכן.

פורט דה לה שאפל: התעמלות אומנותית ובדמינטון

המתקן החדש בצפון פאריס יהיה מוכר בקרוב לאוהדי מכבי תל אביב כשקבוצת היורוליג המקומית תארח בו את משחקיה. הוא מכיל כ-8,000 מקומות ומעוצב באופן ידידותי לסביבה כשלא פחות מ-80 אחוז משטח הבניין מכוסה בצמחייה. החזית מצופה אלומיניום. מטרת האולם היא לשמש את תושבי האזור ונבנו בו חדרי כושר ציבוריים וכן ייערכו במקום אירועים והופעות שונים.

אצטדיון רולאן גארוס: טניס ואגרוף

אליפות צרפת הפתוחה בטניס היא אחד הטורנירים החשובים ביותר בסבב ואין ספק שהאצטדיון המרכזי, בו ראינו כל כך הרבה רגעי שיא מהגדולים ביותר שיש לענף להציע, הוא מהמפורסמים בעולם. האצטדיון נקרא על שמו של טייס צרפתי בשם רולאן גארוס, הוא נבנה ב-1928 ומאז משמש את נבחרת הדייויס המקומית וכמובן מארח את משחקי טורניר הגראנד סלאם המפורסם.

המגרש המרכזי ברולאן גארוס (רויטרס)המגרש המרכזי ברולאן גארוס (רויטרס)

וולודרום סן קוונטין אן איוולין: אופני מסלול

כבר 10 שנים שהוולודרום פועל ונחשב לספינת הדגל של ההתאחדות הצרפתית, שהמטה שלה נמצא במקום מאז הפתיחה ב-2014. בין היתר נערכו במקום אליפות העולם ב-2015 ואליפות אירופה ב-2016. נבחרות וקבוצות רבות מגיעות למתחם החדיש כדי לקיים בו מחנות אימונים לקראת התחרויות השונות ואחרי המשחקים האולימפיים הוא ימשיך להיות מהמתקנים המובילים בתחום.

סן קוונטין אן איוולין BMX: אופני BMX

המתקן הוא חלק מהוולודרום הגדול ונמצא במרחק חמש דקות הליכה ממנו. מסלול ה-BMX עוצב ונבנה מחדש במיוחד עבור המשחקים האולימפיים, הוא מכוסה כולו בגג ומציע מסלולים לכל רמות המיומנות, מה שהופך את המתקן לבעל ערך רב לצרפת כולה. בעת התחרויות יוצבו יציעים זמניים למען הצופים, כשלאחר המשחקים המקום ימשיך לשרת את הענף.

דרום פאריס ארנה: כדוריד, כדורעף, טניס שולחן והרמת משקולות

האולם הוא חלק ממתחם האקספו של עיר האורות. מרכז תערוכות וכנסים עצום, המשתרע על פני 35 דונם ומכיל 228 קמ”ר של אולמות תצוגה ושמונה ביתנים. מדי שנה מבקרים במקום כ-7.5 מיליון איש, במיוחד במהלך התערוכה החקלאית הבינלאומית. המקום הוקם ב-1923 כדי לארח את יריד הסחר של פאריס ופותח בהרחבה לאורך השנים, התאים את עצמו למגוון הדרישות ועבר תוכנית שיפוץ שנמשכה לא פחות מ-10 שנים והושלמה לקראת המשחקים האולימפיים.

סטאד דה פראנס: רוגבי שביעיות ואתלטיקה

האצטדיון הגדול בצרפת יהפוך לאולימפי אחרי שלושה עשורים של אירוח אירועי הספורט הגדולים במדינה. הוא הוקם בסן דני לקראת אירוח מונדיאל 1998 ומאז הפך לביתה הרשמי של הנבחרת הלאומית בכדורגל וברוגבי ומשחקי גמר הגביע בשני הענפים מתקיימים בו מדי שנה. במשחקים האולימפיים אומנם לא ייערכו משחקי כדורגל באצטדיון, אבל הוא יהיה חלק באירוע הגדול.

