רק בחודש שעבר קרלוס אלקראס חגג יום הולדת 21 והערב (ראשון) הילד הזה מספרד הכניס לארון התארים המתמלא שלו את הגראנד סלאם השלישי במספר, מה שאלכסנדר זברב מלא הפוטנציאל לא הצליח להשיג עד גיל 27, וספק בכלל אם יצליח לעשות זאת עד לסוף הקריירה.
נובאק ג’וקוביץ’ ורפאל נדאל האגדיים פינו את הבמה לטובת הדור הבא, והדור הבא הוא לגמרי אלקראס. השור הקטן הזה, ממורסיה, או יותר נכון צעיר, השלים טורניר חלומי ברולאן גארוס, ואחרי שחלף בחצי הגמר על פני יאניק סינר (לא שחקן חימר גדול, אבל הטוב בעולם על המשטח הקשה), קרליטו הצעיר השלים את המשימה מול זברב, שנחנק בטורניר גדול בפעם המי יודע כמה, ובסיומו של גמר אדיר.
כבר היה נראה שהנה זה סוף סוף קורה וזברב עושה את זה, מוריד את הקוף מהגב, שולח בומבה לתקרת הזכוכית ומניף גביע מייג’ור. זברב הגיש מדהים בטורניר הזה, הוא גם יצא ממצבים לא קלים, שזה משהו לא אופייני לו על הבמות הכי גדולות, והיה נראה שהנה, בניסיון השני שלו בגמר גראנד סלאם זברב יעשה את זה.
אך לאלכסנדר חוקים משלו והוא שוב כשל ברגע האמת, וימשיך לחכות למייג’ור הראשון שלו, אם בכלל. אבל עם כל הכבוד לגרמני, הסיפור הוא הספרדי הצעיר, שמגיל צעיר ניבאו לו גדולות, כיורש של שלושת הפנומנים. אם יהיה היורש שלהם קשה לדעת, ואפילו אם יעשה חצי ממה שהם עשו זה יהיה דבר מטורף, אבל בואו נתרכז בכאן ועכשיו.
הספרדי עם מייג’ור מספר 3 ממשיך להשתלט על העסק, אז נכון אין לו איזה רצף או יציבות גדולה, אבל הלו, הוא רק בן 21 וכבר השיג את אותה כמות שאנדי מארי וסטאן ואוורינקה השיגו במהלך כל הקריירה. אבל דבר חשוב מאוד שיכול לעבוד לזכותו במבט רחוק? נובאק ורפא, הספרדי יפרוש בסוף השנה וגם הסרבי בדעיכה גדולה.
זה משאיר את הכל פתוח. נכון, יש את סינר, וגם זברב וציציפאס שוב ינסו להפריע, גם מדבדב עדיין פה, אבל אין שליטה בלעדית לאף אחד, ובטח לא בטורניר ספציפי כפי שהיה לנדאל ברולאן גארוס ולנובאק באליפות אוסטרליה הפתוחה. השנה החלה וידעת שנובאק כנראה יחגוג במלבורן, ורפא, הוא בטוח יניף את התואר הקבוע שלו.
עכשיו הכל פתוח וקרליטו נראה כמי שמתחיל לסגור קצת את הוואקום שנוצר לו. הגמר הזה סימל אולי את שני ההפכים הכי גדולים בעת הזו, מצד אחד זברב, עוצמתי, כישרוני, ובטורניר הזה גם הגיש מדהים, אבל נופל בצד המנטלי פעם אחרי פעם, מעמד מכריע אחרי מעמד מכריע.
ואילו מנגד המדורג 3 בעולם שהשלים היום 3/3 בגמרי גראנד סלאם. הספרדי עשה זאת באליפות ארצות הברית, בווימבלדון ועכשיו בפאריס. זה נתון באמת מרשים ביותר, וכשאתה בן 21 אז על אחת כמה וכמה. אי אפשר להזכיר את הזכיות בלי להרחיב על הגיוון, קרליטו הוא השחקן המגוון ביותר בעת הנוכחית.
הספרדי איכותי על המשטח הקשה, יעיל על הדשא והיום הוא הוכיח שגם על המשטח בו הוא אמור להיות היורש של הגיבור שלו, רפא נדאל, גם יש לו טיפה טיפה מה להציע. עם דעיכתו של מלך החימר הבלתי מעורער, הספרדי הצעיר הוא שחקן החימר הטוב ביותר שיש לענף הזה להציע.
ההגשות עוד טעונות שיפור, אבל הוא מנצל בצורה מקסימלית את המשטח. זז היטב, מגיע לכל כדור, יודע לצאת מהגנה להתקפה ואולי הנדבך הכי מיוחד, ובוודאי בגילו הצעיר, חבטות הדרופ-שוט הקצרות, שגורמות ליריב לחשוב ולחשוש ממנו הרבה יותר. הוא עשה את זה בענק במהלך הסט והחמישי והמכריע בגמר, ובכלל זה משהו שנדיר לראות כבר במעמדים האלה בשנים האחרונות.
חייבים להתעכב עוד רגע על האופי המיוחד. בזמן שהרבה שחקן קופאים דווקא ברגעים הכי מלחיצים, קרלוס הוא מהזן שפורח, שלא מפחד, שיילך על החבטה הכי לא צפויה וזה גם משתלם לו בענק. 3/3 בגמר גראנד סלאם לא יכול להיות מקרי בשום צורה. לפעמים נדמה שאלקראס בן 30 עם הביטחון שהוא מציג על המגרש, ולא בן 21, בקושי.
חואן קרלוס פררו (זכה ברולאן גארוס לפני 21 שנה) עושה איתו עבודה מדהימה. עם הזמן, שחקן העבר הספרדי שלימים הפך למאמן, יודע מתקופה לייצב את האנרגיות של הטניסאי הצעיר. אם בהתחלה קרלוס היה נותן 200% על כל כדור, גם בסיבובים הכי מוקדמים, הוא כבר למד למצוא את האיזון ולא לגמור את עצמו בהתלהבות כבר בתחילת הטורניר. דבר שבהמשך היה עולה לו בפציעות או בעומס שמחליש אותו.
וחוץ מטניס בסוף יש גם בנאדם מאחורי השחקן, וכמובן שזו לא מהיכרות אישית, אבל רואים בכל פעולה הכי קטנה עם מביא הכדורים, בראיון או בסתם אינטרקציה עם אוהד, עד כמה חביב, צנוע ונחמד הזה מלך הטניס החדש שקוראים לו קרלוס אלקראס.
ומה באשר לעתיד? ווימבלדון בפתח, אלקראס ינסה לשמור על התואר וגם פייבוריט מובהק לעשות זאת, בפרט שאין שחקן דשא קלאסי כמו פדרר בעבר או אפילו נובאק, שכרגע רחוק משיאו, מאוד. סיום 2024 עם שני גביעי מייג’ור תהיה הצלחה גדולה לספרדי הצעיר, אבל חזון למועד ובענף כל כך שוחק, עמוס ודינמי קשה לנחש מה יהיה אפילו בעוד שבועיים.
עם הזכייה הנוכחית קרליטו המאושר, שחגג את התואר השני שלו השנה וה-14 בקריירה, יכניס לכיסו הפעם 2.4 מיליון אירו, שזה סכום גבוה יותר ב-4.35% מזה שקיבל ג’וקוביץ’ בשנה שעברה. בסך הכל ומתחילת הקריירה שלו, אלקראס הכניס לכיסו לא פחות מ-31.5 מיליון דולר, רק השנה 4.5 מיליון דולר ואנחנו רק בחצי הדרך.