יום רביעי, 24.12.2025 שעה 17:55
ליגת ווינר סל 25-26
19805-95110מכבי ת"א
18675-8139הפועל ת"א
18734-80610הפועל העמק
16872-91010עירוני קריית אתא
16736-7479הפועל חולון
14838-8699בני הרצליה
14705-7299הפועל ירושלים
14846-82010עירוני רמת גן
14876-83810הפועל ב"ש/דימונה
13865-80710מכבי ראשל"צ
13835-76610עירוני נס ציונה
12864-79810מכבי רעננה
12823-71610הפועל גליל עליון
11858-76210אליצור נתניה

במקום לדבר, הנהלת מכבי ת"א שלחה את קטש

הנהלת הקבוצה הייתה חייבת לספק הסברים לאוהדיה על מרד הזרים. במקום זה שלחו את המאמן שלא מתפקידו להסביר מה קרה. לאן נעלמו מזרחי, פדרמן ואבן?

|
עודד קטש (האינסטגרם של מכבי ת
עודד קטש (האינסטגרם של מכבי ת"א)

מכבי תל אביב הפכה אתמול (שבת) את עודד קטש להיות האיש שסופג את כל הטענות נגד הקבוצה על מרד הזרים, על כך שהקבוצה הופיעה למשחק הליגה מול הפועל חיפה בו הפסידה 104:96 רק עם שחקנים ישראלים.

לקטש לא היה הרבה מה להגיד, זה גם לא התפקיד שלו. הנהלת מכבי ת"א לא יכולה גם לגרום למאמן שלה עימות מול השחקנים שלו כאשר זה לא קשור לצד המקצועי. מאז יום שישי שמכבי ת"א הודיעה רשמית על מרד הזרים בהודעה לקונית וקצרה. אף אחד מהנהלת הקבוצה לא חשב שצריך גם לתת הסברים למה שקרה, שהוא חסר תקדים בקבוצה כמו מכבי ת"א.

אני לא זוכר סיטואציה בה כל הזרים עשו יחד אחת נגד המועדון, כאשר החליטו כולם יחד, אף אחד לא חוזר לישראל. זה לא משנה האם זה הקיצוץ בשכר שהזרים זועמים עליו ולא מעניין אותם המתווה שהם יקבלו את ההחזר בשנה הבאה, או הכריסמס, או אפילו המלחמה בה נמצאת ישראל והטילים שמגיעים לתל אביב.

שחקני מכבי תל אביב (ראובן שוורץ)שחקני מכבי תל אביב (ראובן שוורץ)

אגב מכבי ת"א לפי חישוב עשויה לדחות עם קיצוץ השכר של השחקנים סך של כ-6 מיליון שקל לחודשים נובמבר ודצמבר. ההוצאות אגב של הקבוצה בהרבה יותר גבוהות (הערכה שהמשחקים מחוץ לישראל עם שהיית הזרים, טיסות וכו' עומדות על 10 מיליון שקל) בלי קשר לאובדן הכנסה מכרטיסים וכסף שיצטרכו להחזיר למנויים חלק יחסי של אי קיום משחקי הבית של היורוליג.

מכבי ת"א בטוח לא טיפלה נכון בכל המשבר מול הזרים כאשר היא כשלה ולא הצליחה להחזיר לישראל אף אחד מהזרים. ההתנהלות של הקבוצה פשוט כשלה כאשר הקבוצה הפכה את הליגה לקרקס גדול.

שחקני מכבי תל אביב (Djordje Kostic and Dragan Tesic)שחקני מכבי תל אביב (Djordje Kostic and Dragan Tesic)

שמעון מזרחי, דני פדרמן או המנהל המקצועי אבי אבן, שהוא זה שבישר לזרים על הקיצוץ הכספי, היו חייבים, לפחות אחד מהם לעמוד מול המצלמות ולתת את ההסבר למה שקרה,  מה הצד של המועדון, איך הם מתכוונים לטפל בכך. לפחות להתנצל בפני קהל אוהדי הקבוצה שקיבל יריקה בפרצוף. אבל הכי קל היה להם לשלוח את עודד קטש המסכן, שבצדק לא יכול לומר משהו חכם על העניין או להתערב בטריז בין הנהלת הקבוצה לשחקניה הזרים.

אגב לפי לוח המשחקים מחר משחקת הקבוצה בחוץ מול הפועל באר שבע ואחרי זה עד 15.1.24 אין לה משחקים בליגה המקומית – משמע שלושה שבועות של שקט עם כאבי ראש במשחקי הליגה. זה חסר תקדים שקבוצה מקבלת כל כל הרבה חופש ממשחקי הליגה. זה תכנון לקוי ולא ספורטיבי מבחינת מנהלת הליגה.

שמעון מזרחי (איציק בלניצקי)שמעון מזרחי (איציק בלניצקי)
דני פדרמן (איציק בלניצקי)דני פדרמן (איציק בלניצקי)

יו"ר המנהלת ארי שטינברג מתרץ זאת בגלל משחקים כפולים ביורוליג שיש למכבי ת"א בכל שבוע, אך בין ה-4.1.24 עד 10.1.24 אין למכבי ת"א משחקים ביורוליג. שטינברג טוען שזו עונה עם מלחמה, שנה מורכבת, עשרות משחקים שנדחו, וזאת לא בדיחה מהליגה.

זה נראה לא רציני מבחינת המנהלת פשוט בקוסמות להעלים את מכבי ת"א מלוח המשחקים לתקופה ארוכה כאילו היא לא שייכת לליגה. בקבוצה מבינים שהתקופה הכל כך ארוכה תיתן לה את השקט כדי לפתור את מרד הזרים, אך מי שמשבץ את לוח המשחקים במנהלת נראה שנרדם לתנומת החורף, התבלבל, ושכח מה זה ספורטיביות בין כל הקבוצות, איזון וכו'. נכון שזו שנה בעייתית, שנה לא פשוטה עם הרבה מכשולים, אך תפקיד המנהלת לעצור את הקרקס הזה ולא להעצים אותו.

יו"ר המנהלת, ארי שטינברג (איציק בלניצקי)יו"ר המנהלת, ארי שטינברג (איציק בלניצקי)
מרד: מכבי ת"א הפסידה 104:96 להפועל חיפה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */