יש לא מעט סיפורים שונים ומיוחדים בטניס העולמי, לדוגמה שחקנים שמגיל צעיר מכרו בין משחקים שרשראות כדי לחסוך כסף לטניס (דייגו שוורצמן), כאלה שהגיעו לטניס רק בזכות הורה שהיה אב בית במרכז טניס שכונתי (פרנסס טיאפו) ואחרים שהיו בטופ, אבל צברו חובות עתק רק בגלל התנהלות רעה של משפחתם (חואן מרטין דל פוטרו).
אחד כזה הוא בילי האריס. למי שלא מכיר – שחקן טניס בריטי, בן 29, שרק לאחרונה פרץ לתודעה ומדליק את הממלכה בזכות דרך די מיוחדת שעשה עד ששם את עצמו על הבמה הגדולה של הטניס העולמי. האריס עוד לא הגיע למאייה הראשונה בדירוג העולמי, אבל הוא בהחלט בדרך לשם.
רק לאחרונה הטניסאי החביב רשם את הישג השיא שלו בקריירה עם הגעה לרבע גמר טורניר קווינס היוקרתי, שם נעצר מול לורנזו מוסטי, האיטלקי מהמקום ה-25 בעולם. ב-2020 הוא עדיין הסתובב לו באזור המקום ה-800 בעולם, אך כעת הוא כבר במקום ה-139. בהמשך, האריס הרשים גם על הדשא שבאיסטבורן.
מקום 139, בריטי, בן 29. מה הוא כבר כזה מעניין אתם שואלים? ובכן, האריס, שלא נולד למשפחה מבורכת מבחינה כלכלית, שרד שנים בסבב רק על ידי כך שחסך לא מעט כסף בניידות בין הטורנירים השונים. אז איך הוא עשה זאת? ואן. כן כן, לא טיסות בין מדינות, אלא חי ממש בתוך הרכב שלו ונדד ברחבי אירופה בין טורניר לטורניר.
כידוע, לשחקן טניס שלא מבוסס כלכלית או נמצא בטופ 50 לדוגמה קשה מאוד לשרוד כלכלית. הפרסים לא גבוהים, המעבר בין מקום למקום הוא לא זול, ושלא נדבר על הציוד היקר שמתחיל במחבטים, ונגמר בצוות מקצועי למי שיכול להרשות לעצמו. אז האריס כאן עשה דבר יוצא דופן, נדד במשך 3 שנים עם הוואן שלו ברחבי היבשת ולמעשה גר שם במלוא מובן המילה – ישן, אכל, טייל, התאמן בכל מיני מקומות מזדמנים בדרכים.
הבריטי אמנם לא יזכה בגראנד סלאם וספק אפילו אם יניף גביע בטורניר קטן הרבה יותר, אבל הוא בהחלט עונה לקטגוריה של “לייט בלומר”. פרץ לתודעה והגיע לשיא בגיל די מאוחר, והאמת לגמרי בצדק. כמה שחקנים אתם מכירים שיעברו לגור ברכב בשביל הקריירה שלהם? בכל ענף. לא הרבה, אם בכלל, והאריס לקח את זה עד הסוף.
“היו פעמים שישנתי ברכב מחוץ לאיזה מועדון טניס או לחנייה של מקדנולד’ס. זה היה הכי נוח, אלה מקומות שאתה יכול להישאר שם במשך לילה שלם. זה נחמד, אבל לפעמים יש רעשים מפחידים שאין לך מושג מה הם”, שיתף האריס על המסע המיוחד שעשה במשך שנים.
אז מה הפרס על ההשקעה? כרטיס חופשי לווימבלדון היוקרתי שמתחיל עוד רגע. ראשי הטורניר עקבו אחרי האריס והודות ליכולת שלו בטורניר קווינס החליטו לצ’פר אותו ולתת לו את המקום בסיבוב הראשון. אגב, רק דריכתו על משטח הדשא בלונדון במסגרת הגראנד סלאם כבר תזכה אותו בכמה אלפי דולרים טובים שיעזרו לו בנסיקה, המאוחרת כמובן. אגב, בסיבוב הראשון הוא יתמודד מול חאומה מונאר הספרדי (63), לא קל, אבל מאוד אפשרי.
הניצחון הכי גדול שלו בעת האחרונה היה מול תומאס מרטין אצ’ברי הארגנטינאי, המדורג 31 בעולם. קודם לכן, בצ’לנג’ר בנוטינגהאם הבריטי הגיע עד לחצי הגמר. רגע לפני ווימבלדון הוא גם עשה דרך מרשימה באיסטבורן (על סך 250 נקודות דירוג), כשהגיע עד לחצי הגמר והפסיד בתום מותחן למקס פורסל האוסטרלי.
אז נכון, לא כוכב טניס, אבל בהחלט שחקן מיוחד והבריטים כמו הבריטים מאוד אוהבים סיפורים יוצאי דופן שכאלה. האריס הוא גם שחקן האימונים של הנבחרת הבריטית, כלומר מתחרה מולם לפני החלונות של גביע דייויס. אולי בבוא היום הוא גם יהיה חלק מהנבחרת, מי יודע?
היעדר יכולות כלכליות, ניסיון לחסוך עד כמה שניתן, אז לא מפתיע שהמאמן שלו הוא לא אחר מאשר אביו גאוף. ושוב גם כאן יש דבר לא רגיל, לאבא האריס אין שום רקע של טניס. הוא רואה המון משחקים, אבל הוא בקושי מצליח להעביר בחבטות כמה כדורים מעל לרשת.
למרות זאת, האריס, שיקווה להמשיך ולהפתיע גם בטורניר הגראנד סלאם היוקרתי, שיתף כי הוא לא מפספס כמעט שום משחק שלו ומכיר את המשחק שלו מצוין, אבל בעיקר בעיקר מזכיר לו בשביל מה הוא משחק ועובד כל כך קשה מגיל צעיר. כמו שאומרים לא פעם, בטניס כמו בטניס זה המון המון בראש, ובצד המנטלי.
ומה באשר ליכולות? האריס, 193 ס”מ, הוא טניסאי די עוצמתי, קלאסי פחות או יותר למשטח הדשא המהיר (בשנים האחרונות זה כבר יחסית). יחסית לגובהו הוא זז לא רע על המגרש, מגיש טוב, וגם בעל פורהנד קטלני, כשהוא בפוקוס וזון. הבקהנד שתי ידיים זה החלק החלש שלו, גם מכה לא יפה לעין, אבל בעיקר לא איכותית יותר מדי.