יום רביעי, 24.12.2025 שעה 17:58

שיאן העולם במרתון, קלווין קיפטום, נהרג בתאונה

הקניאתי בן ה-24 איבד שליטה על רכבו, התנגש בעץ ומצא את מותו ביחד עם מאמנו. לפני שבוע הוכתר כאתלט השנה בעולם. קבע את השיא האדיר ב-8.10 בשיקגו

|
קלווין קיפטום (רויטרס)
קלווין קיפטום (רויטרס)

שיאן העולם במרתון, קלווין קיפטום מקניה, נהרג בלילה (בין ראשון לשני) בתאונת דרכים קטלנית ביחד עם מאמנו.

מי שנבחר להיות אתלט השנה בעולם רק בשבוע שעבר ושבר את שיא העולם במרתון שיקגו ב-8 באוקטובר, נהג ברכבו ביחד עם מאמנו גרוויס המיזמאנה כשאיתם נוסעת נוספת והם ביו בדרך לאזור העיר אלדורט במערב המדינה, שם רצי המרתון נוהגים להתאמן בקביעות.

קיפטום איבד שליטה והתנגש בעץ והרכב נמצא בתעלה המרוחקת 60 מטרים משם. שיאן העולם ומאמנו נהרגו במקום בעוד האישה נפצעה קשה והובהלה לבית החולים.

קיפטום שבר את שיא העולם במרתון שיקגו לקראת סוף השנה האזרחית הקודמת והעמיד אותו על זמן של שעתיים ו-35 שניות, 34 שניות מהר יותר מהשיא הקודם. 

הוא היה בן 24 במותו. מי שאישרה את מותו עבור התקשורת העולמית הייתה אתלטית קניאתית אחרת, מילקה צ’מוס, שהייתה גם זאת שזיהתה את גופתו של קיפטום בבית החולים אליו הובהלו הוא ומאמנו. “אין לי מילים כדי לתאר את האובדן הזה”, אמרה. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */