ליגה א' ממשיכה לספק לנו סיפורים, גם אם אינם שמחים במיוחד. ביום שישי האחרון, במפגש בין בית"ר נורדיה ירושלים להפועל לוד, במסגרת המחזור ה-23 בליגה א' דרום, המשחק נעצר באמצע המחצית השנייה, לנוכח אירוע מחריד בו איתי רדה וציון אלמיהו, צמד שחקני הפועל לוד, עלו יחדיו לכדור ונגחו זה בזה. לנוכח המקרה, השניים הובאו לבית החולים שערי צדק בירושלים, לטיפול. יש לציין כי השניים חזרו להכרה ומצבם טוב (שוחררו לביתם אמש). בהמשך, ייקבע משחק חוזר בין השתיים, בהתאם להחלטת ההתאחדות לכדורגל (מועד/שעה).
לאור המקרה המדובר, מספר קבוצות ליגה א' מעלות דרישה מההתאחדות לכדורגל ואף ממשרד הספורט, לנסות למצוא פתרון לאירועים מסוג זה. חובש, לראות עיניהם, לא מספיק במשחקים. "פרמדיק ואמבולנס יכולים להועיל במקרים לא נעימים בכלל כמו שקרה בעמק הארזים", ציינו בקבוצות. "זה מציל חיים ונכון להיות, גם להציל חיים עולה כסף ולפעמים לא מעט כסף ויש קבוצות שלא יכולות להרשות לעצמן תשלומים אלו. בהתאחדות ובמשרד הספורט צריכים למצוא לזה פתרון ואם לא מיידי, אז לעונה הבאה, שמתקרבת בצעדי ענק", הודגש בקרב המועדונים.
מועדוני הכדורגל שהביעו עמדה חיובית בנושא
ממועדון הכדורגל מכבי קריית מלאכי נמסר ל-ONE: "לדעתנו, כמו שיש חובה להחזיק דפיברילטור בכל מגרש, אנחנו רואים לנכון שצריך לחייב שיהיה פרמדיק במגרש עם ציוד מתאים. בסופו של דבר, אמבולנס בלי הפרמדיק, לא שווה כל כך הרבה וצריך לקחת בחשבון שבכל מקרה חירום, חלילה, שלא יהיה הטיפול הראשוני בשטח, הוא שקובע! אמבולנס יכול להגיע אחרי כמה דקות לטובת פינוי מהיר לבית החולים. אנחנו מתכוונים להוציא מכתב להתאחדות ולדרוש את השינוי בנושא הזה. בריאות לכולם".
ממועדון הכדורגל הפועל כפר שלם נמסר ל-ONE: "בלי קשר לליגה א', בכל ליגה צריך להיות כוח מציל רפואי כזה או אחר. השאלה מה התקציבים שיש לקבוצות, האם זה יספיק להן לנושא הזה. עד לפני כמה שנים, אפילו לא היית חייב כוח רפואי מציל חיים במגרשים, בליגות הנמוכות, עד למקרה בקריית גת שבמהלך משחק כדורגל מישהו נפטר במגרש. אני חושב שמשרד הספורט צריך לקדם את הנושא הזה שלקבוצות יהיה תקציב מסוים שיחייב אותן להעמיד אמבולנס במשחק בית. בסופו של דבר, לצערנו, גם הצלת חיים כרוכה בתקציב, בכסף. ולא לכל קבוצה יש את הכסף הזה בליגות האלה".
ממועדון הכדורגל צעירי טייבה נמסר ל-ONE: "לדעתנו, צריך ואף חובה להיות אמבולנס בכל מגרש כדורגל בזמן המשחק, כי מדובר בהצלת חיים של בני אדם. ברגע שיש פגיעה קשה, אמבולנס במקום יכול להציל חיים. הכדורגל זה תחביב של כולנו, אבל חיים של בני אדם מעל הכל ולצערנו, אצלנו, כל עוד לא קורה אסון, אף אחד לא מתעורר. אנחנו, בטייבה, חווינו את זה לפני הרבה שנים, שהפועל טייבה שיחקה בליגת העל באצטדיון השלום באום אל פאחם נגד בני יהודה, שהשחקן והיב גבארה ז"ל, נפל ונפטר במגרש וגם אז לא היה אמבולנס במגרש ועד שהגיע האמבולנס, אחרי 20 דקות, הוא כבר איבד את החיים. אנחנו זוכרים את המקרה הזה עד היום וזה חרוט בזכרם של כל אוהדי הכדורגל בעיר טייבה. מאחל לשחקנים שנפגעו החלמה מהירה ומקווה שהאחראים יסיקו מסקנות".
