בפינת רחוב במרכז מינכן צצו שני גברים קשוחים בחצאית, לבושים בקילט כמיטב המסורת הסקוטית, ומחפשים זוג כרטיסים למשחק הפתיחה של היורו נגד נבחרת גרמניה. הם פונים לשלושה סקוטים אחרים שיושבים מחויכים על כוס בירה ושואלים אותם: ״חברים, יש לכם כרטיסים למשחק בשבילנו?״, אבל השלושה מביטים בהם ועונים: “אולי אתם תעזרו לנו להשיג כרטיסים”.
לאט לאט נכנסים לאווירה החגיגית של היורו בגרמניה. ביציאה משדה התעופה ניצב לו הגביע האירופי ותחתיו שעון שסופר לאחור לקראת שריקת הפתיחה של אירוע הכדורגל הגדול שהמדינה תארח. רק כשנכנסים יותר למרכז מינכן מרגישים את זה מתקרב ומתחילים לראות גם את ראשוני התיירים שהגיעו היום (שלישי).
העיר מינכן, בה יתקיים משחק הפתיחה של הנבחרת המקומית, נראית די מנומנמת במבט ראשון. ברחובות יש יותר שלטים עם פרצופים של פוליטיקאים שהתמודדו בבחירות לפרלמנט האיחוד האירופי בשבוע האחרון, מאשר פרצופים של כדורגלנים שישחקו בחודש הקרוב בגרמניה.
בכלל, בגרמניה מדברים כעת יותר על פוליטיקה מאשר על היורו, בעקבות תוצאות הבחירות שזעזעו את היבשת עם עליית מפלגות הימין. המלחמות וקיטוב שולטים, ובכיכר המרכזית במינכן נתלו בענק גם הדגלים של ישראל ואוקראינה לאות סולידריות, לצד דגלי היורו שמקיפים אותה. נבחרת ישראל לא חלק מהאירוע, אבל בגרמניה לא שוכחים לתמוך בישראלים בשעתם הקשה. אולי בגלל זה המארחים הלכו חזק על הסיסמה ״מאוחדים תחת הכדורגל״, שמלווה את כל האירוע, בימים של משברים ומלחמות.
ככל ששריקת הפתיחה מתקרבת נדמה כי המקומיים מתחילים להתרגש לקראת אירוע הכדורגל הגדול שגרמניה תארח בעשר ערים שונות. החנות של באיירן מינכן ממותגת כולה כאילו היא שייכת עכשיו לנבחרת גרמניה, וגם בפנים על המדפים יש רק את המדים של נבחרת גרמניה במקום החולצות של שחקני באיירן. כולל מדי רטרו של הנבחרת. אין ספק שזה מוזר לראות את החנות של באיירן מלאה בפוסטרים עם פניו של טוני קרוס, אבל הסיסמה עובדת. בגרמניה באמת מאוחדים תחת הכדורגל.
האורחים נהנים, למרות קור של 11 מעלות בערב, קור שמאפיין את גרמניה גם בחודשי הקיץ. הגרמנים יודעים לארח עם בירה טובה, אוכל מעולה ותחבורה ציבורית מהטובות בעולם. כשצוללים פנימה לרכבת התחתית, מגלים על הקירות המון פוסטרים שמזמינים את האוהדים שנותרו ללא כרטיס לחוויה בפארק פתוח בו יוקרנו המשחקים, הסברים כיצד ניתן להגיע לאצטדיונים ומתנדבים שעוזרים לתיירים לנוע. החזרה הגנרלית של טקס הפתיחה, שידבר גם על אחדות, כבר התקיימה והכל אושר.
במקביל, גרמניה מהדקת את הפיקוח על הגבולות לקראת משחקי יורו 2024 כדי להימנע מטרוריסטים ומחוליגנים, כך שהמדינה הציבה חיילים ושוטרים רבים בשדות התעופה ובמעברי הגבול. ננסי פזר, שרת הפנים של גרמניה, הכריזה שיהיו בדיקות נוספות לאורך הגבולות בזמן הטורניר, וזה לא דבר פשוט לשמור על הביטחון משום שהמשחקים יתקיימו בעשר ערים שונות בגרמניה.
ביורו בגרמניה יתקיימו 51 משחקים בעשר ערים שונות. על פי הערכות, כ-2.7 מיליון אוהדי כדורגל צפויים להגיע למדינה, בעוד שאירועי צפייה ציבוריים בפארקים ובשטחים הציבוריים צפויים למשוך כ-12 מיליון איש כולל המקומיים. גרמניה לא השקיעה הרבה כסף באירוח הטורניר כי זו מדינה מסודרת והתשתיות כבר מוכנות מראש, אבל היא רוצה להדליק את האור באירופה - אחרי מגפת הקורונה והמלחמות שפגעו ביבשת הכדורגל הטובה ביותר בעולם.