החלק השני של העונה הסדירה ביורוליג יצא הערב (שלישי) לדרך באופן הכי טוב שיכול להיות וזה כמובן עם שבוע משחקים כפול. בתחילת העונה הקבוצות דורגו בהתאם ללא פחות משישה מדדים – חוזק ליבה, המשכיות, מהלכים בקיץ, פוטנציאל התקפי והגנתי וניסיון יורוליג. כעת משנסתיימו להם 17 מחזורים ורגע לפני המחזור ה-18 הגיע הזמן לראות מה הקבוצות עשו וכיצד התקדמו או לחלופין נפלו או התרסקו במהלך העונה הנוכחית.
זאת כאמור לפי דירוגי הכח שהגיוני שיהיו שונים במקצת מטבלת היורוליג שבין כה צמודה במיוחד ולא להפליא לאור הדרך שבה נסתיימה לה העונה שעברה. כדי לחשב היכן כל קבוצה נמצאת היה צורך לתת ניקוד על פי ניצחונות איכותיים ולהוסיף ניקוד או להחסיר במידה ומדובר בהפסד. הניקוד ניתן על פי קבוצות איכות כמובן והוא ניתן באופן הבא:
ניצחון בית על קבוצת איכות בדרג זהה של פתיחת עונה – 1
הפסד בית לקבוצת איכות בדרג זהה – 2.5-
ניצחון חוץ על קבוצת איכות בדרג זהה של פתיחת עונה – 2.5
הפסד חוץ לקבוצת איכות בדרג זהה – 1
ניצחון בית על קבוצה בדרג נמוך יותר – 0.5
הפסד בית לקבוצה נמוכה יותר – 1.5-
ניצחון חוץ על דרג נמוך יותר – 1
הפסד חוץ לדרג נמוך יותר – 1
ניצחון בית על קבוצה בדרג גבוה יותר מפתיחת עונה – 1.5
הפסד בית לקבוצה בדרג גבוה יותר – 0.5
ניצחון חוץ על קבוצה בדרג גבוה יותר של פתיחת עונה – 3
הפסד חוץ לדרג גבוה יותר – 0.5
נקודה בונוס על "דרבי" (משחק בין קבוצות מאותה המדינה) ניתנת כשובר שוויון נוסף שתבוטל במקרה של שוויון מול קבוצה שלא משחקת דרבי. במקרה של שוויון בניקוד בין קבוצות, המנצחת במפגשים ביניהן תדורג ראשונה.
18. אלבה ברלין
ציון קודם: 30.25
ביצועים: 10.5-
בונוס דרבי: -
ציון חדש: 19.75
שינוי דירוג: -
האלבטרוס הם ללא ספק מהקבוצות החלשות במפעל ולא בכדי. עדיין מדובר בקבוצה מסוכנת שיכולה לנצח פתאום משחק לא צפוי כשם שהיה עם ברצלונה בסיבוב הקודם ועל ידי כך לפתוח את המאבק על מיקום מסוים בפלייאוף, או לסבך קבוצה. כך או כך הם מדורגים ביורוליג במקום הלפני אחרון אך בסופו של דבר מבחינת חוזקה של הקבוצה היא עדיין אחרונה בהסתמך על הישגים, מה גם שהם הפסידו לווילרבאן ועוד במשחק בית.
17. וילרבאן
ציון קודם: 31.25
ביצועים: 11-
בונוס דרבי: -
ציון חדש: 20.25
שינוי דירוג: -
אין יותר מדי מה להתגאות בלהיות הקבוצה הלפני אחרונה, וכאמור דירוגי כח לא יכולים לקחת בחשבון שינויים על הקווים, אך הגעתו של ג’אנמרקו פוצקו נסכה הרבה מאוד אנרגיות אצל הקבוצה מליון, מה גם שהכדורסל שם שונה ומקשה הרבה יותר. הבעיה עד כה היא שהקבוצה מצרפת לא מצליחה לסיים חזק את המשחק ולא מצליחה גם להכריע אותו לפני שהוא מגיע לשניות הסיום. כך או כך וילרבאן השיגה ניצחון אחד פחות מאשר אלבה אך היא גם ניצחה את הקבוצה מברלין בברלין ומבחינה ביצועית, או איכות ניצחונות, הצרפתים צריכים להיות מדורגים מעל האלבטרוס, לפחות לעת עתה.