טיהופו: גלישה

אחרי שהענף נכנס לראשונה בטוקיו, הוא יגיע הפעם לכפר הקטן בדרום מערב טהיטי, האי שתחת שליטה צרפתית. כבר למעלה משני עשורים שמתקיים במקום אירוע אליפות העולם ‘פרו טהיטי’ והוא נחשב ליעד חלומי עבור הגולשים, כשאף יש שיאמרו שהוא מהמסוכנים בעולם לגלישת גלים. עבור הספורטאים שיגיעו למקום ייבנה כפר אולימפי מיוחד שלאחר התחרויות יפורק וייבנה מחדש כדיור סוציאלי לטובת הקהילה המקומית באי.

טרוקדרו: אתלטיקה ואופני כביש

ממש מול מגדל אייפל הוקם האצטדיון באופן זמני לטובת המשחקים האולימפיים, כשמיד לאחר התחרויות הוא יפורק. המקום יאפשר חוויה יוצאת דופן לצופים וגם יהיה נקודת ציון עבור אירועי הטריאתלון, אופני הכביש, מרתון ומרוץ הליכה ל-20 ק”מ. מדובר בעוד מתקן ייחודי שנבנה ממש במרכז העיר.

וייר סור מארן: סלאלום קאנו, ספרינט קאנו וחתירה

האצטדיון הימי יארח את אירועי החתירה והקיאקים במשחקים האולימפיים. הוא נבנה ב-2019 סביב שלושה מאפיינים מרכזיים: האגם, אצטדיון המים הלבנים ואזור המגורים. המתחם משתרע על פני 4,400 מ”ר, יש בו מגרשים בגודל של מעל 300 ו-150 מטר ומסלול באורך 2,200 מטר לחתירה וקיאקים. לצד בייג’ינג וסידני מדובר באחד משלושת המתקנים היחידים בעולם שמציג את כל המתקנים הדרושים לקיום התחרות.

מעבר לתחרויות השונות המקום, שהוא כאמור היחיד מסוגו באירופה, מציע גם מתקני פנאי עבור תושבי האזור. במתחם נשתלו 450 עצים כדי לספק חמצן גבוה ויש באתר 150 דונם של גינון. במקום תמצאו מגוון רחב של פעילויות כמו רפטינג וקיאקים שונים, שייט וגלישה בכל הצורות. אחרי המשחקים האולימפיים המתחם ימשיך לשמש את חובבי הספורט הימי על שלל צורותיו.

אצטדיון איב דו מנואר: הוקי

מעטים אתרי הספורט שיכולים להתפאר בכך שאירחו את המשחקים האולימפיים פעמיים. האצטדיון, שממוקם בקולומבס הצפונית-מערבית לפאריס, היה הזירה המרכזית בעת המשחקים ב-1924 ו-100 שנה לאחר מכן ייקח חלק שוב ויארח את תחרויות ההוקי. עד חניכת הפארק דה פראנס היה איב דו מנואר, הקרוי על שמו שחקן רוגבי צרפתי, האצטדיון המרכזי בפאריס והתקיימו בו כ-250 תחרויות לאורך המאה האחרונה, כולל אתלטיקה, רוגבי, כדורגל ואפילו אגרוף.

אסור לפספס
נגןזום אין על מסי והמשקה שמעצבן את פריים
זום אין על מסי והמשקה שמעצבן את פריים
נגןהאמן שמצייר את רונאלדו ולאמין ימאל בחוף
האמן שמצייר את רונאלדו ולאמין ימאל בחול
נגןקיבל כרטיס אדום בגלל איך שחגג את השער
ספג כרטיס אדום בגלל איך שחגג את השער
נגןימאל: "מוזר לשחק מול מבוגרים מאבא שלי"
ימאל: "מוזר לשחק מול מבוגרים מאבא שלי"
/* LAST / NEXT ROUNDs */