ההכנות באצטדיון אליאנץ ארנה בעיצומן לקראת טקס הפתיחה והמשחק הראשון ביורו בין גרמניה לסקוטלנד שיתקיים ביום שישי הקרוב ב-22:00. פרטים חדשים מטקס הפתיחה במינכן נחשפים כבר עכשיו, כולל מחווה לענק הכדורגל הגרמני פרנץ בקנבאואר שמרגשת את המקומיים.
אליאנץ ארנה, האצטדיון של באיירן מינכן, יארח את משחק הפתיחה של יורו 2024 עם 75 אלף צופים. בעבר, הוא אירח כבר כמה וכמה משחקים בינלאומיים חשובים, כמו משחק הפתיחה של גרמניה נגד קוסטה ריקה במונדיאל 2006, הוא אירח את גמר ליגת האלופות ב-2012, והוא אירח את משחקי יורו 2020 האחרון שנדחה בשנה בשל מגפת הקורונה ופוצל לכמה מדינות שונות. בסוף השבוע האצטדיון הזה יגיע לציון דרך היסטורי כי הוא יהיה הראשון שיארח משחקים משני טורנירי יורו רצופים - גם ביורו 2020 וגם ביורו 2024.
שתי הנבחרות עדיין לא הגיעו למינכן. מחר הן יקיימו אימון אחרון במחנות האימונים שלהן, שנמצאים במרחק של כמה שעות מהעיר בה יתקיים המשחק הראשון, כאשר נבחרת גרמניה שוהה בנירנבג לדוגמה, ורק לאחר מכן הן יגיעו לאצטדיון בו יתקיימו מחר בערב שתי מסיבות העיתונאים לקראת שריקת הפתיחה של הטורניר המסקרן.
בינתיים, באליאנץ ארנה מכינים את הדשא ומנקים את הכיסאות לקראת בואם של האוהדים. גם מסביב למגרש ההכנות נמשכות, עם הקמת מתחמי אוהדים מיוחדים, משאיות מזון שנכנסות לשטח האצטדיון והכוונה לקהל בתחנות הרכבת.
בימים מאתגרים באירופה בצל ההתנגדות של המקומיים לגל ההגירה והמלחמה באוקראינה, בגרמניה מנסים לשדר לכל האוהדים את המסר של “אנחנו הולכים להיות ביחד תחת הכדורגל” באירוע הזה. גם ברשתות התקשורת במינכן הדגישו: “המסר הוא - הכדורגל שייך לכולם, טקס הפתיחה יהיה מרהיב ומאחד. זה יורגש בעיקר בתחילת הטקס”.
פרטי הטקס נחשפים גם הם ככל שהזמן עובר ושריקת הפתיחה מתקרבת. במהלך הטקס הצופים יכירו את הערים המארחות והמסורת שלהן. בשיאו של הטקס יוקם כמובן המבנה התלת-מימדי של הגביע שיהיה בגובה של 18 מטר, כאשר מסביבו יופיעו רקדנים שייכנסו לדשא עם דגלי המדינות המשתתפות ואף ייערך מופע פירוטכניקה מיוחד שזכה רק אמש (שלישי) לכל האישורים הרלוונטיים מאופ״א לאחר החזרה הגנרלית.
גרמניה זכתה שלוש פעמים ביורו. לכן אופ”א תכבד בטקס הפתיחה את אחד מהסמלים הגדולים של הכדורגל הגרמני, פרנץ בקנבאואר, שהלך לעולמו בתחילת השנה בגיל 78. הוא יוזכר בתחילת היורו לאחר שזכה כקפטן באליפות אירופה ב-1972 ובגביע העולם ב-1974 כשחקן, וגם בגביע העולם ב-1990 כמאמן הנבחרת, בין יתר התארים הרבים שזכה בהם בקריירה.
שני הקפטנים הגרמנים שזכו באליפויות אירופה הקודמות, ברנרד דיץ שעשה זאת ב-1980 ויורגן קלינסמן שזכה ב-1996, צפויים ללוות את אלמנתו של פרנץ בקנבאואר, היידי, ושלושתם יציגו ביחד על הדשא את הגביע בו תזכה אחת מהנבחרות בסיום הטורניר הקרוב.