חברת נאות בית וגן שהגישה לאחרונה תביעה נגד בית"ר הירושלים על סך של 7,130,264 ש”ח לבית המשפט המחוזי בירושלים בטענה לאי תשלום דמי חכירה משנת 2010 לרשות מקרקעי ישראל לא מוכנה לוותר על התביעה שלה ועומדת על כך שיהיה הליך משפטי.
החברה בצורה כזו מפנה מנוף לחץ כדי שתוכל לממש את הזכויות על הקרקע שמשמשת את מתקן האימונים של בית"ר ירושלים, קרקע שווה מיליארדי שקלים. לאחרונה הגיעו למתחם בית וגן מודדים מטעם עיריית ירושלים שבדקו ומדדו בדיוק את גודל הקרקע עליו יושב המתחם, זאת לקראת התפתחויות דרמטיות באשר לעתיד המתחם.
כבר שנים הקרקע הכי יקרה שאולי נותרה בבירה ואפשר לבנות עליה מגדלי מגורים מהווה מקור לעימותים משפטיים בין כל מיני צדדים. בתביעה שפרסמנו עליה ב-ONE שהוגשה באמצעות עורכי הדין אמיר איבצן וחגי נצר המייצגים את חברת הדס קפיטל, נטען כי בשנת 2019 נחתם הסכם פשרה מול רשות מקרקעי ישראל שתשלם לרשות את דמי החכירה עבור כל השנים משנת 2010, וכן תשלומים בגין חידוש הסכם החכירה של המגרש הגדול ובין רישום על שמה של הזכויות במגרש הקטן בבית וגן.
לפי הנטען בתביעה שעוסקת למעשה עוד מהתקופה בה שימש ארקדי גאידמק כבעלי הקבוצה: במסגרת הנספח להסכם הפשרה התחייבה הנתבעת לשלם את חובות העבר וכן לשלם את דמי החכירה השוטפים, זאת לגבי כל התקופה בה היא החזיקה ותחזיק במגרשים.
נאות בית וגן בע"מ תאפשר לקבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים להמשיך ולעשות שימוש במגרשים כל עוד המגרשים בייעודם הקיים ו/או כל עוד לא הוקמו מגרשי הספורט החלופיים ונמסרו לעירייה לשביעות רצונה המלא, כנגד תשלום חודשי שלא יעלה על גובה דמי החכירה אשר משולמים לרמ"י ע"י נאות בית וגן".
בית"ר ירושלים נדרשת לשלם סך של 1,448,822 ש”ח בגין חובות העבר הידועים, 3.158396 מיליון ש”ח בגין חובות העבר שלא היו ידועים, ו-2,523,046 ש”ח בגין החובות השוטפים עד לתום שנת 2023. הקרקע עליה יושבת בית"ר ירושלים בבית וגן בבירה שווה מיליארדי שקלים ויש עליה מחלוקת בדרך למציאת פתרון.
הקרקע בת כ-40 דונם, נמצאת אולי במקום הכי יקר כיום בירושלים. בזמנו אף הייתה תכנית לבנות עליה כ-462 יחידות דיור ששוות על הנייר כ-2 מיליארד שקלים. כעת כפי שפרסמנו לראשונה ב-ONE צפוי להינתן אישור לבנייה לגובה, יוכלו לבנות הרבה יותר יחידות דיור, מה שמעלה עוד יותר את שווי הקרקע הפנויה לכ-4-5 מיליארדי שקלים.
בית חולים שערי צדק ששוכן בשכונת בית וגן כאשר עבר למשכונו החדש בשכונה בשנת 1980, הנמצא לא רחוק ממתחם האימונים בית וגן אמור לקחת כ-40% מהשטח עליו יבנה מגדל אשפוז חדש, בשאר השטח תהיה בניה של מגדלי מגורים.
במקום גם אמורה לעבור הרכבת בקו אדום וקו ירוק, שעוד יותר הופך את המקום להיות אטרקטיבי ביותר. במקביל במנהל מקרקעי ישראל יחד עם עיריית ירושלים מצאו שתי אפשרויות חילופיות סמוך לאצטדיון טדי בו יוכלו לבנות מתחם אימונים חדש לבית"ר ירושלים.
לראשונה, חברת נאות בית וגן שהייתה בזמנו בבעלות מאיר פניג'ל, ששון שם טוב, מאיר לוי רכשה ב-1999 את הזכויות בקרקע מבית"ר ירושלים. ל פי ההסכם, אי אפשר לפנות את בית"ר ירושלים מהמתחם, כל עוד לא נמצא לה מגרש חילופי עליו יוקם מתקן אימונים חדש ברמה אירופאית על חשבון נאות בית וגן.
יש לציין כי כיום במתחם האימונים של הקבוצה, יש 2 מגרשי דשא סינטטי ועוד מגרש דשא לא תיקני מבחינת הגדול עליו משחקת הקבוצה הבוגרת. (שעובר סוף סוף שיפוץ) המגרש הוקטן בזמנו לטובת בניית מגרש סינטטי נוסף.
לקבוצה בסדר גודל כזה, 3 מגרשי אימונים לכל המועדון, זה מעט מדי ואי אפשר בצורה כזו להתקדם. לאחרונה גם חשפנו על מה שקורה סביב מתחם בית וגן, סיפור בהמשכים שמנהל בית"ר ירושלים לשעבר אברהם לוי פנה לבעלי הקבוצה בעבר מאיר פניג'ל ודורש ממנו לקבל חלק מהכסף שקיבל בגין מתחם בית וגן כאשר מכר את הקרקע.
בזמנו לוי הגיש נגד פניג'ל תביעה לבית המשפט על סך של 420,573.45 שקל בטענה שהלווה את הכסף הזה לפניג'ל וצ'ק שנתן פניג'ל מנגד כדי להבטיח את הכסף לא כובד. פניג'ל טען שלוי ניצל את העובדה שהיו לו צ'קים פתוחים שהשאיר לו לטובת בית"ר ירושלים, שהוא מילא את סכום הכסף וכי הוא לא חייב לו לטענתו כלום.
לפי מכתב דרישה לקבל חלק מהרווחים של מכירת מתחם בית וגן של עו"ד אוהד כהן עורך דינו של אברהם לוי, אגדת העבר, מאמן בית"ר ירושלים ויו"ר המועדון בעבר, אלי אוחנה ערב אישית לקיום הסכם פשרה שהושג בזמנו בין לוי לפניג'ל. לאחרון טענות רבות על כל מה שקורה. ואין ספק שהסיפורים סביב מה שקורה עם מכירת מתחם בית וגן עוד לא החלו.
כעת לאחר שעד כה פניג'ל לא השיב לטענות לוי, האחרון עומד להגיש תביעה כספית אישית נגדו.