16. ז'לגיריס קובנה
ציון קודם: 43.25
ביצועים: 0.5-
בונוס דרבי: לא קיים
ציון חדש: 42.75
שינוי דירוג: 3-
במידה רבה אפשר לומר כי הכתובת הייתה על הקיר עוד לפני הרמת הכדור הראשונה. העזיבה של איגנאס ברזדייקיס הרגישה יותר מדי והביאה לשינוי בדירוג הכח המקורי. עזיבתו פגעה מאוד בקבוצה הליטאית שנראתה עד כה כגרסה חיוורת של אותה הגרסה הלוחמת והמרגשת של השנה שעברה, ההפסדים נערמו להם והיכולת בבית שהיה לסוג של מבצר, עם מאזן של 5:12 בעונה שעברה, לא שוחזרה וחומותיו של המצבר הובקעו פעם אחר פעם. שישה הפסדי בית ראה כבר הז'לגיריו העונה והירידה בדירוג בהתאם.
15. הכוכב האדום בלגרד
ציון קודם: 47.75
ביצועים: 4.5-
בונוס דרבי:-
ציון חדש: 43.25
שינוי דירוג: 5-
הכוכב האדום ירדה חמישה מקומות אך זה מרגיש יותר כמו צניחה בהתחשב באיכות הסגל ערב פתיחת העונה, ונסייג ונאמר על הנייר. כדורסל משחקים על הפרקט, השמות היו מרשימים ועדיין מרשימים, התוצאות לא תאמו את רף הציפיות. כזכור בצד האדום לבן של קלמגדן בוצע שינוי על הקווים ובוצעו גם כמה שינויים בסגל שהופכים את הכוכב למסוכנת הרבה יותר ולא מן הנמנע שהסיבוב השני יהיה טוב יותר. העזיבה של שבאז נאפייר בהחלט מעלה תהיות בנוגע לקו האחורי שנחלש קצת, אך העובדה שהציפיות היו גבוהות והסגל לא רע בכלל, אפשר לדבר על הירידה במונחים של צניחה. בינתיים נראה שיאניס ספרופולוס איזן קצת את הספינה ולסיבוב הנוכחי היא כבר תוכל ליהנות מסגל עמוק יותר.
14. אולימפיה מילאנו
ציון קודם: 49.50
ביצועים: 3.5-
בונוס דרבי: –
ציון חדש: 46:00
שינוי דירוג: 5-
קבוצתו של אטורה מסינה ידעה פציעות השנה, והמון. אפשר לומר כי עוד חוזר הניגון כי בכל זאת מאודו לו, שאבון שילדס וניקולה מירוטיץ'. בילי בארון רק חזר מהיעדרות שהתארכה הרבה מעבר למצופה. יחד עם זאת המילאנזים הצליחו להחזיר לאחרונה את נאפייר ושחררו את קווין פאנגוס שחתם בוולנסיה. בקיצור הבלגן במדיולאנום פורום חגג השנה אך גם על הפרקט למרות עומק כמעט בלתי נתפס בקו הקדמי, חוסר האיזון בלט בעקבות הקו האחורי. הנעליים האדומות מבקשות להיות הרבה יותר מתחרותיות בכל עונה, אך את הדיבורים והרצונות הם עדיין לא גיבו במעשים ולכן גם כאן מדובר בצניחה של חמישה מקומות.
13. בסקוניה ויטוריה
ציון קודם: 36.00
ביצועים: 9
בונוס דרבי: 2
ציון חדש: 47:00
שינוי בדירוג: 3+
העונה של בסקוניה מתחלקת לשניים: לפני דושקו איבאנוביץ' ולאחר שחזר המאמן הסרבי לקבוצה ממחוז ויטוריה גאסטייז. זה הזמן להזכיר שאת העונה הנוכחית איבאנוביץ', נצר לשושלת של ספליט הגדולה, פתח על הקווים בשטארק ארנה עם הכוכב האדום. מהרגע שאיבאנוביץ', שכבר ידע הצלחות עם הקבוצה הבאסקית, חזר לשורותיה משהו השתנה והיא נמצאת במצב שייתכן שיוגדר על ידי רבים כ"אובר פרפורמינג" או במילים אחרות משיגה תוצאות טובות הרבה יותר ממה שהיא שווה על הנייר. בינתיים השלם ללא ספק גדול מסך חלקיו ולאחרונה באסקוניה התמתנה במעט, אבל את הטיפוס שלה היא השיגה ביושר.
