"זיכוי מוחלט", כתב הדיין עו"ד צחי נמירובסקי בעניינו של שחקן הכדורגל בעבר, מוחמד גדיר, המשמש כיום חלק ממחלקת הנוער של איחוד הפועל ביר אל מכסור. הדיון השלישי בעניינו של שחקן העבר נערך אתמול (רביעי) לאחר שהדיון הראשון נדחה (הדיין ביקש זימונו של השופט), הדיון השני נדחה אף הוא (השופט היה חולה) ואתמול, התקיים הדיון בנוכחותו של השופט אברהם פרץ, וחברי הנהלת ביר אל מכסור, מוחמד גדיר ושאדי המאם (מרתאן מטר הופיע בדיון הראשון).
בהחלטתו של הדיין, עו"ד צחי נמירובסקי, צוין: "לאחר מספר דחיות הגיע היום שופט המשחק והעיד בפני. לאחר ששמעתי את השופט ולא בלי היסוס, החלטתי לזכות באופן מוחלט את כל הנאשמים מהנימוקים הבאים: במהלך העדות טען שופט המשחק כי הוא מזהה באופן ודאי את הנאשם מוחמד גדיר כמי שתקף אותו. עובדה שאינה עולה בקנה אחד עם דו"ח השיפוט. לגבי מי שצוין בדו"ח השיפוט כמוחמד גדיר, טען שופט המשחק שהוא היה עם כובע גרב על כל פניו, ולמעט עיניו לא ניתן היה לראות דבר ולכן גם לא לזהותו".
"למעשה ניתן היה להבין משופט המשחק שרישום השמות בדו"ח הנו אקראי ומתייחס על פניו לבעלי תפקיד מתוך טופס המשחק, ואין בהכרח קשר בינו לבין המציאות. מזה למעלה מחודש מודיע שופט המשחק שבשל בעיות רפואיות אשר נבעו מתקיפתו הוא אינו יכול לבוא ולהעיד בבית הדין, שופט המשחק אישר בפני שבכל אותה תקופה הוא המשיך לשפוט משחקים כפי שנטען על ידי הנאשמים. בתיק אחר שבו דנתי היום, הובא בפני סרטון שבו נראה שופט המשחק רץ ושופט בתאריך 16 במרץ. בסרטון שהובא בפני מהמשחק נשוא תיק זה, נראה שופט המשחק ללא חבלות וצוחק".
"אציין, כי הזיכוי הוא זיכוי מוחלט שכן אינני יכול לסמוך על דו"ח השופט מקום שבו גם שופט המשחק הבהיר לי שהדו"ח אינו מדויק. אינני יכול להתעלם מהדברים שאמר שופט המשחק במהלך הדיון לפיהם הוא מזהה באופן ודאי את הנאשם מוחמד גדיר כמי שתקף אותו, אך מדובר בזיהוי בחלוף זמן רב ובאולם בית הדין ולא ניתן להסתמך על כך לצורך הרשעה. דוחות השופטים הינם ראיה מכרעת וחשוב ששופטי המשחק יבינו את החשיבות שבדיוק הדברים ובזהות האנשים אליהם הם מתייחסים בדוחות", הדגיש בסיכומו של דבר הדיין, עו"ד נמירובסקי.
מתוך פרוטוקול הדיון:
אברהם פרץ, שופט המשחק: "אני מזועזע מהדברים שנאמרו, אם היו לי קרובי משפחה במגרש אז ככל הנראה היו מגבים אותי. הבן שלי היה איתי, שופט כדורגל שהתבייש לראות מה קרה ורק בזכותו יצאתי בחיים. הבן שלי משה פרץ הוא היה שופט במשחק המקביל. אני 50 שנה באיגוד השופטים, אבל בן אדם כזה אין לו מה לעשות במגרש הכדורגל".
"מי שתקף אותי זה האדם שיושב פה וזה לא מוחמד גדיר. אני מציג מסמך לפיו מוחמד גדיר רשום כחובש. לא מעניין אותי איך קוראים לו אבל הוא זה שתקף אותי. אני מאשר את האמור בדו"ח באופן מלא. מה שכתבתי בדו"ח לפיו מטר מארתן תקף אותי כנראה לא מדויק שכן אני אומר בוודאות שמי שתקף אותי היה מי שנמא פה וזה מוחמד גדיר. אני לא ידעתי שמות, הסתכלתי ברשימה ולפי זה רשמתי שמות. עכשיו שאני מסתכל שעל מוחמד גדיר אני יכול לומר בוודאות שהוא זה שתקף אותי, נגח לי בפנים וכנראה מי שהתווכחתי איתו היה אדם אחר".
"יש לי ילדים ואני צריך לפרנס אותם ולכן המשכתי לשפוט למרות התיעוד הרפואי. בעקבות הסחרחורות נפלתי ושברתי את היד. לשאלת בית הדין לפיה צריך לרשום שמות בדו"ח באופן מדויק אני משיב שמי שביקשתי ממנו לצאת היה עם כובע גרב, לא ניתן לזהות אותו והסיבה שרשמתי מוחמד גדיר זה בגלל שזה מה שהיה רשום בטופס, לאחר שהוא אמר לי שהוא החובש".
שאדי המאם, מנהל קבוצת ביר אל מכסור: "השופט מסר מספר גרסאות, כל פעם שם אחר, הוא מודה שרשם סתם שמות, ורק היום עלתה הטענה שמי שתקף זה מוחמד גדיר. אני חושב שהשופט עשה הצגות גם פה בבית הדין. אני מציג שוב את הסרטון בו נראה שופט המשחק לאחר שהופסק המשחק, ללא חבלות, צוחק ואומר 'שאני אסיים אני אראה לך מי זה'. השופט שפט בתאריכים 15/3/24 – 2 משחקים, 16/3/24 – 3 משחקים, 17/3/24 – 2 משחקים".
מוחמד גדיר, חבר הנהלת ביר אל מכסור: "אני מצטער על כל האירוע. אני לא נגעתי בו".