שלושה מחזורים לסיום העונה הסדירה ביורוליג, השאלה היחידה שנותרה בעניינה של מכבי תל אביב היא שאלת המיקום הסופי בטבלה. האם היא תסיים במקום השביעי, שישים אותה במרחק משחק ‘ביתי’ אחד או שניים מסדרת פלייאוף מול השנייה בטבלה במקרה של ניצחון כבר במחזור ה-35 או מול ריאל מדריד המוליכה, היה ויהיה צורך גם לשחק במחזור ה-36. כך או כך, ולנסיה שתפגוש הערב (רביעי, 21:30) את אלופת ישראל מגיעה על תקן ‘המוקש’ וכמובן שישנן מספר אופציות לדירוג הסופי כמו גם ליריבות אפשריות בפלייאוף של המפעל הבכיר באירופה.
תוכנית החלוקה של משחקי הדירוג
התרחיש הסביר ביותר בהינתן שוברי שוויון כאלו ואחרים הוא שמכבי תל אביב תסיים במקום השביעי את העונה הסדירה, מה שייתן לה במשחקי הפליי-אין את יתרון הביתיות מול היריבה שתסיים במקום השמיני, בין שתהיה באסקוניה, וירטוס בולוניה או כל קבוצה אחרת שתשכיל לנצל את המטרים האחרונים של הריצה לפני קו הסיום של העונה הסדירה. רק שכמו שהמקום השביעי בהישג יד, חשוב להזכיר שבאסקוניה שמדורגת במקום התשיעי עדין מהווה איום של ממש על הצהובים. גם אם מבחינת לוח המשחקים, היריבות שמחכות לבאסקים יהיו לא פשוטות.
תחילה, קבוצתו של דושקו איבאנוביץ' תפגוש השבוע את אנאדולו אפס שנלחמת על חייה או במילים אחרות על הכרטיס האחרון לפליי-אין (למעשה שש קבוצות נמצאות חזק במאבק). המחזור ה-33 יזמן לבאסקים את ריאל מדריד, על הנייר המשחק היחיד שיכול להיחשב כ-"חסר חשיבות" היות והאלופה המכהנת של המפעל כבר הבטיחה את מקומה בפלייאוף, כמו גם את המקום הראשון בתום העונה הסדירה, והמחזור ה-34 והאחרון? וירטוס בולוניה במשחק שיכול לקבוע את מי תפגוש מכבי תל אביב בשלב הבא של הפליי-אין שצפוי להיות משוחק בבלגרד.
הנוסחה למקום השביעי אגב פשוטה מאין כמותה – ניצחון הערב על הכתומים של אלכס מומברו בשילוב הפסד של הבאסקים ושל וירטוס בולוניה והצהובים יבטיחו מעשית גם את המקום השביעי, לכל הפחות, זאת כאשר גם הכרטיס הישיר לפלייאוף נמצא בהישג יד אם כי כפי שכבר נכתב פעם אחר פעם – מדובר במשימה קשה במיוחד. מכבי תל אביב, כך נראה, מפרידה בין שני חלקים של טבלת היורוליג כאשר בכל חלק יש קרב של ממש, תחילה כאמור כפי שכבר נכתב בין מקומות 8-15 אך אולי אפילו מעניין יותר גם בין החלק העליון של הטבלה, קרי מקומות 2-6.
אולימפיאקוס רחוקה ניצחון אחד מהמקום השני. יחד עם זאת, במצב של שובר שוויון מרובע שכולל את גם את פנאתינייקוס, פנרבחצ'ה וברצלונה, שמסתמך בעצם על ניצחון של אולימפיאקוס במחזור הסיום על הטורקים, הרי שיריבתם של הצהובים בסדרת הפלייאוף, היה ויעפילו מהמקום השביעי – תהיה פנאתינייקוס. למעשה, לפאו יש יתרון בשובר שוויון ראש בראש על מונאקו, והיה וההכרעה תגיע להפרשי סלים אז גם על ברצלונה, אך הירוקים מיוון נמצאים בעמדת נחיתות מול פנרבחצ’ה ואולימפיאקוס.