12. ולנסיה
ציון קודם: 41.00
ביצועים: 9
בונוס דרבי: –
ציון חדש: 50.00
שינוי בדירוג: 3+
קבוצתו של אלכס מומברו היא בטח שלא הנוצצת ביותר, הכדורסל שלה לא בהכרח אטרקטיבי, אך היא יעילה, לוחמת ולא מוותרת ונכון לעכשיו היא עלתה בדירוג שלושה מקומות ובצדק. הכתומים עדיין נמצאים חזק במאבק על הפלייאוף כאשר הם מדורגים בתוך הפלייאין ורחוקים ניצחון אחד מהעפלה ישירה לפלייאוף מבלי לחשב שוברי שוויון כאלה ואחרים, מה גם שעוד חזון למועד. ולנסיה כבר ספגה מכת פציעות, אך הרעב והרצון להישאר בין העלית של אירופה בהחלט מגובה העונה במעשים ובתוצאות כאשר ברור לאן ולנסיה מכוונת.
11. אנדולו אפס
ציון קודם: 47.25
ביצועים: 3.5
בונוס דרבי: –
ציון חדש: 50.25
שינוי דירוג: -
אנדולו אפס נותרה במקום בו הייתה בפתיחת העונה ואם יש דבר אחד שמאפיין את העונה שלה בעידן הפוסט עתאמני (ארגין עתאמן), זה למעשה חוסר היציבות כמו גם שהקבוצה בעצם המשיכה להוסיף שחקנים, ונהדרים ככל שיהיו התחושה שהתקבלה היא שיש תוספת על תוספת על תוספת ובינתיים, כשם שקרה בשנה שעברה, זה עדיין לא מרגיש שם. אפס מסוכנת ולבטח שתגבה עוד כמה ניצחונות יוקרתיים, אך לפחות לעת עתה שחרורו של אנטה ז'יז'יץ' לווירטוס בולוניה, בשילוב עם מכת הפציעות, מרמזים או לכל הפחות שולחים מסר מסוים.
10. באיירן מינכן
ציון קודם: 43.75
ביצועים: 7
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 51.75
שינוי דירוג: 2+
הפרויקט החדש של פאבלו לאסו יצר סקרנות אדירה. מצד אחד סגל שנבנה מחדש, מצד שני ברמה התקציבית לא מדובר במציאות אליה היה רגיל לאסו בשנים האחרונות. אבל גם אם ההתקפה היא לא בדיוק העתק מדרידיסטה פר אקסלנס, הרי שעדיין יש משהו חביב בפרויקט השאפתני שניתן לומר עליו כי על אף החסרונות המובנים שיש בסגל, באיירן בעידן שלאחר אנדראה טרינקיירי עדיין תחרותית. חייבים לציין כי הקבוצה יכולה בהחלט לסבך קבוצות שנאבקות על הפלייאוף, בטח כאשר היא נמצאת במרחק ניצחון מהפלייאין.
9. פרטיזן בלגרד
ציון קודם: 50.25
ביצועים: 0.5
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 51.75
שינוי בדירוג: 1-
הקבוצה של ז'לקו אובראדוביץ' איבדה מעט גובה בדירוגי הכח, אך בהתחשב בפציעות שעברו על הקבוצה העונה, כמו גם השינויים בסגל, מצד אחד זה מפתיע שהקבוצה עדיין נאבקת על הפלייאוף ומצד שני זו קבוצה של אובראדוביץ', אז מישהו באמת חושב שפרטיזן לא תשחק יותר מ-34 משחקים העונה? הצטרפותו של ברונו קאבוקלו הוסיפה לקבוצה דבר שהיה חסר לה מאוד ואין ספק שהיא עוד מסוגלת להרים הילוך לקראת ההמשך. אגב, פרטיזן ואולימפיאקוס מחזיקות במאזן זהה, כך שמה שמפריד ביניהן הוא העובדה שהיוונים ניצחו את הסרבים העונה.
