אסי ממן
|
הקיצוץ שאיגוד הג׳ודו נאלץ לבצע בעקבות הגרעון בתקציבו, כפי שפורסם ב-ONE, הפך לשיחת היום בספורט האולימפי משום שזהו אחד מהענפים המובילים והמוצלחים בארץ. כעת התמונה מתחילה להתבהר באשר לשאלה כיצד ההחלטה לקצץ באופן רוחבי תשפיע על המשך הפעילות.
ל-ONE נודע כי עובדי האיגוד כבר חתמו על ההסכם להפחתת 10% משכרם באופן רוחבי במהלך השבוע האחרון, קיצוץ שייכנס לתוקפו החל ממשכורת ינואר 2024. בין היתר, גם צוותי האימון חתמו על הסכמתם לקיצוץ בשכר, ככל הידוע ללא הבדל בין נבחרות הגברים והנשים.
בכיר באיגוד אמר על ההחלטה: “לא היו התנגדויות למהלך. חלקם קיבלו שכר מכובד לאורך השנים והם מבינים שצריך להיכנס תחת האלונקה בימים אלה, אין ברירה”.
אלא שהקיצוצים עלולים להשפיע גם על הספורטאים בנבחרות. לחלק מאנשי הצוות ומהג’ודאים שאמורים לטוס לגראנד פרי בפורטוגל, התחרות הראשונה בשנת 2024 שתתקיים בסוף החודש, הובהר כי הם ככל הנראה יצטרכו לשלם מכיסם על הטיסות לתחרויות. באיגוד טענו כי כרגע אין תזרים מזומנים בקופה, אך כאשר יגיעו כספים מהמדינה בתחילת 2024 יהיו החזרים.
בשלב זה, לא ברור כיצד ההחלטות הללו ישפיעו בפועל על המשך יציאת הנבחרות לתחרויות בחו”ל במהלך השנה האולימפית בדרך למשחקים האולימפיים בפאריס בקיץ. בחודש הבא יתקיים גראנד סלאם פאריס ולשם רוב הג’ודאים אמורים לצאת. גם לא ברור האם בכוונת האיגוד לדרוש מג’ודאים בכירים שזכו בתארים גדולים, כמו המדליסטים מאליפויות העולם ואירופה, לשלם על הנסיעות שלהם לתחרויות.
באיגוד ממתינים לקבלת התקציבים לשנת 2024 מהמדינה כדי שיהיה תזרים והבהירו כי תוכנית הקיצוצים היא הכרחית להמשך הפעילות הקרובה. בין היתר נטען כי הגירעון נוצר בגלל הפער בין מחירי הטיסות שעלו מאז מגפת הקורונה, העלייה בהוצאות על אבטחת המשלחות וחשש מקיצוצים בתקציבים מהמדינה בגלל המלחמה, וככל הנראה גם אירוח התחרויות הבינלאומיות בארץ.