לצד סכנות הטרור שאליהן חשופים המשחקים האולימפיים שייערכו בקיץ בפאריס, באירופה מעריכים כי אירוע הספורט היוקרתי עומד בפני סיכון מוגבר לפעילות איומי סייבר, לרבות ריגול סייבר, פעולות משבשות והרסניות, פעולות ממניעים פיננסיים ועוד. אותם איומים עלולים להשפיע באופן ישיר על יעדים שונים כולל מארגני אירועים ונותני חסות, מערכות כרטוס, תשתית העיר, ספורטאים וצופים שמגיעים לאירוע.
על פי הערכות, קבוצות סייבר רוסיות מהוות את הסיכון הגבוה ביותר למשחקים האולימפיים, בעוד שקבוצות מסין, איראן וצפון קוריאה מהוות סיכון בינוני עד נמוך: “כדי להפחית את הסיכון לאיומי סייבר הקשורים לאולימפיאדת פאריס, ארגונים צריכים לערוך הדרכות למודעות אבטחה ולשקול סיכוני סייבר הקשורים לנסיעות. קהילת האבטחה ערוכה טוב יותר לאיומי הסייבר הניצבים בפני האולימפיאדה מאשר במשחקים הקודמים, הודות לתובנות שהושגו מאירועי העבר”, נכתב באירופה.
“המשחקים שייערכו בקיץ יוצרים הזדמנויות למגוון גופים המתמחים בסייבר לרדוף אחרי רווח ומודיעין. עבור ארגונים המעורבים באירוע, הבנת האיומים הרלוונטיים והיכולת לצפות אותם מראש היא המפתח לפיתוח אבטחה עמידה. על מי שיגן מפני מתקפות הסייבר להתכונן מפני מגוון איומים שכנראה יהיו מעוניינים למקד את המשחקים מסיבות שונות”, נכתב באירופה, ובהמשך הסיבות פורטו:
* קבוצות ריגול סייבר צפויות למקד את אולימפיאדת 2024 למטרות איסוף מידע, בשל כמות פקידי הממשלה ומקבלי ההחלטות הבכירים שנכחו.
* פעולות משבשות והרסניות עלולות להתרחש במשחקים כדי לגרום להשפעות פסיכולוגיות שליליות ולנזק למוניטין. פעילות מסוג זה יכולה לבוא בצורה של הרס אתרים, פריסת תוכנות זדוניות ומיקוד בטכנולוגיה תפעולית. כאירוע ספורט רחב היקף עם קהל עולמי, האולימפיאדה מייצגת במה אידאלית למבצעים כאלה בהתחשב בכך שההשפעה של כל שיבוש תוגבר משמעותית.
* עוד הוסיפו כי פעולות מידע כנראה ימנפו את העניין באולימפיאדה כדי להפיץ נרטיבים ודיסאינפורמציה לקהלי יעד. במקרים מסוימים, גורמים זדוניים עשויים למנף התקפות משבשות והרסניות כדי להגביר את התפשטותם של נרטיבים מסוימים בפעולות היברידיות.
* גורמים בעלי מוטיבציה כלכלית עשויים לעשות הונאות כרטיסים, גניבת מידע אישי וסחיטה נגד גופים שונים במהלך תקופה של לחץ סייבר מוגבר. בהתבסס על ההתעניינות במשחקים, האקרים עשויים להשתמש בפיתיונות הקשורים לאולימפיאדה בפעולות הנדסה חברתית שאינן מכוונות בהכרח למשחקים.
פעילות איומים בחסות המדינה
איומים בחסות המדינה מהווים את האיום המשמעותי ביותר בדרגת החומרה הגבוהה ביותר לאולימפיאדת קיץ 2024. ב‘מנדיאנט’ העריכו בביטחון רב כי רוסיה מהווה את האיום החמור ביותר על האולימפיאדה בהתחשב בהכוונה החוזרת ונשנית של המשחקים האולימפיים הקודמים, מערכת היחסים המתוחה שלה עם אירופה, ופעולות מידע פרו-רוסיות האחרונות שכבר כוונו לצרפת. גם מדינות אחרות כמו סין, איראן וצפון קוריאה מהוות סיכון, אם כי במידה פחותה.
רוסיה
בנוסף לפעילויות איסוף מודיעין, מפעילים רוסים הוכיחו את היכולת והנכונות לנהל קמפיינים הרסניים המכוונים לאירועי אולימפיאדה קודמים ולמבצעים היברידיים שבהם תומכות חדירות משפיעות על קמפיינים. ב’מדיאנט’ ראו שחקני מרגלים רוסים מנהלים פעילות איומי סייבר נגד איטרציות קודמות של המשחקים האולימפיים, משבשים את האירוע עצמו ומערערים את הבטיחות והאבטחה של ארגונים הקשורים לאולימפיאדה. צרפת עשויה לעמוד בפני סיכון מוגבר לפעילות איומי סייבר רוסים לאור התמיכה הכספית והצבאית של המדינה באוקראינה לאחר פלישת רוסיה בפברואר 2022.
בעוד שספורטאים רוסים יכולים להתחרות באולימפיאדה השנה, הם לא ייצגו את מדינתם, אינם יכולים להשתתף בטקס הפתיחה, וחייבים להתחרות כספורטאים ניטרליים. התלונות של רוסיה כלפי הספורטאים שלה ששוב נאסר להתחרות תחת דגל רוסיה, מעלות את האיום ממתקפות סייבר רוסיות בהשוואה למדינות אחרות.
איראן
מודיעין מעריך בביטחון מתון שאיומים בחסות המדינה האיראנית מהווים איום בינוני עד נמוך לאולימפיאדת הקיץ. האקרים איראנים עשויים למנף את המשחקים, בין אם כדי להשתמש באולימפיאדה כחומר פיתוי או למקד את המשתתפים בעצמם כדי לתמוך בקמפיינים נגד ענפים אלה. הסכסוך המתמשך בעזה עשוי להשפיע במיוחד על התדירות והקצב של פעילות איסוף מודיעין ומידע איראני בטווח הקצר עד הבינוני, כאשר האקרים איראנים יגדילו את פעילותם נגד ישראל.