8. אולימפיאקוס
ציון קודם: 55.75
ביצועים: 5.5-
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 51.75
שינוי בדירוג: 5-
הפיינליסטית של היורוליג עברה קיץ בעייתי וכזכור היא דורגה בפתיחת העונה במקום השלישי, עם הערת אזהרה בטאבו שלא מעט מהנקודות שהיו לה שם התווספו על סעיף ניסיון יורוליג. העזיבה של סשה וזנקוב לליגה הטובה בעולם כמו גם "העריקה" (אגב אפשר בכלל לקרוא לזה עריקה בהתחשב בנסיבות?) של קוסטס סלוקאס לפנאתינייקוס גבו מחיר כבד במיוחד, בטח כאשר בשוק אין בדיוק בנמצא שחקנים עם סט הכישורים המדויק או משהו שקרוב לכך ברמת האבסולוטיות. התוצאות עד כה בהתאם, אם כי עדיין ישנה תחושה כי הקבוצה מפיראוס חסרה מעט אתלטיות בקו הקדמי. מדובר בהתרסקות של ממש כשמסתכלים על הסגל שבהסתמך על ניסיונו ועל אף חסרונותיו שווה פלייאוף, ולא דרך הפלייאין, כך שהאלופה היוונית נמצא בסיטואציה בעייתית.
7. מכבי תל אביב
ציון קודם: 51.25
ביצועים: 3
בונוס דרבי: לא רלוונטי
ציון חדש: 54.25
שינוי בדירוג: -
אלופת המדינה אולי נשארה במקומה מבחינת דירוג הכח, אך אי אפשר שלא לומר כי מדובר בהצלחה לאור כל הנסיבות הקשות ולמען הסר ספק הן קשות. המלחמה, המרחק מהבית, הנסיעות שהתווספו, הקיזוז במשכורות והעובדה שלמעשה פעם אחת העונה לא היה לצהובים סגל מלא בתחרות הבכירה של אירופה, ועדיין היו כמה ניצחונות מרשימים במיוחד לאור הנסיבות כמו גם כמה אכזבות מבחינתם בעקבות פספוסים כאלו ואחרים, אך מכבי של עודד קטש מודל 2023/24 בהחלט נמצאת במיקס לפלייאוף, כאשר בינה לבין המקום השלישי מפריד ניצחון אחד ושני ניצחונות למקום השני.
6. פנאתינייקוס
ציון קודם: 51.50
ביצועים: 4
בונוס דרבי: –
ציון חדש: 55.50
שינוי בדירוג: -
הירוקים מאתונה במידה מסוימת עומדים בציפיות על אף מפלס הלחץ העצום שהיה בסביבת המועדון, לאור ההשקעה הכלכלית והציפיות העצומות להחזיר עטרה ליושנה. פאו ידעה פציעות רצפי הפסדים וגם רצפי ניצחונות. אם לא היה די בכך, הקבוצה עוד התחזקה עם הגעתו של לא אחר מאשר קנדריק נאן. הסגל שנבנה באתונה ייתכן ואולי זקוק לליטוש קטן, אך העומק קיים שם וגם האיכות רבה ועדיין, כפי שנכתב בתחילת העונה, הזמן יעשה את שלו כאשר שום דבר לא יפתיע כבר בנוגע לפנאתינייקוס מודל 2023/24.
5. פנרבחצ'ה
ציון קודם: 53.50
ביצועים: 1.5
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 56.00
שינוי בדירוג: 1-
פנר סיימה חזק את הסיבוב הראשון, אך הדרך לסיומת שכללה ניצחון על מונאקו בתחילת רצף הניצחונות, נראה שמשהו בקבוצה שעד לא מזמן הייתה של דמיטריס איטודיס לא התחבר לו כל כך. הכישרון היה שם, כמו גם העומק, יכולות לשים נקודות על הלוח, סייז, אתלטיות ואפשר פשוט לומר שיש להם כמעט הכל. עם הגעתו של שרונאס יאסיקביצ'יוס אין ספק שהקבוצה יצאה לדרך חדשה כאשר היא עברה ממאזן שלילי לחיובי וכעת ניתן רק להמתין ולראות האם היא גם תמצה את הפוטנציאל שלה עד תום.