ממועדון הכדורגל הפועל בועיינה נמסר ל-ONE: "לדעתנו, כן צריך אמבולנס במגרשים. זה גם חשוב מאוד, אבל אין לנו, כקבוצות כדורגל בליגות הנמוכות, מספיק תקציבים לממן את האמבולנס. לדעתנו, ההתאחדות לכדורגל צריכה לקחת אחריות בנושא הזה ולהזמין על חשבונם אמבולנס לכל המשחקים בליגה א'. זה עשוי להציל חיי בני אדם".
ממועדון הכדורגל מכבי עירוני אשדוד נמסר ל-ONE: ״בעקבות האירוע שארע בסוף השבוע, אנחנו מאמינים שנוכחות אמבולנס במשחקי כדורגל, ללא קשר באיזו ליגה מדובר, מחוייב במציאות. העניין הוא שהעלויות הגבוהות של הזמנת אמבולנס נופלות על הקבוצות, דבר שמקשה עליהן עקב תקציבן הדל, שלא כמו בקבוצות בליגות הגבוהות יותר שמתוקצבות במיליונים״.
ממועדון הכדורגל מ.ס קריית ים נמסר ל-ONE: "לעניות דעתנו, כן. חד משמעית. כל כך הרבה משקיעים בליגה א' ולכן אנחנו לא רואים הבדל בנושא הרפואה בין שלוש הליגות הבכירות. בנוסף לכך, שהמון משחקים משודרים ביום שישי בשידור חי וכן נושא הרפואה הוא סופר חשוב ומראה על רצינות שיש אמבולנס במגרש".
ממועדון הכדורגל עירוני נשר נמסר ל-ONE: "ברור שעדיף שיהיה אמבולנס בכל משחק, אבל זה עניין של תקציבים וזאת עלות לא מבוטלת לקבוצות מליגה א.אולי תהיה עזרה והשתתפות מההתאחדות לכדורגל על האבטחה במשחקים, זה יעזור הרבה להציב אמבולנס ולהיות יותר בטוחים במשחקי הכדורגל. לנו ספציפית יש תחנת מד"א צמוד לאצטדיון".
ממועדון הכדורגל הפועל הרצליה נמסר ל-ONE: "לדעתנו, לא שמים מספיק לב לנושא הרפואי במגרשים בליגות הנמוכות. אנחנו טוענים תמיד ששחקן בליגה א' לא שונה מליגה לאומית מבחינה רפואית וזו אחריות הקבוצה הביתית. נכון, הנושא כרוך בהוצאה בליגת נמוכות ומקשה על הקבוצה לממן. צריך לדאוג לתקציב כי הנושא הזה מציל חיים. חייב שיהיה אמבולנס".
ממועדון הכדורגל מ.כ ירמיהו חולון נמסר ל-ONE: "כן, חד משמעית שצריך. אמבולנס במקום מבטיח נגישות מירבית. לטעמנו, כוח האדם הרפואי בתוך אמבולנס מורכב מפרמדיקים והם הרבה יותר מנוסים מחובשים רגילים או מגישי עזרה ראשונה ומעל הכל, המענה הרפואי המיידי משמעותי ומציל חיים".
מועדונים שדווקא חולקים על היתר
ממועדון הכדורגל הפועל עירוני באקה אל גרבייה נמסר ל-ONE: "כל תוספת שמצילה חיים מבורכת, אך לא חושבים שיש צורך להעמיד אמבולנס צמוד למגרש. היום אמבולנס מגיע לכל אירוע בארץ תוך 11-8 דקות, אפילו פחות. אלו עלויות משמעותיות. מעדיפים שהמשאבים האלה (אמבולנסים) יהיו במקומות אחרים. יש מלא מקומות שאנחנו מעדיפים שהאמבולנס יהיה בהם לפני המגרשים. שיעור ספורט, בבית ספר של ילדים, לא מפותחים פיזיולוגית, הוא יותר מסוכן".
ממועדון הכדורגל הפועל בקעת הירדן נמסר ל-ONE: "לדעתנו בלבד, לא צריך להעמיד אמבולנס בכל מגרש כדורגל, כי גם ככה יש להם מספיק עבודה קשה. זה שיש חובש בכל מגרש נותן מענה מהיר לכל פציעה ואם יש פציעה קשה כמו מה שקרה בעמק ארזים אז מזעיקים את מד"א".
ממועדון הכדורגל הפועל מרמורק נמסר ל-ONE: ״לעניות דעתנו, אין צורך באמבולנס צמוד לכל משחק, אבל אולי כן צריך שתהיה כוננות כלשהי של אמבולנס בזמן תגובה מיידי ושיהיה איש איחוד הצלה כונן באזור המגרש״.