פנרבחצ’ה מחזיקה ביתרון בשובר שוויון ראש בראש על פנאתינייקוס, אך נמצאת בנחיתות מול ברצלונה ומונאקו. הטורקים ניצחו את אולימפיאקוס בשתי נקודות בסיבוב הקודם, כך שהפסד עד נקודה במחזור הסיום ישמר את היתרון שיש לה גם על אולימפיאקוס. מונאקו נמצאת בעמדת נחיתות מול פאו ופנר אך ביתרון על אולימפיאקוס וברצלונה כאשר האחרונה מחזיקה ביתרון רק על הקבוצה מפיראוס.
עוד לפני שהוכנס טורניר הפליי-אין המחזורים האחרונים ביורוליג הביאו עמם רמת עניין גבוהה במיוחד ודירוגים סופיים שנקבעו רק במחזור הסיום. כעת, עם הכנסתו של טורניר הפליי-אין בפורמט החדש נראה שדבר לא השתנה, העניין אפילו התגבר עוד יותר וכעת הנסתר רב אפילו יותר על הגלוי.
מה שבע? מה כמה
עודד קטש וחניכיו יפגשו את ולנסיה, לה הפסידו בסיבוב הקודם, כשהם יודעים שיספיק להם גם ניצחון בנקודה כדי להשאיר את חלום העלייה הישירה לפלייאוף בחיים. מעבר לכך, גם החשיבות של לסיים את העונה במקום השביעי ולזכות ביתרון ביתיות בפליי-אין היא גדולה, משום שהדבר שכל הקבוצות רוצות להימנע ממנו הוא סדרה מול ריאל מדריד. כדי שאלופת המדינה תסיים במקום השביעי לכל הפחות היא תצטרך לנצח את ולנסיה ובנוסף תצטרך לקוות גם להפסדים של וירטוס לפאו ושל באסקוניה לאנדולו אפס, שכן השתיים כבר לא יוכלו לעבור אותה מתמטית.
אז מה נותר למקומות 2-15 עד תום העונה?
2. ברצלונה – באיירן מינכן (ח), מכבי תל אביב (ב), וילרבאן (ח).
3. פנאתינייקוס – וירטוס בולוניה (ח), באיירן מינכן (ח), אלבה ברלין (ב).
4. מונאקו – וילרבאן (ח), ז'לגיריס קובנה (ב), באיירן מינכן (ב).
5. אולימפיאקוס – פרטיזן בלגרד (ח), הכוכב האדום בלגרד (ח), פנרבחצ’ה (ב).
6. פנרבחצ’ה – אלבה ברלין (ב), אנדולו אפס (ב), אולימפיאקוס (ח).
7. וירטוס בולוניה – פנאתינייקוס (ב), מילאנו (ח), באסקוניה (ב).
8. באסקוניה – אנדולו אפס (ב), ריאל מדריד (ח), וירטוס בולוניה (ח).
9. מכבי תל אביב – ולנסיה (ב), ברצלונה (ח), מילאנו (ב).
10. ולנסיה – מונאקו (ח), מכבי תל אביב (ח), וילרבאן (ב), פרטיזן בלגרד (ח).
11. פרטיזן בלגרד – אולימפיאקוס (ב), אלבה ברלין (ח), ולנסיה (ב).
12. מילאנו – ז'לגיריס קובנה (ח), וירטוס בולוניה (ב), מכבי תל אביב (ח).
13. אנדולו אפס – באסקוניה (ח), פנרבחצ’ה (ח), הכוכב האדום בלגרד (ב).
14. באיירן מינכן – ברצלונה (ב), פנאתינייקוס (ב), מונאקו (ח).
15. ז'לגיריס קובנה – מילאנו (ב), מונאקו (ח), ריאל מדריד (ב).