4. וירטוס בולוניה
ציון קודם: 42.5
ביצועים: 16.5
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 60.00
שינוי בדירוג: 10+
הזינוק המטאורי של העונה. אפשר לומר הפתעה לאור דירוג הכח הראשוני, אבל וירטוס עד כה היא ההפך הגמור ממה שחזו לה לאור דירוגי הכח של השנתיים האחרונות, שכן בסגל של העונה שעברה היא דורגה גבוה יותר עם סגל עמוק יותר, מוכשר יותר ועם שחקנים שהיו גם צעירים יותר בשנה, העונה החליטו ללכת שם על קיזוז תקציבי די רציני בשילוב שינוי בלתי מתוכנן על הקווים והדבר כאמור הוליד עונה פשוט מפלצתית עד כה שבהחלט עונה לציפיות שהיו מהמועדון בשנה שעברה ושהובילו לציפיות הצנועות הרבה יותר העונה. בינתיים וירטוס מסתמנת כמועמדת רצינית לפיינל פור, כאשר היא בעצם ממצה את הפוטנציאל של השנה שעברה, כך שגם קשה לקרוא לה ה"סוס השחור".
3. ברצלונה
ציון קודם: 51.75
ביצועים: 8
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 60.75
שינוי בדירוג: 2+
הבלאוגרנה העמידו סגל מעניין העונה וכאשר מי שהופקד על הפרויקט שזכה לרענון היה רוג'ר גרימאו. הפוטנציאל היה שם וכך גם הכסף ולמרות מעידות פה ושם ברצלונה בהחלט סיפקה את הסחורה. הסיומת של הסיבוב הראשון בהחלט יכולה הייתה להיות טובה יותר ובארסה יכולה הייתה לסיים אותו במקום השני, אך ייתכן שעוד חזון למועד. התוצאות האחרונות יכולות היו להיות טובות יותר והן גם יצטרכו להיות טובות יותר אם ברצונו של גרימאו להוביל את חניכיו לשנה חלומית בעונתו הראשונה כמאמן ראשי.
2. מונאקו
ציון קודם: 60.25
ביצועים: 0.5-
בונוס דרבי: 1
ציון חדש: 60.75
שינוי בדירוג: -
מונאקו עשתה שינויים קוסמטיים בסגל בנוסף להמון רעש עם החתמתו של קמבה ווקר. התוצאות אומנם לא שם באופן מושלם כפי שהקבוצה הייתה רוצה ואין ספק שהיו כמה הפסדים שלא היו צריכים לקרות מבחינתה, אך הדירוג הזה מבוסס על ניצחונות והפסדים אסטרטגיים, כך שמעידות רציניות לא היו למונאקו ולכן גם אם המועדון מהנסיכות מדורג נמוך יותר בטבלה, הרי שמבחינת חוזק, שלמות הסגל וכישרון, הוא צפויה וצריך לדבר חזק גם השנה. מונאקו לא איבדה יותר מדי נקודות איכות, כך שהפגיעה לא הייתה מהותית, יחד עם זאת היא תהיה חייבת להרים את הרמה בסיבוב הבא.
1. ריאל מדריד
ציון קודם: 67.00
ביצועים: 13
בונוס דרבי: 3
ציון חדש: 83.00
שינוי בדירוג: -
הבלאנקוס כבר הוכיחו שהדבר היחיד שמפריד ביניהם לבין גביע היורוליג הוא בעצם המקום הראשון בטבלה בתום העונה הסדירה, או במילים אחרות "קללת המובילה", שכן מאז שהליגה עברה לפורמט של ליגה של ממש, אי שם בעונת 2016/17, הקבוצה שסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון מעולם לא זכתה ביורוליג באותה העונה. קללה, מנחוס, איך שלא תבחרו להסתכל על זה, אך את הבלאנקוס של צ'וס מתאו לא מעניין העונה שום דבר. פציעות, סגל שעל הנייר דליל יותר, הם בינתיים דורסים את כל מי שמעז לנסות ולהסתכל להם בלבן של החולצה, כן לא של העיניים האמיצות שניסו להרים מבט מעל לגובה החולצה הלבנה ואל תוך העיניים של ריאל מדריד, גם ההפסד הבודד הגיע ממש בסמוך לבאזר כאשר ים מדר הנחיל להם את הפסד הבכורה.