יום שני, 02.03.2026 שעה 10:52
ליגה ספרדית 25-26
6426-7126ברצלונה1
6021-5425ריאל מדריד2
5123-4326אתלטיקו מדריד3
5131-4826ויאריאל4
4332-4226בטיס5
4028-3626סלטה ויגו6
3639-3326אספניול7
3538-3826ריאל סוסיאדד8
3536-3026אתלטיק בילבאו9
3330-3026אוססונה10
3041-3426סביליה11
3042-2726ג'ירונה12
2939-2726ולנסיה13
2929-2025חטאפה14
2732-2325ראיו וייקאנו15
2734-2326אלאבס16
2639-3426אלצ'ה17
2442-2926מיורקה18
2144-2826לבאנטה19
1740-1625אוביידו20

"צ'אבי היה על סף דמעות": הנאום של המאמן

בספרד סיפקו הצצה לאימון ברצלונה: דברי המאמן לשחקנים המופתעים, התרגשותו והאופטימיות. לאפורטה: "למה הסכמתי שיישאר עד סוף העונה? כי זה צ'אבי"

|
צ'אבי  (האתר הרשמי של ברצלונה)
צ'אבי (האתר הרשמי של ברצלונה)

בברצלונה מנסים להתאושש מההלם אחרי ההצהרה של צ’אבי אמש, לפיה יעזוב את הקבוצה בסיום העונה. היום (ראשון) המאמן נפגש עם שחקניו בשעות הבוקר ושוחח איתם לראשונה על ההחלטה שלו להיפרד בקיץ.

ב’אס’ מדווחים שרוב השחקנים גילו על החדשות מהתקשורת אחרי שחזרו הביתה, כאשר אפילו הקפטנים של הקבוצה לא ידעו על ההחלטה של צ’אבי: “ההפתע ההייתה ענקית, גאבי היה הראשון שהגיב כשהעלה סטורי ‘איתך על המוות’, מיסטר’”, נכתב בספרד.

בכלי התקשורת הוסיפו שיחד עם גאבי בקישור יכול להיות שהעונה של בארסה הייתה נראית אחרת, אבל הפציעה שלו בין היתר הובילה לתוצאות הרעות. צ’אבי ידע שהיום הזה לא יהיה שגרתי, לא רק בגלל ההפסד 5:3 לוויאריאל, אלא גם לאור הדברים שנשא אמש, ולכן היה חשוב לו לדבר עם השחקנים.

העיתונאי חאבי מיגל דיווח על הפגישה בין המאמן לשחקניו, כאשר גורמים מההנהלה לא היו במקום. צ’אבי הסביר את הסיבות שגרמו להחלטה הדרסטית, ולמרות שישן רק קצת יותר משעתיים לפי מה שמספרים בספרד, המאמן רצה להיות פתוח ואמיתי עם השחקנים שלו.

תחילה הוא התנצל על הדרך שבה הודיע על העזיבה שלו: “אני מצטער על הדרך שבה גיליתם על זה. זה משהו שליווה אותי תקופה ארוכה ולא הייתי יכול לחכות יותר”. לאחר מכן הסביר את ההחלטה: “אני באמת מאמין שזה לטובת כולם, עבורי כי זה ישחרר אותי מהעול ועבורכם כי תוכלו לשחק בלי כל כך הרבה לחץ”.

צצ'אבי (רויטרס)

בהמשך כמעט חצי שעה המאמן הסביר לשחקנים את ההחלטה שלו והדגיש: “אנחנו משפחה”, כשהוא גם הזכיר שעדיין יש הזדמנות לעשות היסטוריה: “אני מאמין בכנות שאנחנו יכולים לטפס בטבלה ולהפתיע את אלו שרואים בנו כמתים”.

בספרד הוסיפו שהמאמן היה על סף דמעות באחד מהרגעים, השחקנים מחאו לו כפיים בסיום דבריו וצ’אבי חיבק כל אחד ואחד מהם וגם את אנשי הצוות: “עכשיו צריכים לראות מה תהיה התגובה של השחקנים והאם ההחלטה של צ’אבי אכן תעזור להם לשחק בלי לחץ בחודשים הקרובים”, סיכמו בספרד. 

הנשיא ז’ואן לאפורטה היה אף הוא במתחם האימונים למחרת ההודעה של צ’אבי, הצטלם עם אוהדים, אבל סירב לדבר עם התקשורת. לאחר מכן הוא אמר: “צ’אבי אמר לי שהוא עוזב בסיום העונה ושהוא רוצה לסיים אותה. קיבלתי את זה בגלל שזה צ’אבי. הוא אגדה בבארסה ואוהב אותה. בגלל זה קיבלתי את זה, כי המחויבות תהיה מקסימלית".

נשיא בארסה הוסיף: “קשה לזכות באליפות, אבל זה לא אבוד. אנחנו לא שוללים את זה וצריכים לעשות הכל כדי לזכות בליגת האלופות, צעד אחרי צעד עם אופטימיות ואופי. המצב של המועדון בשליטה, זה נכון שבפן הספורטיבי דברים לא הלכו כמו שתכננו – זכינו באליפות ובסופר קופה, ועם סגל משודרג היו לנו ציפיות גבוהות יותר, אבל צריך לעבור את זה.

“אני רוצה לשלוח מסל לאוהדים – ידענו שהעונה הזו מסובכת, הלכנו למונז’ואיק ובסוף השנה נחזור לקאמפ נואו אם לא יהיו עיכובים, כרגע הכל הולך לפי התוכנית. האוהדים מראים בכל משחק שהם אוהבים את בארסה ואני מבקש מהם להמשיך לעודד את הקבוצה".

השפלה: בארסה מובסת בבית מול ויאריאל 5:3



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */