אסי ממן
|

נבחרת ישראל בהוקי קרח (צילום: נמרוד גליקמן)
לאחר שסירב לאפשר לישראלים להשתתף בתחרויות מ“סיבות ביטחוניות”, רגע לפני הדיון שהיה אמור להתקיים ב-CAS איגוד ההוקי קרח הבינלאומי התקפל והיום (רביעי) אישר לנבחרת ישראל להשתתף באליפות העולם עד גיל 20 דרג ג’ שתתקיים בבולגריה.
כזכור, האיגוד הבינלאומי הודיע לאחרונה כי הוא לא מסוגל להבטיח את שלום המשתתפים במשחקי נבחרות ישראל - ולכן הרחיק את ישראל מכל פעילות. אלא שבישראל התרעמו על כך, כולל יו”ר הוועד האולימפי יעל ארק ושר התרבות והספורט מיקי זוהר שהפעילו לחץ.
כזכור, איגוד ההוקי קרח הישראלי הגיש באמצעות עו”ד דליה בושינסקי תביעה ל-CAS, בגיבוי הוועד האולימפי בישראל, בטענה כי זהו תקדים מסוכן שלא עומד בשום סטנדרט בינלאומי ספורטיבי ואף עומד בסתירה מוחלטת לערכים האולימפיים לפיהם יש לאפשר לכל נבחרת להשתתף באירועים בינלאומיים. הדיון היה אמור להתקיים הערב ורגע לפני כן האיגוד העולמי התקפל.
בעקבות זאת, איגוד ההוקי קרח הבינלאומי שלח מכתב שנחתם על ידי הנשיא לוק טארדיף שהודיע: “איגוד הקרח הבינלאומי החליט לאפשר לנבחרת ישראל להשתתף באליפות העולם עד גיל 20 דרג ג’ לאחר שקיבלנו אישורים ביטחוניים מהרשויות בבולגריה”.
יחד עם זאת, האיגוד העולמי טרם הודיע כי יאפשר לחזור לכל התחרויות הבינלאומיות הבאות שיהיו בספרד, באסטוניה ובסרביה: “נעשה הערכה מחודשת לפני התחרויות הבאות”, כך נכתב במכתב שנשלח לאיגוד הישראלי.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר: “ברכות לנבחרת ההוקי הישראלית על ביטול ההחלטה להדיח אותם מאליפות העולם. נמשיך ונפעל כנגד כל מי שינסה להדיר את ישראל ולמנוע מספורטאים ישראליים להשתתף בתחרויות בינלאומיות. לא נאפשר לעבור על אמנת הספורט הבינלאומית המחייבת את כולם. רוח הספורט והצדק גברו על האנטישמיות וחוסר הספורטיביות”.