הליגה הספרדית הסתיימה לה, וזה הזמן לחשוב על העונה הבאה. ברצלונה צירפה לשורותיה ווינר סדרתי בדמותו של האנזי פליק. הקדנציה האחרונה שלו כמאמן במועדון הסתיימה עם 81% ניצחונות בבאיירן מינכן ועם שבעה תארים ב-18 חודשים. המאמן מודע לבעיות הכלכליות של הקבוצה, אבל בדומה לצ’אבי אם היה נשאר, גם הוא רצה ובצדק הבטחות מסוימות בנוגע לרכש כדי שהקטלונים יהיו תחרותיים יותר.
הרצוי והמצוי
החלום הגדול של פליק וברצלונה הוא צירופו של ג’ושוע קימיך, שעבד עם המאמן בבאיירן, אבל עמדת הקשר האחורי לא הייתה הבעיה היחידה של בארסה העונה, רחוק מכך. המועדון יצטרך שני מגנים חדשים, אולי אחד אם ניתן יהיה להאריך את תקופת ההשאלה של ז’ואאו קאנסלו כי רכישה שלו לא באה בחשבון, אבל במקרה הזה יכול להיות שהפתרון כבר נמצא לפליק מתחת לאף.
הקטור פורט שצ’אבי נתן לו הזדמנויות העונה והאריך לאחרונה חוזה עד 2029 ייבחן על ידי פליק בקדם העונה, וגם המגן המקסיקני חוליאן אראוחו שחוזה מהשאלה מלאס פלמאס ינסה להילחם על מקומו. ומה כן יעלה לקבוצה כסף? כמו בכל קיץ יכוונו הבלאוגרנה לצירוף קיצוני כישרוני עם יכולות אחד על אחד, כשניקו וויליאמס נותר המועמד האולטימטיבי.
הבעיה של בארסה? מחירו של הקיצוני של בילבאו שהאריך מוקדם יותר העונה חוזה עם סעיף שחרור נע סביב 60 מיליון אירו ורק מכירת שחקן משמעותי מהסגל עשויה לאפשר את צירופו, כשהמועמד המוביל לעזוב במצב כזה הוא ראפיניה. כמו כן, צ’אבי רצה את ברנרדו סילבה “לא משנה מה”, ופליק דווקא לא מתכוון להילחם עליו לאור ה’אובר בוקינג’ בקישור של סגנית האלופה.
אחרי שראפיניה וז’ואאו פליקס לא הביאו בשורה גדולה מעמדת הקיצוני, פליק יכול לנסות ללכת גם על קינגסלי קומאן שעלול לעזוב את באיירן מינכן ומחירו נע סביב 50 מיליון אירו. הצרפתי כבש את שער הניצחון בגמר ליגת האלופות ב-2020 והוא רק בן 27, כאשר העונה האחרונה לא הייתה טובה במיוחד מבחינתו והוא סבל מלא מעט פציעות.
קימיך ו-וויליאמס – חובה
כך או כך, פליק הגיע לתפקיד שלו מוכן. הוא צפה רבות בקבוצות הצעירות של ברצלונה ויש לו רשמים רבים משחקני לה מאסיה, כשכבר ברור לו מי מהצעירים החדשים יתאמנו תחתיו. אחרי עונת הפריצה של פאו קוברסי, לאמין ימאל ופרמין לופס, פליק יודע שלשלושה יהיה תפקיד משמעותי גם תחתיו והוא מחפש עוד שחקנים מסוגם, כששמות כמו מארק קסאדו, מארק ברנל וחורחה קואנקה עשויים להילקח בחשבון.
אגב, המאמן הגרמני אוהב לשחק במערך שבו יש שני קשרים אחוריים, 4-2-3-1, והמשמעות היא שלא מן הנמנע שגידו רודריגס מבטיס שכבר סגור במועדון, יהיה שחקן הרכב ולצידו יפתח הקשר האחורי הנבחר שיוחתם. פליק לא רוצה שבארסה תקרוס במשחקי המפתח של העונה הבאה מול קבוצות חזקות ופיזיות יותר ומבחינתו של קשרים אחוריים זה הפתרון ההולם לכך. גם אילקאי גונדואן יכול לשחק בעמדה נסוגה יותר אם עסקת רודריגס לא תצא אל הפועל, והקשר הגרמני מכיר מצוין את פליק וגם את קימיך.
טביעת האצבע הבולטת ביותר אצל פליק כמאמן היא משחק הלחץ הבלתי מתפשר ובלתי פוסק שהוא דוגל בו, במטרה להחזיר כמה שיותר מהר את השליטה בכדור. במערך 4-2-3-1, המאמן תלוי בכך ששני המגנים יישארו בעמדה גבוהה במגרש ויתקפו את הקיצוניים של היריבה.
תחת פליק, גם באיירן וגם גרמניה היו יעילות להפליא במשחק הלחץ שלהן, כשמספר שחקנים יצרו עליונות מספרית ונטרלו במהירות את היריבה. בארסה צפויה להיות הרבה יותר ‘שאפתנית’ כשהכדור אצלה ברגליים ולכן הסבירות להתקפות מעבר שלה עשויה לעלות.
כדי שבארסה תצליח העונה למרות המצב הכלכלי הקשה שלה, הקבוצה תצטרך לבחור את שחקני הרכש שלה בקפידה תוך שהיא מצרפת שחקנים שהפרופיל שלהם דומה לזה שהיה לשחקנים שהצליחו בבאיירן של פליק, ולפיכך נראה שפשוט אסור לקבוצה להתפשר על צירופו של קימיך שהיה יעיל מאוד תחת המאמן בנבחרת ובבאיירן. בנוסף, האופי ההגנתי שלו בעמדה יחסית ימנית במגרש יאפשר לאלחנדרו באלדה, כאשר זה יחזור לשחק, לקבל יותר חופש פעולה בהתקפה.
לגבי ניקו וויליאמס, היכולת שלו למתוח את ההגנות עם הריצות פנימה כשהוא בא מאחור משלימה את הרצון של פליק להגדיל את הריווח במשחק של בארסה. כדי להגדיל את מאזן השערים של לבנדובסקי, תצטרך הקבוצה להגדיל את כמות כדורי הרוחב שנכנסים לרחבה וניקו וויליאמס מצוין בזה ויכול לשפר משמעותית את הקטלונים בשליש האחרון, כאשר הוא גם מצטיין בחטיפות כדור עם 5.22 כאלו פר 90 דקות.
היכולת של פליק לנהל את ברצלונה אחרי המשבר שחוותה העונה תהיה אחד מהסיפורים המסקרנים לקראת 2024/25. צ’אבי הצהיר שהמחליף שלו הולך לסבול בתפקידו החדש, אך במועדון מנסים לשמור על אופטימיות שהמאמן החדש יספק קבלות וירשים בליגת האלופות. האידאולוגיה המרעננת של פליק יחד עם הרזומה הנוצץ שלו ייבחנו בזכוכית מגדלת כשהמטרה לפחות בחודשים הראשונים היא קודם כל להרגיע את הרעש התקשורתי ולדבר על המגרש.
המספרים של מחזור הסיום, בקטנה
# מאז עונת 2014/15, טוני קרוס יצר הכי הרבה הזדמנויות בריאל מדריד עם 970 כאלו.
# השחקנים עם אחוז הדריבלים מוצלחים הגבוה ביותר העונה בלה ליגה: אדוארדו קמאבינגה (62.1), איבן מרטין (61.9), עומאר סאדיק (60.8) ואילקאי גונדואן (59.7).
# השחקנים שיצרו הכי הרבה מצבים גדולים לשער העונה: יאגו אספאס ומיגל גוטיירס (21 כל אחד), אלכס באאנה (17), אילקאי גונדואן (15) וסאביניו (14).
# ארבע משש הקבוצות בחמש הליגות הבכירות עם הכי הרבה ניצחונות ביתיים העונה הן מלה ליגה, כשריאל מדריד ובילבאו בטופ עם 16, ברצלונה וג’ירונה עם 15 וכמוהן גם ארסנל וליברפול.
# הובקעו העונה 1,005 שערים בלה ליגה, הכי הרבה בתחרות בלי ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו מאז 2003/04 (1,015).
למי כדאי לשים לב לקראת העונה הבאה?
ג’ירונה הוכיחה שההתברגות שלה בצמרת לאורך העונה לא הייתה מקרית, ולא הייתה רחוקה מלסיים במקום השני. הקבוצה הקטלונית הצנועה היממה את ספרד כשסיימה שלישית, ולקינוח סיפקה הצגה ביתית במונטיליבי במחזור האחרון עם שביעייה ללא מענה לרשתה של גרנאדה, במשחק בו ארטם דובביק הבקיע שלושער בדרך לזכייה בפיצ’יצ’י. אין ספק שג’ירונה היא אחת מהקבוצות המסקרנות ביותר לקראת העונה הבאה. צפו בתקציר:
בואו נראה כמה אתם בעניינים
טבלת הפיצ’יצ’י הסופית (ברכות לדובביק)
1 – ארטם דובביק, ג’ירונה, 24 (זכה)
2 – אלכסנדר סורלות’, ויאריאל, 23
3 – רוברט לבנדובסקי, ברצלונה, 19 (ושמונה בישולים)
4 – ג’וד בלינגהאם, ריאל מדריד, 19 (ושישה בישולים)
ולקינוח, ציטוט מחזור הסיום
כאשר נפרד מברצלונה, צ’אבי נשאל על פרמין לופס והאם היה מזמן אותו ליורו: “זו שאלה ללואיס דה לה פואנטה, אבל אם זה היה תלוי בי הייתי לוקח אותו למלחמה. הוא אוצר של שחקן וגם כאדם. אמרתי לו שאם הוא רוצה, הוא יוכל להישאר הרבה שנים בבארסה. לפני מספר חודשים אף אחד כמעט לא הכיר אותו, והוא פרקטית הרוויח מקום בהרכב. הוא עובד קשה ומקצוען”.
על המסר שלו למאמן הבא אמר צ’אבי: “הייתי רק אומר לו שהוא עומד להתמודד עם מצב מאוד קשה. אני עצוב מהפרידה, רציתי להמשיך, אבל זה לא התאפשר. זה הכדורגל ואלו החיים. אני חושב שלא העריכו את העבודה שלי. אני יודע שעשיתי הרבה טעויות, אני לא מושלם, למדתי הרבה והמועדון מעל הכל, אני חייב לקבל את ההחלטה של ההנהלה לגביי”.
משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV, פרטנר TV ו-Free TV.