יום רביעי, 05.03.2025 שעה 21:43
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

"כאן זה לא אנגליה, פה הנאמנות והתשוקה תנצח"

ארגון האוהדים של מכבי חיפה בתגובה להחלטת ביה"ד: "צו השעה צריך להוביל את כל הקהלים בישראל להתאחד ולהילחם באלו שמנסים להשתלט לנו על הכדורגל"

|
אוהדי מכבי חיפה (אורן בן חקון)
אוהדי מכבי חיפה (אורן בן חקון)

אחרי שבית הדין פרסם היום (שלישי) את החלטתו להוריד נקודה למכבי חיפה נקודה נוספת ובעקבות כך האלופה ירדה אל המקום השני בטבלת ליגת העל, ארגוני האוהדים של הירוקים, הקופים הירוקים ועמותת היציע הצפוני, הגיבו להחלטה דרך פוסטים שפרסמו ברשתות החברתיות. 

הקופים הירוקים הגיבו: “כבר תקופה ארוכה שהחלטות בית הדין בכל הנוגע למה שהם מגדירים ‘התפרעות בנסיבות מחמירות ‘מחריבות את ערך הספורטיביות בכדורגל הישראלי. החלטות אלו הן נגזרת של משהו גדול ורחב הרבה יותר. מצלמות, קנסות, איסור הכנסת אביזרי עידוד, בידוק בטחוני פולשני, אוהלי הפשטה, סגירת יציעים, עונשי רדיוס, אופרציה שלמה שנועדה לעשות סדר חדש בספורט הישראלי”.

“שם המשחק הוא כסף. בעלי ההון בכדורגל ובניהם כמובן גם חלק מבעלי הקבוצות עצמן, מבינים כי קהל אשר במשך השנים מרשה לעצמו להעביר ביקורת ומוחה כשצריך על התנהלות לא תקינה של המועדון הוא עצם בגרון, מקל בגלגלים בדרך לייצר עוד כסף על הגב שלנו”.

אוהדי מכבי חיפה (לילך וויס-רוזנברג)אוהדי מכבי חיפה (לילך וויס-רוזנברג)

בהשקפת העולם שלהם הם מוכנים לוותר על תרבות הקרנבל והעידוד שכל כך מאפיינת את הקהל הישראלי, רק שיפסיקו להפריע להם להשיג את המטרות שלהם. פירוטכניקה היא רק התירוץ. מי שחושב אחרת עיוור למציאות. זה מתחיל בזה, ממשיך באיסור על כניסה למגרש עם חולצות/שלטי מחאה, ומסתיים באיסור על עמידה ביציע. אם זה נשמע לכם הזוי, תראו איך זה נגמר באנגליה”.

“כאן זה לא אנגליה. זה גם לא יהיה אנגליה, וכאן הנאמנות והתשוקה תנצח את הכסף. צו השעה צריך להוביל את כל הקהלים בישראל להתאחד סביב המטרה, להילחם באלו שמנסים להשתלט לנו על הכדורגל הישראלי וליצור פילוג כל אחד בביתו. אין דרך אחרת”.

עמותת היציע הצפוני הגיבה: “לפני כשנה נרשמה תקרית אלימה במהלך ההצגה ‘פיקוח נפש’ של תיאטרון הקאמרי, שהוצגה באשדוד. אדם עלה לבמה באמצע ההצגה, השתולל על משהו שלא אהב בתפאורה, החל לצרוח ולאיים על השחקנים ולבסוף עזב את המקום בכעס”.

אוהדי מכבי חיפה (רדאד גאוהדי מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)

“לא היינו מציינים את האירוע השולי הזה, שבקושי הוזכר בתקשורת, אלמלא קיבלנו היום בבית הדין את המסר הברור שכאשר מדובר בכדורגל, להיגיון הבריא אין משמעות והחוקים הם שונים. תיאטרון הקאמרי לא ייסגר בעקבות המקרה, איש לא יפגע בשחקנים מבחינה מקצועית, והקהל שנותר לשבת במקומו יוכל לשוב ולהגיע גם להצגה הבאה”.

“אבל באצטדיון כדורגל, אם אדם עבר עבירה הוא לא אשם לבדו. אשמים גם כל חבריו ליציע שצריכים לשאת בעונש קולקטיבי, וגם המועדון שלו שצריך לספוג עונש מקצועי. ההחלטה של בית הדין, על אף שהייתה צפויה, היא לא רק מקוממת וחסרת פרופורציה, אלא גם מסמלת את הניתוק המוחלט של ההתאחדות לכדורגל מהמשחק אותו היא מתיימרת לנהל, ובעיקר מאלה הצורכים אותו”.

“מיקוד הדיון בפירוטכניקה, כמו שקורה במקומות רבים, חוטא למציאות. העניין הוא לא הפירוטכניקה, אלא הפרופורציה והיחס. אבוקות שמושלכות למגרש? חפצים שנזרקים על שחקנים? אנחנו נגד. אבל משחק כדורגל הוא לא טירונות. כאן אין סיבה לענישה קולקטיבית שגורמת לליגה לאבד מערכה הספורטיבי בגלל תקנות שלא קשורות לענף”.

אוהדי מכבי חיפה (רדאד גאוהדי מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)

“ממש לא מזמן הכריזו בהתאחדות לכדורגל על "ביטול הענישה הקולקטיבית" ותיקון תקנון חדש, שבו הקלות בנושא הדלקת פירוטכניקה ביציע, ושינויים במבנה הענישה לקבוצות ולקהל. גם שר התרבות והספורט התראיין רק לאחרונה ואמר שיש להסדיר פירוטכניקה חמה ביציעים – כך ממש”.

“הייתה כאן הזדמנות פז לדייני ההתאחדות לשים את העבר מאחור, להתקדם לעולם שבו אוהדי כדורגל הם צרכני תרבות, ולהבין שהרוח משתנה והמגמה היא להתייחס אליהם ככאלה, ולטפל באופן פרטני במי שבא להפריע”.

“אבל הרוח כנראה לא השתנתה באמת. מי שמקבל כאן החלטות בנוגע לדרך שבה אנחנו צורכים את המשחק הם אנשים שמעולם לא היו אוהדי כדורגל, לא מכירים את המציאות של אוהדי כדורגל ואין להם אומץ לעשות שינוי אמיתי, לא כזה שבו מחליפים עונש קולקטיבי אחד באחר. אנחנו מתביישים בהחלטה הזו, מתביישים שככה נראה בית הדין של ההתאחדות לכדורגל ומקווים שגורל האליפות יוכרע על הדשא בלבד”.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
מזהים? מועדון הפאר שחוזר לעצמו בסטייל



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
נגןמי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
מי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
נגןרונאלדיניו צילם דוגמנית בת 72 במקלחת?
האם רונאלדיניו צילם דוגמנית מתקלחת?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */