קרלוס אלקראס עשה היסטוריה אתמול (ראשון) כשזכה ברולאן גארוס לראשונה בחייו, אך אולי יותר מזה בגראנד סלאם שלישי בגיל 21 בלבד (!). הספרדי גבר על אלכסנדר זברב עם 2:3 מהפנט במשחק עוצר נשימה, שכלל שני מהפכים ומנצח אחד מעל כולם.
אחד האתגרים הגדולים בטניס זה לזכות בצרפת ואז גם בווימבלדון, משהו בלשחק על חימר וישר לעבור לדשא לא עושה חיים קלים לשחקנים. עד כמה מתאגר? רק חמישה טניסאים עשו זאת בעבר: רוד לייבר, ביורן בורג, רפאל נדאל, רוג’ר פדרר ונובאק ג’וקוביץ’. אלקראס ינסה להיות השישי לעשות זאת כאשר הטורניר הבא הוא כמובן הטורניר בלונדון.
חשוב לציין שלקרליטו כבר יש מייג’ור באנגליה, כשעשה זאת ממש בשנה שעברה והוא מגיע לשם בקרוב על מנת לשמור על התואר שלו ולהמשיך לעשות היסטוריה. אגב, אלקראס הפך לשחקן הצעיר ביותר בתולדות הענף לזכות בגראנד סלאם על כל משטח – ארה”ב על המשטח הקשה, רולאן גארוס על חימר ו-ווימבלדון על דשא. ילד פלא.
ודבר אחרון על אלקראס הוא שכעת הוא עלה למקום השני בדירוג ה-ATP, זאת בעקבות הפרישה של ג’וקוביץ’ בפאריס. רק יאניק סינר לפניו ומדורג ראשון, אותו סינר שהספרדי ניצח בחצי הגמר בצרפת, כאשר השניים עשויים להיפגש בווימבלדון אך ורק בגמר הגדול.
נעבור ליריב. אלקראס “נהנה” ממה שנראית כמו טעות שיפוט, כששופט הכיסא, רנאד ליכשטנשטיין, פסק כשחבטה של הספרדי הייתה בפנים, אך הכדור לפי הטלוויזיה היה בחוץ. הטעות הייתה שהשופט לא נתן את הנקודה לזברב, הוא פסק על הגשה חוזרת. אם היה פוסק נקודה לגרמני, הוא היה משיג שבירה קריטית ומשווה ל-2:2 במשחקונים על מנת להגיש להובלה. המערכה הזו הסתיימה בסופו של דבר ב-2:6 למי שבסופו של דבר המשיך לגביע, אלקראס.
זברב לא הסתיר את הכעס: “שופטים עושים טעויות, אבל במצבים כאלה אתה לא רוצה שיהיו כאלו. אם היו נותנים לי את השבירה הכל היה שונה. זה היה רגע של חוסר מזל בשבילי. יש הבדל בין להיות בפיגור 3:1 במערכה החמישית והאחרונה לבין להיות בשוויון 2:2. השופטים אנושיים ואני מבין, אבל במעמדים כאלה אתה מקווה שדברים כאלה לא יקרו”.
נחזור לזוכה. בנושא כמובן לכל התהילה מהזכייה ברולאן גארוס, יש גם את הפן הכלכלי. גם אלקראס וגם הזוכה בנשים, איגה שפיוטנק, הכניסו לבנק שלהם לא פחות מ-2.4 מיליון אירו, עלייה של 4.35% מהטורניר אשתקד. זברב וג’סמין פאוליני, שני הסגנים, הכניסו 1.2 מיליון אירו.